VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Doi romani extradati in SUA pentru fraude pe internet


Chiar daca s-au mai rarit in ultima vreme, mai primesc si acum mesaje de la diferite "banci" din Romania care ma averitzeaza ca trebuie sa-mi schimb parola la cont, sau ca exista nu stiu ce probleme cu contul si trebuie sa ma mi-l accesez online. Singura problema este ca nu am nici un cont deschis la acele banci din Romania, iar mesajele nu vin din parte administratorilor de la banca ci de la niste romanasi, "baieti destepti" in ale calculatoarelor care creeaza situl false incercand sa fure de la persoane datele de acces la conturile din banca. Doi dintre acesti "baieti destepti" sunt PETRU BOGDAN BELBITA, de 25 de ani, din Craiova, si CORNEL IONUT TONITA, de 28 de ani, din Galati. Cei doi au fost extradati de curand in SUA si pusi sub acuzare de frauda si furt de identitate.

Pe 18 ianuarie, 2007 un juriu federal din New Haven, Connecticut i-a pus pe cei doi sub acuzare impreuna cu alti cinci cetateni romani, pentru atacuri phishing ( incercarea de a fura informatii, date bancare sau de identitate, prin creearea de situri fantoma si trimiterea de emailuri false).

Bogdan Belbita a fost arestat de Interpol pe 24, ianuarie, 2009 in Montreal, Canada si extradat pe 25 septembrie in SUA. Pe 18 iulie, 2009 Ionut Tonita a fost arestat de Interpol in timp ce trecea granita in Dubrovnik, Croatia si extradat pe 4 septembrie in SUA. Ambii au pledat nevinovati in prima infatisare care au avut-o luna trecuta.

Investigatia a inceput in momentul in care autoritatile au primit plangeri de la cetatenii din Connecticut cu privire la niste emailuri care pretindeau in mod fals a fi de la o banca locala. Mesajul din email redirectiona victimele spre un computer in Minnesota care fusese virusat si compromis pentru a gazdui situri false sau pentru a trimite mesajele electronice, care in mod fals pretindeau ca venind de la institutii financiare sau de servicii, precum: Citibank, Capital One, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Wells Fargo & Co., eBay, si PayPal.

Daca sunt gasiti vinovati acestia risca pedepse cumulate de pana la 37 de ani de inchisoare si amenzi de pana la 1,5 milioane de dolari.

Investigatia a fost coordonata de F.B. I. in New Haven, Connecticut si Connecticut Computer Task Force, in colaborare cu atasatii FBI din Vienna, Bucuresti, si Ottawa; Interpolul din Zagreb si Washington, D.C.; Politia Romana si Croata; Ambasada Americana din Saraievo; Politia Royala Canadiana ; Canada Border Services Agency in Montreal; si U. S. Marshals Service.

Comentarii

Anonim a spus…
Curg emailurile "trimise" de Reiffeissen Bank in care se solicita accesarea datelor personale si schimbarea unor informatii. Am contactat personal prin email si telefon R.B. si i-am informat despre manevra rauvoitoare dar emailurile continua sa curga.
Marian Petruta a spus…
da, sunt tone de mesaje care vin, le-am primit si eu astfeld e mesaje, ins ain ultima vreme s-au mai rarit, cel putin eu nu le mai primesc