VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Crestere economica spre sfarsitul lui 2009

Este oare recesiunea la capat de drum?! Specialistii spun ca semnalele sunt optimiste.
Vorbind in fata Congresului American, seful Rezervei Federale, Ben Bernanke , a declarat azi ca economia americana ar trebui sa iasa din recesiune spre sfarsitul acestui an.
Aceste semne sunt confirmate si de numere. Departamentul Comertului a anuntat de curand o crestere de 0,3%, in sectorul cheltuielilor pentru materiale de constructii. Este adevarat, o cifra nu foarte mare, nu si daca tinem cont de faptul ca specialistii se asteptau la una negativa, la fel ca cele inregistrate in ultimele cinci luni.
Asociatia Nationala a Agentiilor Imobiliare a anuntat si ea o crestere cu peste 3% a caselor care sunt pe cale sa fie vandute. Asta in conditiile in care nu se astepta nici un fel de crestere in acest sector.
Chiar si pe Wall Street se vad semne de revenire. Indicele Dow Johns a crescut fata de luna Martie cu 29%, iar S&P 500 cu 34%.
Cu toatea astea investitiile de afaceri sunt slabe, la fel si piata imobiliara din sectorul comercial, spune Bernanke. Chiar daca economia isi va reveni este posibil ca in continuare numarul locurilor de munca sa fie in scadere , datorita faptului ca firmele vor actiona cu teama si nu se vor grabi in a face angajari masive, a mai declarat Bernanke.
Joi se va da publicitatii un raport cu privire la gradul de rezistenta la stres, in conditiile economice actuale, al 19 din cele mai importante banci americane.
Vineri urmeaza sa fie facuta cunoscut si rata somajului, o cifra pe care economistii o estimeaza la 8,9% in aprilie, fata de 8,5% in martie. Se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an aceasta sa ajunga la 10%.

Comentarii