Cristian Diaconescu si Hillary Clinton s-au intalnit la Washington DC

Ministru de Externe roman Cristian Diaconescu s-a intalnit vineri la Washington DC cu Secretarul de Stat American, Hillary Clinton. In cursul intrevederii acestia au semnat doua tratate de extradare reciproca a persoanelor care comit infractiuni pe teritoriul Romaniei sau Statelor Unite.
Hillary Clinton a subliniat buna colaborare din trecut intre Romania si SUA in ceea ce priveste prinderea persoanelor care au savarsit infractiuni pe internet. De asemenea a multumit Romaniei pentru participarea cu trupe de mentinere a pacii in Kosovo, Irak si Afganistan.
Ministrul Diaconescu a mentionat faptul ca printre discutii s-a vorbit si despre renuntarea la vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in SUA, insa se pare ca nu s-a luat nicio decizie concreta in aceasta directie. (foto: Departamentul de Stat US)

Comentarii

Anonim a spus…
Pretentiile de a returna orice fugitiv care a gasit o cale de evadare din sistemul financiar american. Totul vine ca un interes direct al americanilor de a fi acoperiti. Ca un biet roman nu poate fugi in America asa tam-nesam. Un american isi i-a pasaportul si se tireaza imediat in orice tara din lume. Romanul nu are sansa sa dispara sa isi stearga urmele. Dar cum romanii sunt aplaudacii puterilor imperiale si cum imediat pocnesc din degete puternicii lumii romanii percuteaza. Asa au facut de sute de ani. Cu Inalta Poarta, cu Austro-Ungarii, cu Bolsevicii, cu Nazistii carora le-a tradat tratatul de cooperare cu americanii care acum vor de toate.
Sa fim realisti. Aici e jocul si interesul Americii sa fie siguri ca nu le mai scapa nici un contribuabil de la taxe.
Dan a spus…
Romanii sunt cetateni europeni si pot sa dispara si ei al feld e bine prin Europa sau multe alte tari ale lumii.
faptul ca s-a semnat o astfeld e lege nu face decat sa usureze munca de prindere si extradare pentru judecarea infractorilor. Ce e trist este insa ca Romaniei nu prea ii pasa de cetatenii ei. Sunt curios daca legea se aplica si retroactiv, daca soldatul care l-a ucis pe Teo Peter va mai plati vreodata pt crima sa. Americanii stiu sa isi apere si sa isi protejeze cetatenii, noi nu prea. Ei aplica prezumtia de nevinovatie noi ii condamnam, inainte ca sa fie judecati....
d a spus…
se pot tira si romanii ..ganditi-va numai daca sar granita la moldoveni ..cine are putere acolo in afara de Rusia ..la urma urmei e doar un beneficiu pt SUA nu pt noi !