Principele Radu Duda intra in cursa prezidentiala din toamna

Principele Radu Duda si-a anuntat astazi pe blogul sau personal candidatura la Presedintia Romaniei. Citez din mesajul postat pe blogul sau:

"Ne-am cucerit Independența pentru că am stat împreună. Am făcut Marea Unire pentru că am fost împreună. Am început să facem o țară modernă pentru că am fost împreună. Am depășit crize și am ieşit pînă la urmă bine din războaie pentru că am fost împreună.

Nu este nici un secret aici. Oamenii de calitate, profesioniștii nu divizează, nu distrug. Profesioniștii inspiră, construiesc și unesc. Aduc valoare breslei lor, aduc valoare epocii și țării lor, lucrând împreună. Profesionistul unește, diletantul dezbină!

Răspunsurile nu vin de la un singur om, soluția nu stă în mâna unui tătuc care ne conduce viața și destinul. Speranța este în noi, ea vine prin noi înșine. Speranța stă în tinerii de astăzi, care nu erau născuți în anul 1989. Speranța este în vârstnicii care și-au început viața într-o Românie care nu stătea cu capul plecat și cu mâna întinsă. Speranța este în cei trei milioane de români care ne reprezintă cu cinste în Europa și America și în milioanele de peste Prut. Speranța stă în toți cei care nu s-au lăsat dezrădăcinați în patruzeci de ani de comunism și douăzeci de ani de iluzii. Speranța stă în independența noastră. Independența față de jocul politic de dragul puterii. Independența față de prejudecăți.

Astăzi, vă propun să începem cu primul pas. Cu prima instituție a țării, cea dătătoare de exemplu personal, cea mai vizibilă expresie a națiunii: instituția Președintelui României.

Anunț cu speranță și încredere că voi candida la funcția de Președinte al României la alegerile din noiembrie 2009."

Comentarii

Anonimescu Anonimovici a spus…
Sa fim seriosi tipul asta e un bufon, a trecut prin scoala militara ca musca prin lapte, a facut actorie pe care o continua cu succes in viata de zi cu zi cu coana Hohenzolern, are aere de print de Manciuria, prea suna a megalomanie toate titlurile astea princiare, parca ar fi copilul lui Elena Ceausescu savanta plenipotentiara a Republicii Erevane Romane. Locul lui Duda Radu nu e printre guvernanti el ar trebui sa ramina acolo unde a lucrat el cel mai bine: sa coboare si sa ridice cortina la Teatrul Bulandra. Si pentru asta nu trebuie sa fie printul lui peste, doar sa apese doua butoane. Dar el vrea sa aiba si telefon rosu si cheie de la Cotroceni. Am impresia ca vrea sa ajunga mult prea departe pentru el.
King a spus…
Nu e un bufon, sau cel putin nu e mai bufon decat celelalte vietati care misuna pe scena noastra politica. omul aduce o oarecare savoare campaniei electorale si va injecta un strop de sobrietate si corectitudine dezbaterilor specifice. este o prezenta exotica in peisajul electoral si nu va trece, cu siguranta, neobservat la alegerile din toamna pentru ca sunt multi monarhisti in tara asta, mult mai multi decat ne imaginam. daca are sau nu sanse reale de succes, depinde si de el. mi-e teama insa ca, pentru a-si crea adevarate sanse, va trebui sa recurga la tertipurile electorale de pe la noi si nu prea il vad facand asta.