VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Atlantis in drum spre casa

Update :
24, mai, 2009
Naveta Atlantis a aterizat cu bine in California in cursul zilei de azi, dupa ce aterizarea din Florida fost anulata datorita vremii nefavorabile. Aceasta schimbare de locatie va costa in plus 2 milioane de dolari, naveta trebuind sa fie transportata din California in Florida.(vezi foto)
Naveta spatiala Atlantis si-a terminat cu succes misiunea de reparare a telescopului Hubble si este in drum spre pamant. Aceasta ar fi trebuit sa aterizeze in cursul zilei de azi dar se pare ca vremea nefavorabila ii va forta sa mai stea cel putin o zi in atmosfera. La viteza cu care circula picurii de ploaie se transforma in adevarate gloante pentru suprafata navetei in momentul in care aceasta reintra in atmosfera terestra. Pe langa aterizarea din Florida sunt luate in calcul si alte locatii precum cea din California sau chiar in Europa. Acestea din urma sunt insa evitate pe cat posibil din cauza costurilor ulterioare de transport al navetei. Odata intrata in atmosfera terestra pilotii au o singura sansa sa aterizeze, aceasta trebuind sa fie una perfecta, deoarece naveta zboara doar din inertie fara a mai fi propulsata de nici un fel de motor, asa cum declara specialistii fiind o adevarata "caramida zburatoare". Se elimina astfel orice sansa de a mai face un tur in jurul aeroportului pentru a incerca o noua aterizare.
Saptamana aceasta, miercuri, presedintele Obama i-a sunat din Biroul Oval pe astronauti si printre alte discutii a glumit cu ei intrebandu-i daca pot sa-i vada casa din Chicago, pentru ca n-a mai fost pe acolo de cateva luni si vrea sa verifice daca ingrijitorii isi fac treba, taindu-i iarba din jurul casei.
Cateva foto facute de cei de la NASA in spatiu dar nu numai :
Naveta inainte de lansare.

Astronautii in spatiu

Naveta spatiala Atlantis transportata din California in Florida deasupra unui avion 747 apartinand NASA.

Un costm de astronaut scos din folosinta, dotat cu baterii si un emitator, lasat sa pluteasca in cosmos, transmitand inregistrari cu vocile unor copii. Dupa mai bine de o saptamana acesta a intrat in atmosfera terestra si s-a autodistrus prin ardere. Vedere din spatiu a Centrului Spatial International




Unul din astronauti privind pe geamul navetei.

Cititi si:

Calatorie prin cosmos: pamantul vazut din Statia Spatiala Internationala

Comentarii