VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

1 Decembrie ziua in care trebuie sa ne amintim si de eroi


 Pentru ca este ziua nationala am dorit sa aduc un omagiu soldatilor care au cazut la datorie in diferite teatre de operatiune, pe unde si Romania este prezenta. Asa ca i-am pus pe toti impreuna in acest colaj fotografic. Ideea acestui material mi-a venit dupa ce am gasit nu de mult pe un site american, toti soldatii cazuti la datorie,  printre care erau mentionati si cei romani. Incercand sa aflu detalii despre romani, am accesat situl Ministerului Apararii Nationale, respectiv a Statului Major General.
Sincer nu pot sa ma abtin sa nu critic pentru ca ceea ce am gasit mi se pare de-a dreptul jignitor, pentru familiile soldatilor si chiar pentru Romania, sau pentru oricare om care doreste sa afle detalii despre acesti soldati.
Datele despre acesti eroi sunt aproape inexistente, la unii pozele nu exista, iar la altii sunt de proasta calitate sau facute extrem de neprofesionist. Tinand cont ca acesti soldati reprezinta Romania si au fost gata sa isi sacrifice viata la datorie, cred ca meritau putin respect si mai multa atentie. Cred ca inainte ca sa fie trimisi pe aceste campuri de lupta, meritau sa fie imbracati in haina militara si sa fie fotografiati frumos, fara umbre in spate, fara gulere descheiate, fara sa fie facute pozele la intamplare, etc...etc...

Am sa iau pe rand cateva din ele: sublocotenentul  Remus Brânzan decedat pe 17 septembrie 1996 in Bosnia Hertegovina, care pare sa fie prima victima romaneasca postata pe site, nu are atasat nicio fotografie pe situl MApN. Nu stim de unde este de loc, nici varsta, nici din ce brigada sau batalion facea parte, nimic. Aflam in schimb ca a cazut la datorie in timp ce "conduceea un excavator pe o panta abrupta din Bosnia". Imi pun intrebarea, o fi murit ca s-o fi rasturnat excavatorul, sau a fost impuscat?!

Sublocotenentul Mihai-Anton Samoilă a fost impuscat in urma unui atac armat in Afganistan. De pe un site american aflu mai multe detalii: ca are 35 de ani, ar fi din Beius si facea parte din Batalionul 151 Infanterie.
De pe situl MApN aflam ca a fost decorat cu ordinul "Virtutea Militara" in grad de Cavaler si i-au pus o fotografie. O postez si eu exact asa cum apare pe situl Statului Major General, cu toate sincer ca mi-e jena sa postez o poza de o asemenea calitate. Ma intreb daca o fi scanat poza din ceva document minuscul de se vad acele dungi rosiatice iar ochii nici nu se deslusesc. Se poate compara calitatea pozei cu celelalte de aceleasi dimennsiuni din dreapta.



Tot de proasta calitate este si cea a sublocotenentului Iosif-Silviu Fogoraşi mort tot in 2003 in Afganistan. Iar lista poate continua....


foto US. Army: Florica Dima -sotia lui Catalin Dima -  impreuna cu General Maiorul, William Monk III,  in New Windsor, New York

Sergentul Catalin Dima a murit la datorie, in 2004 in Irak, in timp ce servea in armata americana, in care s-a inscris imediat dupa 11 septembrie, 2001. Cu o luna inainte sa moara acesta primise cetatenia americana intr-o ceremonie desfasurata in Irak. Inainte sa emigreze in America in 1996, acesta a servit se pare si in marina romaneasca. Din pacate romanii l-au cam uitat. Nu si americanii care in semn de recunostinta, saptamana trecuta au dat numele romanului unui centru al armatei americane nou construit in valoare de 19 milioane de dolari.


Alti soldati din armata romana cazuti la datorie:
7 Aprilie, 2009 Unguras Iuliu-Vasile, capitan, 32 de ani, Batalionul 21 Vânatori de Munte al Armatei  Romane, de la Dej .Cauza mortii: a trecut in timp ce patrula cu vehicolul peste un dispozitiv exploziv improvizat in zona Kandahar-Kabul, Afganistan.



3 Aprilie 2009 Petre Tiberius, capitan  33 de ani,  din Batalionul 1 Operatii Speciale "Vulturii" Armata Romana, Targu Mures, Cauza mortii schimburi de focuri de arma in Kabul sud-vest a Afganistanului.


26, Februarie, 2009 Chira Claudiu, sublocotenent de 30 de ani, din Batalionul 21 Vânatori de Munte , unitatea "General Leonard Mociulschi" din Brasov- Râsnov. Cauza mortii : dispozitiv exploziv improvizat in zona Qalatla, Afganistan .


31, August, 2008 Alexandrescu Dragos Traian, Sergent major, 32 de ani, din Batalionul 30 Vânatori de Munte "Dragoslavele". Cauza mortii schimburi de foc si dispozitiv exploziv improvizat, tac in Kabul, Afganistan .


12, Iunie, 2008 Covrig Marius Claudius de 29 de ani. Ucis de o grenada in timpul unui atac al insurgentilor, in zona Qalat-Kabul, Afganistan.


20, Martie, 2008 Sandu Ionut Cosmin, sublocotenent de 29 de ani, din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” al Armatei Romane. Mort cand HUMVEE-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat la nord de Qalat (provincia Zabul) Afganistan.


6, Septembrie, 2007 Marcu Aurel, Sergeant Major 31 de ani, Batalionul  33 Vanatori de Munte “Posada”din Gaiesti,  Dambovita. Ucis in timp ce trecea peste un dispozitiv explozibil improvizatin intr-o deplasare cu o masina blindata in sudul Afganistanului.


20, Iunie, 2006 Dragusanu Gheorghita Ionel , locotenent, 38 de ani,  batalionul 341 Infanterie. Si-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare. Transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat in Kandahar, Afganistan .


24, Aprilie, 2005 Sonei, Narcis Sergeant 26 de ani, din batalionul 300 Infanterie. A murit când TAB-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat ceea ce a declanşat detonarea muniţiei din interiorul transportorului, in Kandahar, Afganistan


Sublocotenent Bogdan Valerian Hancu decedat in Irak pe 27 aprilie, 2006. A căzut la datorie în timpul executării unei misiuni de monitorizare şi antrenare a poliţiei irakiene. În urma exploziei dispozitivului explozibil improvizat, autovehiculul în care se afla a fost incendiat.

Sublocotenent Ioan Grosaru decedat pe 21 septembrie 2007 in timp ce se afla într-o misiune de patrulare, TAB-ul a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, sublocotenentul post-mortem, Ioan Grosaru pierzându-şi viaţa.

Comentarii