Cei mai bogati sunt mai saraci


Lista intocmita de Forbes Magazine, cu primii 400 din cei mai prosperi oameni din America, dovedeste ca recesiunea si criza i-a afectat chiar si pe cei mai bogati americani. Acestia au saracit in ultimele 12 luni cu nu mai putin de 300 de miliarde de dolari. Cel mai pagubit este Warren Buffett, denumit si oracolul din Omaha, care a pierdut se pare peste 10 miliarde de dolari, ocupand locul doi in top, cu 40 de miliarde de dolari.

Prima pozitie, pentru al 16-lea an consecutiv, a ramas in continuare detinuta de celebrul Bill Gates, cu 50 de miliarde de dolari. Acesta a saracit cu 7 miliarde fata de anul trecut.

Pe locul al treilea se claseaza Lawrence Ellison cu o avere estimata la 27 de miliarde de dolari. Urmatoarele 4 pozitii sunt detinute de membrii familiei Walton, proprietarii lanturilor de magazine, WalMart, urmati de primarul New York-ului, Michael Bloomberg cu 17.5 miliarde; Charles Koch si David Koch la egalitate, cu 16 miliarde de doalri..
Pe locurile 11 si 12 se afla proprietarii de la Google, Sergei Brin si LarryPage cu cate 15.3 miliarde de dolari fiecare. Pe 13 este Michael Dell, proprietarul companiei producatoare de calculatoare Dell, cu 14.5 miliarde de dolari. Pe locul 14 se afla Steven Ballmer de la Microsoft, cu 13.3 miliarde de dolari. George Soros ocupa locul al 15-lea cu 13 miliarde de dolari.
Locul al 16-lea este ocupat de Donald Bren cu 12 miliarde de dolari. Pozitia a 17-a este ocupata de Paul Allen si Abigail Jojnson cu 11.5 miliarde de dolari.
Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Edward, Jaqueline si John Mars, proprietarii companiei producatoare de ciocolata Mars (Snickers, M&M), cu cate 11 miliarde de dolari fiecare.
Conform estimarilor facute de Forbes, primii 10 din cei mai bogati americani, au pierdut in total aprozimativ 39.2 miliarde de dolari in ultimul an, o scadere cu 14% .

Comentarii