VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

La o bere cu Obama


Scandalul izbucnit acum doua saptamani cu un profesor de culoare si un politist, ambii din Cambridge, MA, a ajuns pe gazonul de la Casa Alba.

Pe scurt povestea lor sta cam asa: profesorul Henry Louis Gates Jr s-a intors dintr-o calatorie si-a fortat intrarea in propria casa. O vecina crezand ca ar fi vorba de un jaf a anuntat politia. Acestia au venit, sergentul James Crowley i-a cerut lui Gate sa se legitimeze si de aici au aparut problemele. Gates fiind la el in casa a inceput sa faca scandal si sa afirme ca ar fi supus unei discriminari rasiale. Conversatia lor a degenerat, politistul a cerut intariri, apoi l-a arestat si dus la sectie, pe Gates, pentru comportament neadecvat si nesupunere. Incidentul a ajuns in presa, provocand un scandal la nivel national. Ulterior politia a renuntat la acuzatiile aduse pe numele profesorului de la Harvard.
Intrebat insa intr-o conferinta de presa ce parere are despre incident, presedintele Obama, a afirmat ca i se pare cam "stupida" atitudinea politistului de a-l aresta pe Gates in propria casa. Afirmatia nu a facut decat sa puna paie pe foc, dand amploare incidentului. Politistul si superiorii sai au reactionat si ei afirmand ca n-au facut nimic din motive rasiale cum au speculat unii, ci pur si simplu si-au facut datoria si l-au arestat pentru nesupunere. Ulterior Obama a declarat ca ar fi trebuit sa-si aleaga mai cu grija cuvintele folosite.
Pentru a impaca si capra si varza, presedintele Obama, i-a invitat pe cei doi la un pahar de bere la Casa Alba, pentru a incheia acest scandal mediatic care a cuprins America. Dupa cum se vede si din poza incidentul pare sa aibe totusi un happy end !

(foto AP: presedintele Barack Obama, Sg. de politie James Crowley, prof. Henry L. Gates si vice presedintele Joe Biden)

Comentarii