VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Intalnire cu congresmena Jan Schakowsky

Locuitorii din districtul al 9-lea, Illinois ( din care fac parte orasele Evanston, Skokie, Niles, Lincolnwood, Morton Grove, Park Ridge, Norridge; cat si parti din Wilmette, Northfield, Glenview, Golf, Rosemont, Des Plaines si partea Nordica a orasului Chicago) au avut ocazia in cursul acestei dupa amiezi de a discuta cu reprezentanta lor in Congresul American, doamna Jan Schakowsky.
Intalnirea a avut loc in sala de conferinte de la Oakton Community College.
Tema discutiei a fost pachetul stimulativ care contine in special bani destinati noilor proiecte de producere a energiei neconventionale, imbunatatirea sistemului medical, infrastructura si transport, dar si numeroase alte teme legate de credit, reducerea taxelor sau imigrare.
Cei prezenti au avut ocazia de a pune intrebari si de a-si prezenta problemele cu care se confrunta in comunitatile in care traiesc.
Primul subiect adus in discutie a fost reducerea taxelor. Asa numitul "Recovery Act" stabileste reducerea taxelor pentru aproximativ 95% dintre americani. Creditul care se primeste inapoi poate fi pana la maxim 400$ pe persoana, sau 800$ pe cuplu. Creditul este eliminat complet pentru cei care castiga peste 95,000 de dolari individual sau 190,000 de dolari pentru cupluri, care isi fac taxele impreuna. Acest credit se va aplica pentru anul fiscal 2009 si 2010, si se estimeaza ca vor beneficia de el 4,5 milioane de persoane in statul Illinois. (aceste credite sunt valabile in principal si in celelalte state americane)
Creditul pentru familiile cu 3 sau mai multi copii va creste cu 629$, la 5,657$ pentru anul 2009 si 2010.
Familiile care nu au un venit suficiente de mare pentru a plati taxe, dar care au copii vor primi si ele credit din partea guvernului. Aproximativ 626,000 de copii doar in Illinois vor beneficia de acest ajutor.
Studentii vor beneficia de 100% credit pentru primii 2,000$ cheltuiti pe taxe de scolarizare si carti. Cheltuielile eligibile ce trec de 2,000$ vor beneficia de 25% credit. In acest fel se estimeaza ca, doar in Illinois, 156,000 de studenti vor beneficia de acest ajutor.
Cei care vor cumpara o casa pentru prima data intre 1 ianuarie, 2009 si 30 Noiembrie, 2009 vor primi un credit de 10% din valoarea casei sau maxim 8,000$. Creditul este eliminat pentru cei care au venituri de peste 75,000$ pe persoana sau 150,000$ pe cuplu. Cei care cumpara dupa 15 Aprilie, creditul il pot primi cand vor face taxele pe 2009, sau pot cere sa fie recalculat pentru 2008.
Cei care isi imbunatatesc proprietatile pentru a scadea consumul de energie (ferestre termopan , izolatii, unitati centrale de aer conditionat, acoperisuri din metal sau asfalt, cuptoare de incalzit, boilere, etc), pot beneficia de un credit de pana la 30% din valoare sau maxim 1,500 $ . O lista detaliata cu imbunatatirile care se califica pentru acest credit pot fi gasite la http://www.energystar.gov/ .
Persoanele care primesc ajutorul de somaj vor beneficia de o crestere de 25$ pe saptamana. Cecul va veni fie separat sau va fi inclus in ajutorul de somaj. Aproximativ 20 de milioane de someri vor beneficia de acest ajutor. De asemenea primi 2,400$ din ajutorul de somaj primiti in 2009 nu vor fi taxabili. Pentru detalii consultati http://www.ides.state.il.us/ sau www.dol.gov/recovery
De cupoane de masa vor beneficia 1,4 milioane de persoane in Illinois, a carei suma este de aproximativ 80$ pe luna pentru o familie. Mai multe detalii gasiti la http://www.usda.gov/. Congresmena Schakowsky a declarat ca in prezent 180 de milioane de dolari, in bonuri de masa, sunt ramasi nefolositi doar in Cook County, si a incurajat pe oameni sa le foloseasca. Banii sunt pusi de fapt pe un card bancar cu care se poate cumpara alimente, nefiind vorba de nici un fel de cupoane sau alta metoda complicata.
Pensionarii care beneficiaza de Social Security vor primi o singura data un cec in valoare de 250$. Cei care nu beneficiaza inca de banii la SS, dar il vor primi anul viitor, vor putea primi si ei la anul, dupa ce isi fac taxele, cei 250$. Detalii gasiti la www.socialsecurity.gov/payment .
Alte beneficii care au fost discutate va invit sa le ascultati in varianta audio de mai jos.


Congresswomen Jan Schakowsky -Prima parte

Schakowsky despre imigrantii ramasi ilegali

Schakowsky despre deficitul bugetar si cheltuirea banilor

Schakowsky despre ajutor pentru cei afecta de inundatii in Des Plaines

Schakowsky despre FDIC

Schakowsky despre energia alternativa

Schacowsky despre home loans

Despre asigurari medicale si alte probleme

Comentarii

loreley a spus…
mda, la romani se maresc taxele...apar noi impozite, gurvenul habar nu are ce sa mai inventeze ca sa stoarca bani de la populatie...pana o sa ajunga sa impozeze si aerul inspirat, care oricum este plin de noxe...