Miracolul din celula-dovada biochimica a Creatiei

A aparut sau nu la intamplare viata? Daca celula este asa de complexa si de o tehnologie asa de avansata , cine este oare tehnologul sau designer-ul ei?!

Comentarii

Ateistul.com a spus…
Intrebarea din titlu e exact genul de confuzie creata intentionat de reprezentantii, oficiali sau nu, ai bisericii si contine, ca in sondajele de opinie la cerere, un raspuns implicit sugerind creierelor obosite un rationament fals: daca viata e complexa nu duce deloc la concluzia ca ea a fost "creata".


Raspunsul e ca viata nu a fost creata si nici nu a aparut intimplator, a evoluat.

De altfel "intimplator" e inteles gresit de majoritatea oamenilor, perfect ilustrat de urmatorul rationament:

Probabilitatea ca un atom sa se invirta in jurul soarelui este de cel mult 1/2 (nu e 1/2, e mult mai mica, dar...). Pamintul e alcatuit din 8.87 x 10^49 atomi. Probabilitatea ca toti atomii pamintului sa sa invirta in jurul soarelui este de 1/(2^(8.87 x 10^49)) adica ceva mai mic de 10^-50. Aceasta probabilitate e asa de mica incit a aproape sigur ca nu pamintul se invirte in jurul soarelui ci invers. Tada...
neAteistul a spus…
Varianta 1.
A fost o data ca niciodata un Haos, si dintr-o data Haosul ala a "evoluat" asa intimplator, din plictiseala si de nicaieri; s-a facut inteligent si-a zis el in "mintea" lui, hai sa ma organizez eu putin, sa creez viata si sa incep sa organizez debandada asta din univers.....nu?!
Varianta2.
Pamantul, apa, aerul, soarele luna, plantele,s-au pus ele toate asa din gresala, si la marea intamplarii, in ordine, la distante perfecte unele de altele, soarele destul de aproape ca sa incalzeasca pamantul si sa nu-l parjoleasca, dar nu foarte de departe ca sa nu-l inghete, adica toate s-au facut la mare intamplare: animale, pasari prin vazduh, pestii in ape si oceane,plantele, copacii, a aparut si omuldin gresala care culmea culmilor, tot intamplator a fost mai inteligent decat toate incat a pus stapanire pe pamant,
a invatat sa le coordoneze, sa le organizeze incat sa-i fie bine.....

Ceva ca sa ajunga sa evolueze trebuie intai sa existe, sa apara de undeva, aparitia "intamplatoare", culmea si in mod organizat a tot ceea ce exista in univers si pe pamant la aceasta ora, arata clar ca nu este haotica, ci inteligenta.

"viata" ca sa evolueze, inainte de toate, trebuia sa apara de undeva.
ceva nu poate sa apara din nimica, sa evolueze intamplator, dar culmea in mod organizat, inteligent, fara interventia nimanui...sunt nonsesnuri care se bat cap in cap.
e ca si cum am pune doi retardati mintal sa rezolve o ecuatie, sa piloteze un avion, sa repare un calculator sau sa faca copii si sa ne asteptam ca ei sa iasa blonzi cu ochi albastri si super inteligenti.

Asa cum pictura are un pictor, ceasul un ceasornicar, masina un constructor, etc...si universul are un Creator, indiferent ca-l nimim Dumnezeu, Iehova, Atotputernicul, Inteligenta, Putere,etc... acel ceva exista.
In mod "normal' daca lucrurile evolueaza de la sine ar trebui ca intr-o fabrica de masini care o lasam parasita, in timp(1, 2, 3, 200, 1000 de ani etc...) sa vedem cum toate piesele incet, incet incep sa se asambleze singure si intr-un final masina sa functioneze, ba mai mult ar trebui ca intre timp ea sa si evolueze ca design, performante, si toate cele, sa nu mai consume 6 litri la 100km ci ca mearga 10 mii de km cu jumate de litru.
Ateistul.com a spus…
Sa-nteleg din toate astea ca habar n-ai CUM a fost facuta lumea?

N-ai idee nici cind, nici cum, n-ai absolut nici o dovada dar esti foarte sigur ca sti adevarul desi nici macar presupuneri nu le poti zice.

Interesant (nu), intimplator mi se pare ca mai exista oameni care cred in povesti interesate fara nici o dovada.

Povestea cu fabrica e fumata de mult, nimeni n-a sustinut ca o sa creasca avioane acolo, desi dupa teoria ta s-ar putea intimpla daca cineva "atotputernic" isi pune mintea. Evolutia nu e intotdeauna pozitiva, omul nu a pus stapinire pe pamint (tintarii ne cresc pentru singe), intimplare nu e tot una cu evolutie, toate pe pamint nu au "aparut" dintr-o data, si ma opresc...

Nu numai ca nu sti cum dar ti se si pare ca lumea e perfecta. Si probabil si Soarele sa invirte in jurul Pamintului.

Unul dintre noi doi sigur e greseala de fabricatie si oricare e tot n-am fost "creati" asa inteligent cum pare.
neAteistul a spus…
stiu destul de bine cum si in ce fel a aparut lumea, cred ca altcineva are preobleme de cunoastere....
din fericire nici unul din noi nu este intamplator in lumea asta.
Probabil ca urla "inteligenta" din tine .
Oamenii de stiinta care au crezut in existenta Divinitatii si-a creatiei probabil ca nu se ridic ala nivelul tau de stiinta si inteligenta: Nicholas Copernicus,
Johannes Kepler,Galileo Galilei,Michael Faraday, Max Planck, etc..doar ca s anumesc cativa...

Sir. Isaac Newton spunea "Frumusetea sistemului solar si planetar poate functiona doar prin administrarea lor de catre o inteligenta si-o putere creatoare"
Inclusiv faimosul Albert Einstein a negat ateismul si-a recunoscut imposibilitatea unui univers care sa nu fi fost creeat de cineva.
Ateistul.com a spus…
Einstein a spus cu totul altceva.

Tot repeti ca si altii cred (ceea ce nu contest) dar inca nici macar n-ai pretins sa ai vreo dovada. Prin dovada inteleg ceva ce oricine, cu inteligenta ca a mea, poate s-o verifice. Deci recunosti ca n-ai nici una si sint doar vorbe?
neAteistul a spus…
Einstein a spus exact ceea ce am mentionat in mesajul anterior,in plus te contrazici pe tine insuti cu propriile tale afirmatii; daca nu contesti credinta si afirmatiile acelor oameni de stiinta care au cercetat si experimentat tot felu de lucruri care i-au dus in mod logic la concluzia existentei Divinitatii si-a unei puteri universale care coordoneaza totul, atunci ce dovezi vrei sa-ti mai arate cineva? Experientele mele si dovezile care le am eu mie personal imi sunt indeajuns, multe din ele sunt la indemana fiecaruia sa le experimenteze, daca nu crezi(sau poate crezi dar te contrazici de dragul contrazicerii)cele spuse de acei oameni, care au ramas ca referinta pentru descoperirile lor si afirmatiile lor, banuiesc ca pe mine m-ai crede si mai putin, indiferent ce ti-as povesti.
Contra ateistilor a spus…
Si atunci ne miram ca ateistii sunt cei care sar in sus imediat cind e vorba de legalizarea homosexualilor, ei cer drepturile lesbienelor si tot ei, ateistii, sustin cele mai aberante idei posibile. Si atunci ne miram de ce vara nu mai e vara, de ce iarna nu mai e iarna si de ce se o zi lumina pe planeta Terra dureaza mai putin de 24h. Toate astea din cauza ateistilor care pur si simplu au lipsa ceva molecule din ADN-ul lor.