Unele sectii de votare din America risca sa fie inchise


Update 20 Noiembrie:
In urma unor plangeri facut la ambasada, si la MAE atat personal cat si catre alti lideri din comunitatile romanesti se pare ca s-au luat masuri  de suplinire a membrilor din comisiile de votare cu persoane din comunitatile unde sunt organizate acestea.

O parte din sectiile de votare din orasele cu comunitati mari de romani din SUA risca sa fie inchise sau sa nu functioneze normal. Este cazul celor din Chicago sau Texas. Motivul? Numarul minim al membrilor din comisiile de votare. Pentru ca o sectie de votare sa fie deschisa si sa functioneze trebuie ca sa aibe minim 3 membrii. Problema este ca unele din ele au exact minimul necesar, iar in cazul in care unul din acesti membrii nu se va prezenta la sectie din motive mai mult sau mai putin intemeiate, sectia respectiva nu poate functiona. In toate sectiile de votare din America presedintele sectiei este un reprezentant al MAE (Ministerului Afacerilor Externe). Ceilalti doi reprezentanti sunt membrii propusi de partidele participante in alegeri, sau sunt tot angajati MAE. Daca in sectiile de votare cu numar minim de membrii unul din acestia nu are chef, sau nu este constient de importanta rolului pe care il are la sectia respectiva, sectia risca sa nu poata functiona. Multi din acesti membrii propusi de partide habar nu au de acest aspect. Culmea este insa ca MAE a trimis cate 4 sau 5 reprezentanti de-ai lor in orase care prezenta la vot va fi extrem de scazuta, in timp ce orasele cu numar mare de romanii au minimul de membrii, riscand sa existe probleme.


MAE a trimis 5 reprezentanti la sectia de votare din Minneapolis, MN. In unele cazuri este vorba de sot-sotie angajati ai MAE. Sunt extrem de interesat cine si din banii cui plateste biletele de avion si cazarea acestor oameni?!


Cititi si:

Comentarii

Diana a spus…
Sunt una dintre persoanele al carui nume l-ai facut public pe acest site fara sa-mi ceri acordul.
Cred ca din moment ce te apuci sa scrii pe site-uri publice ar trebui sa faci un pic de documentare si sa nu te trezesti vorbind fara tine.
MAE nu a trimis 5 reperezentanti la Minneapolis suntem ceateni care locuim in MInneapolis de an buni asa ca MAE nu ne plateste nici un bilet de avion nici unde.
SE numeste voluntariat si daca cumva locuiesti aici ar trebui sa stii mai bine cum se face chestia asta.
NOi ne dedicam 14 ore dintr-o duminica pentru a putea da sansa romanilor sa-si exprime un drept constitutional.
Poate la urmatoarele alegeri daca esti asa de dedicat si corect o sa te vad intr-o comisie ajutandu-ti romanii din comunitate sa-si exprime dreptul lor garantat prin lege.

Daca vrei sa fii informat si sa nu mai vorbesti aiurea si fara tine poti sa ma contactezi si o sa-ti ofer toate informatiile de care ai nevoie sa scrii in cunostinta de cauza.
Si pentru curiozitatea mea care sunt sotii si sotiile din aceasta comisie?
Ca poate intre timp m-ai maritat cu cineva din comisia asta si trebuie sa-mi anunt sotul ca mai am inca unul.
Sincer imi pare rau sa vad ca oameni ca tine scriu pe site-urile diasporei.
Marian Petruta a spus…
Nu stiam ca trebuia sa "cer voie" de la domnia ta pentru a postat date care sunt de interes public...
Cat priveste reprezentantii MAE nu e vina mea ca nu au specificat ca nu toti sunt nangajati MAE, ulterior am aflat acest aspect.
Cat priveste voluntariatul nu e cazul sa va mai laudati sau sa dati lectii de morala, nu de alta dar ati fost platita pentru munca si atata timp cat primesti bani , nu mai este voluntariat.
Si sa fim sinceri la cei 56 de votanti cati ati avut, nu prea se justifica cheltuiala cu sectia de votare.

Cat priveste cuplul la care faceam referire nu era vorba de tine draguto, asa ca stai linistita si nu te agita degeaba.
diana a spus…
E vorba de bun simt cand arunci in noroi in niste oameni care incearca sa faca ceva pentru cei din comunitate. Cat despre plata stai linistit ca e simbolica suntem platiti pentru 14 ore cu salariul meu pentru o jumatate de ora de servici aici. Asa ca din punctul nostru de vedere e voluntariat.

cat despre cerut voie daca esti profesionist in ale scrisului public poate stii ca de obicei sa cere parerea tutror partilor implicate despre care scrii.
Datele sunt publice pe site-ul MAE asa ca nu ma deranjeaza ca numele meu e public ma deranjeaza contextul in care e folosit.
Daca nu afli toate aspectele in timp nu te apuca sa publici chestii pe blog ca te faci de ras si nimic mai mult demonstrezi doar ca esti o sursa de neinformare in loc sa fi contrariul.
In zona sunt 3000 de romani cu drept de vot asa ca sectia a fost creata pentru cei 3000 nu ptru cei 56 care au venit.
Cei de la Minister probabil nu au un clarvazator priceput ca tine sa stie dinainte cati oameni se vor prezenta la vot.
Sau vrei sa spui ca numai romanii din anuimte zone ar avea drept de vot? Poate imi explici mai bine.

Iar apelativul de draguta nu stiu daca iti poti permite sa-l folosesti c nu cred c ne cunoastem sa faci aprecieri la persoana mea iar daca esti atat de dornic de criticat de ce nu dai numel cuplului despre care vorbesti sa se vada ca vorbesti la obiect si nu despre frustrari clocotitoare.
Multumesc ca mi-ai permis sa-i exprim punctul de vedere la articolul tau
Marian Petruta a spus…
Da, foarte adevarat , plata e simbolica dar e plata, si daca primesti 20$, fie ei si pentru o zi intreaga, nu mai vorbim de voluntariat...iar daca tu faci 40 de dolari pe ora la servici si ai acceptat sa fi in comisia de votare bravo tie.
Daca iti citam numele in mod explicit sau faceam o referire personala intelegeam sa ai o problema dar n-am facut-o pentru ca nu era cazul, nu m-am legat de persoane ci mai degraba de cei de la MAE in general, care cheltuiesc in mod haotic din banul public. Asa ca nu vad de ce te-ai simtit a fi in obiectiv sau cu musca pe caciula.
Cei de la Minister nu era nevoie sa aibe un clar vazator ci doar sa se uite la cifrele de la alte alegeri anterioare si le era deajuns sa avda prezenta la urne.
Daca sunteti peste 3 mii de romani si se prezinta la vot 56 de persoane inseamna ca stati foarte prost cu organizarea si interesul fata de procesul de votare, si nu prea se justifica miile de dolari care se cheltuiesc pentru astfel de sectii.
Cat priveste acel cuplu de care vorbeam, iti rezerv privilegiul de a cauta printre numele celor care au fost repartizati la sectiile de votare din SUA.
Tin doar sa iti fac o mica precizare, eu mi-am masurat foarte bine cuvintele cand am afirmat: "In unele cazuri este vorba de sot-sotie angajati ai MAE." am spus in "unele cazuri" asta nu inseamna ca vorbeam de tine sau de cei din sectia ta,dar era tot o sectie din America, si doi dintre ei sunt un cuplu angajati sigur ai MAE.
Cat despre a cere voie, nici pana in momentul de fata nu mi-ai dat adresa email sau numarul tau de telefon ca sa iti cer voie.....si ca atare nu te-am "single out" dar ai facut-o tu singura.
Daca iti ziceam "urata, idioata sau proasta" intelegeam sa te superi pe mine, dar eu am presupus ca esti "draguta" si ca atare am folosit acest apelativ. Imi cer scuze daca am gresit si nu esti asa draguta precum presupuneam eu....
Daca treci candva pe la Chicago promit sa imi cer scuze oficial si chiar fac cinste cu o cafea si-o prajitura!