Honorius Prigoana posibil parlamentar la doar 23 de ani ?!


Probabil cei care urmariti presa si televiziunile din Romania ati aflat deja faptul ca Honorius Prigoana, fiul  politicianului Silviu Prigoana, a fost desemnat de PDL sa candideze pentru un loc in parlamentul Romaniei. Locul ramas vacant in urma plecari PNL-istului Bogdan Olteanu in luna octombrie pe o noua functie la Banca Nationala, va fi scos la vot si peste cateva saptamani bucurestenii din Colegiul 1 vor fi chemati la urne sa aleaga un nou  politician care sa-i reprezinte.
Ati ajuzit cu siguranta si de faptul ca Honorius Prigoana a fost numit in vara presedinte PDL Chicago.
Exista insa foarte multe intrebari in ceea ce il priveste pe tanarul politician Honorius Prigoana. Am sa enumar cateva dintre ele in cele ce urmeaza, incercand in urmatoarele zile sa dau si niste raspunsuri. La unele din ele am deja raspunsurile. La altele voi astepta raspuns direct lui Honorius care, candidand pentru o astfel de functie importanta in parlamentul Romaniei, consider ca este "imperios necesar" sa fie supus unei radiograme, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostinta de cauza.
Zilele acestea Honorius Prigoana a fost prezent la cateva emisiuni TV unde a facut diferite declaratii cu privire la experianta sa in politica, in special aici la Chicago, motiv pentru am sa-i lansez o serie de intrebari:
Pe 23 iulie, 2009 avea loc la Chicago prima conferinta de presa a nou infiintatei filiale PDL Chicago. Pe 18 august se valida de catre liderii PDL Diaspora,  filiala din Chicago.
 Cand si unde a fost inregistrata din punct de vedere legal aceasta filiala de catre Honorius Prigoana? 
In luna Septembrie, mai exact pe 23,  filiala PDL Chicago inceta sa mai existe.
Care au fost motivele inchiderii acestei filiale?! De ce mare partea din conducerea filialei PDL Chicago si-a dat demisia?
De curand situl PDL Chicago si materialele video de pe youtube au disparut complet.
Intr-o declaratie de la Realitatea TV, Honorius mentiona faptul ca a infiintat si filiala PDL Detroit.

 Cand s-a infiintat si care sunt membrii din conducerea PDL Detroit? Cand a fost validata si de catre cine?

Intrebat fiind  de cine il va sprijini in campanie, Honorius a numit printre prietenii apropiati pe Bogdan Niculescu, fost consilier al deputatului din Colegiul 3 Diaspora.
Din informatiile pe care le detin Bogdan Niculescu a fost dat afara din functia pe care o detinea ca si consilier, in urma unui scandal.
Cunoaste Honorius motivele pentru care prietenul sau a fost data afara?!

Domnul Silviu Prigoana, tatal lui Honorius afirma ca  "printr-un lobby puternic" fiul a ajuns in "cercurile politice din Statele Unite". Asta facand referire la discursul pe care Honorius l-a citit in Congresul din statul Illinois, la invitatia senatorului de origine romana Chris Lauzen.
Despre ce "lobby puternic" vorbea oare domnul Silviu Prigoana?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care o sa aflati raspunsurile in curand !





Comentarii

Belizarie a spus…
"Honorius Prigoana posibil parlamentar la doar 23 de ani ?!"

DA, posibil! In ce ar consta anomalia? Suntem tara tuturor posibilitatilor si am luat-o inaintea U.S.A. in acest sens. Cu mult ! Nu o sa treaca prea mult timp si locurile de parlamentar se vor lasa mostenire din tata (mama) in fiu (fiica). Si nu numai aceste locuri. Mai mult nici nu merita comentat !
Anonim a spus…
Bine ca v-ati trezit in sfarsit sa spuneti oamenilor despre mitocaniile cavalerului lipsit de maniere ce si-a batut joc de comunitatea romaneasca din Chicago. Eram sub impresia ca tupeistul asta mincinos v-a cumparat pe toti. E clar ca s-a folosit de multi ca sa-si faca exact ce-a avut nevoie: imagine (chiar daca e falsa, nu mai conteaza). Cu asa politicieni, la mai mare PDL! Rusine! Incepeti sa pierdeti teren in diaspora cu mizeriile facute de Prigoana si Niculescu. Hai domnule Petruta, spune tot ce stii ca lumea asteapta adevarul!
Anonim a spus…
Da domnule Petruta ar cam fi timpul sa fim onesti. Impreuna cu Bonica si o grupare de alti romani ati impins caruta politica pina aici. De ce> Ce anume v-au promis astia? va garantez ca veti gusta curand gustul amar al tradarii,si abia atunci veti vedea ce ati facut. Va fi prea tarziu. Macar pentru constiinta voastra fiti cinstiti si publicati adevaraul sa stie lumea si sa nu regretati atunci cand va fi spus de altii.
Marian Petruta a spus…
recomanda la toti "anonimii" care isi dau cu parerea pe la colturi sa veniti voi sa puneti adevarul daca stiti si sunteti mai destepti, ca vad ca vreti sa dati impresia de "baieti atotstiutori"; daca stie careva ce ni s-a promis, cand, unde, cum, etc.....va invit sa spuneti ca se pare ca stiti voi mai bine toata povestea...
w_sand a spus…
Pare 1 scenariu smuls din "Cutezatorii "!! Dar, cum romanul s-a obisnuit cu lipsa basamacului d BUN SIMT, nu-ti trebuie, deci, scoli inalte ca sa realizezi facatura.. Afara d doaga lipsa a lu' tac-su', mai adaug cel putin o litra d VIATA, deci, experienta..Altfel, se poate numi doar experiment. Lucru in care, din pacate, ne-amesteca si pe noi, acolo, ca 1 banal ingredient..
Florea a spus…
Pai de ce sa ni fie si el ales? Ce EBA era mai buna sau mai rea? Basescu e mai hotz decat Geaoana? sau Geaona e mai hotz decat Basescu? Toti sint o apa si un pamant.La fel de hoti la fel de mincinosi. TOTI. Necazul este ca noi cei din diaspora si mai ales cei din Chicago, am cam participat si noi la intarirea acestor bande de hoti.Baiatu asta a lui prigoabna nu este el cel ce a sta in chicago ,si a avut tottimpul usa deschisa ba la consulat ba la totae organizatiile romanilor.Cine la impins pe lubinovici pe scaun de parlamentar?? nu cei din chicago? si ce va face el mai mult decat va bea o cafea si o apa mineral prin casa poporului si cam atat.iar noua celor de pe aici ne face impresia ca avem un maaareee deputat acolo. Ceea ce ar trebui sa stii si tu Mariane este ca mai bine de 95% din romanii din america nu ai intereseaza mai nimic din ceea ce vreti voi sa faceti. Deci fie ca vreti sa aveti deputati,presedinti ,consulate peste tot, pentru noi e tot una.Si stii de ce? pentru ca nu mai credem in schimbarea romaniei sau a romanului.Thanks God for America.
Marian Petruta a spus…
da, mai suntem un procent de 5%,sau cati om mai fi, din astia mai naivi care mai credem inca ca se mai pot schimba lucrurile in Romania; o sa ia munca, efort, timp, rabdare si e firesc ca multi sa nu mai aibe energia si interesul, dar stiu ca in ceea ce ma priveste, in masura in care pot sa schimb ceva , fie si prin a scrie si a atrage unele semnale de alarma asupra unor lucruri, eu consider ca imi fac datoria cat pot; daca ar fi si altii care sa isi faca partea lor, lucrurile se pot schimba si se vor putea vedea si mai multe schimbari; eu cred ca este mai bine sa fac ceva si sa schimb foarte putin sau deloc, decat sa nu fac nimic si sa astept totusi rezultate sauc a ceva sa se schimbe....
oricum nu sunt inca asa pesimist, lucrurile, regulile, legile sunt facute de catre oameni, ca mine si ca voi ceilalti, si ele pot fi schimbate;
ce este trist este ca multi care vin in America, " they enjoy the free ride" si vin sa va intreb: daca America va place si sunteti bucurosi ca viata e buna aici, oare a fost totdeauna asa? oare le-a placut americanilor sub conducerea britanicilor? oare de ce si-au dorit independenta, oare de ce au scris o constitutie,oare de ce au mjurit in razboi, oare de ce au facut ce au facut? nu oare cu gandul ca intr-o zi o vor duce mai bine? credeti ca a fost usor? va recomand sa cititi cu mare placere istoria acestei tari in care traiti, sa-i aflati inceputurile , si nu numai.... daca mai vedeti prin orase unii" nebuni" care isi cer drepturile constitutionale, pentru ca le sunt incalcate, este pentru ca inca mai cred in ele.
este asa usor sa renunti la drepturi si asa greu sa le obti!
intrebati-i pe negrii/afro-americanii cei care sunt mai in varsta si care in urma cu doar cativa zeci de ani nu aveau drept de vot, intrebati-i daca merg la vot si de ce? va asigur ca o sa va uimeasca raspunsurile!
discutam la un moment dat cu un american despre protestul simpatizantilor nazisti din Skokie impotriva evreilor si suravietuitorilor holocaustului, si am fost surprins de faptul ca era de acord cu acest mars de protest, discutand cu el insa am ajuns sa-i dau dreptate; stiti de ce? nu pentru ca era de acord cu ideea protestului, ci pentru ca nu putea concepe ingradirea dreptului de a protesta! mi spus "daca eu nu le sustin dreptul de a protesta, mie cine imi garanteaza ca voi putea protesta cand am nevoie?! "
democratia inseamna si sa nu fi totdeauna deacord cu celalalt, toata lumea are dreptul sa protesteze, fie ei si nazistii, daca li se interzice acest drept fundamental, cine ne garanteaza ca la un moment dat cineva nu ne va interzice dreptul nostru de a protesta pentru o cauza pe care noi o consideram importanta?! comunistii au acuzat si condamat, romanii care nu erau de acord cu ideologia lor, s-au schimbat regimurile si au fost la randul lor condamnati si unii chiar impuscati; din punctul fiecaruia de vedere si o tabara si alta aveau, sau cel putin asa credeau ca au, dreptate.
democratia insa din pacate este de multe ori prost inteleasa, iar noi in Romania, am inteles-o foarte prost, imi amintesc ca dupa Revolutie auzeam des expresia "fac ce vreau ca este democratie" a fi libe nu inseamna sa ai dreptul de a face tot ce vrei.
da, din pacate nu prea avem modele prea multe in politica romaneasca, iar Honorius din cate l-am cunoscut personal este un exemplu prost, care din pacate nu s-a prea ales cu mare lucru din anii si scoala facuta in America , cel putin pana acum mi-a dovedit contrariul; n-am nimic cu el este baiat tanar si are sansa sa faca cariera, mai ales ca are banii tatalui sau, problema cea mai mare la el este ca minte si exagereaza,si o face cu foarte multa dezinvoltura, probabil fara sa isi mai dea seama, crezand ca poate duce pe toti de nas, si din pacate a reusit sa o faca cu mare maiestrie pana acum, si asta ma uimeste, nu la el cat la cei din jurul lui care prefera sa nu zica nimic, ba dimpotriva.
Florea a spus…
Esti optimist si e bine Mariane.Ai si o particica buna : aceea ca accepti democratia asa cum este ea ,nu cum cred unii ca ar vrea sa o faca, si eu cred cam asa ca daca societatea imi ia si dreptul de a "protesta" prin a-mi spune parerea despre anumite aspecte ale ei inseamna ca avem o problema serioasa. In ceea ce priveste "vocea" noastra a celor ce traim aici ,vocea noastra in ceea ce priveste romania,,, nu este bagata in seama.Stii de ce? pentru ca noi nu sintem doriti acolo.Pentru ca ei ar vrea ca noi sa stam cat mai bine aici si sa ne vedem de ale noastre.Ceea ce e OK si asa ,ca de aia am venit aici sa ne traim viata asa cum dorim noi, fara sa datoram ceva cuiva (romaniei sau USA) ci doar lui Dumnezeu. Unii din noi ne facem datoria fata de societatea adoptiva in care traim.Daca crezi ca vrei sa faci ceva pentru Romania, prin metodele de care dispui, (scris etc) fa-o,dar fa-o cinstit.Nu te eschiva in a a rata publicului adevaraul despre ceea ce stii ca e adevarat.( Adevarul te va face liber). Intr-o orecare masura ne este si noua acru cand vedem in ce mocirla se scalda politica romaniei de la 89 incoace. Nu toti oamenii inteleg ,pentru ca nu e nevoie sa inteleaga,insa acesti "politicieni" care au furat romania o vor tine sub control mult si bine. Este posibil ca tu sa nu vezi inca ceea ce-ti doresti sa vezi in Romania. Ti se pare corect ca acesti TOTAL incompetenti sa conduca Romania? chiar nu vedem ca acest individ mediocru ,intra in clanul celor ce vor rupe halci din tara Romaneasca? Ce stie acest copil de 23 de ani?? dar EBA? dar multi alti fini si fine ,unchi,matusi ,veri ,cumnati etc care au tesut paienjenish-ul politicului Romanesc? Chiar asa naivi sintem? stii de ce sta lumea deoparte? pentru ca se uita si se mira intrebandu-se :oare chiar asa naiv poate fi un popor? si daca e asa naiv .de ce sa-mi bat eu capul cu ei? De ce Mr. Lauzen ,musca si el din momelile de tip stalinisto-comuniste? Oare ai este dor numai de carnatz si sarmale sau ai este dor si de putzin "romanism". Ai curajul si scrie aici sau media din Romania despre ce stii . De ce PDL la Chicago? de ce nu si PSD,sau PRM,sau cine stie ce al partid parlamentar? dar ce ne trebuie noua aici in curtea mea ceea ce am lasat in urma cu multi ani? de ce partide politice Romanesti la Chicago sau Detroit? cine sint acesti lingai ce promoveaza astfel de partide si de ce? ce urmaresc?
Marian Petruta a spus…
Noi nu prea suntem bagati in seama pentru ca nu suntem prea uniti si nu avem o voce comuna atat in ceea ce priveste organizarea noastra locala dpdv politic cat si in ceea ce priveste Romania;
Cand vorbesc de organizare locala, ma refer la contactul pe care il au romanii cu propriul lor senator si congresman in zona unde traieste fiecare, care sunt cunvins ca multi habar nu au cum il cheama si ce poate face pentru ei;
De multe ori Romania are diferite discutii cu SUA si multe lucruri precum programul viza waiver care ar putea balansa in favoarea Romaniei, daca romanii-americanii ar face un lobby si ar contacta congressmanul lor ca acestia sa stie ca in districtul lor sunt alegatori cu origini romanesti de care trebuie sa tina cont in momentul in care se aduce in congres sau prin comisii in discutie Romania; nu doar in problema vizelor ci in multe altele; este vorba despre cum stim sa ne reprezentam interesele.

Cat priveste politica romaneasca, cei din tara nu ne prea baga in seama pentru ca vad dezinteresul manifestat de romani prin neparticiparea la vot, sau participarea in numar foarte redus. Avem insa acum ocazia sa alegem oameni care sa ne reprezinte din diaspora. Avem un deputat, pe care il puteti contacta direct cu problemele pe care le aveti. Nu el le va rezolva, insa poate fi un mesager care sa duca si sa spuna doleantele si problemele noastre, intreg parlamentului daca este cazul, chiar de la tribuna acestuia. El nu o va putea insa face de unul singur, el are nevoie de sprijinul de la cetatenii care l-au votat si ceilalti care nu l-au votat dar au aceleasi probleme comune. Daca va cunoasteti congresmanul din zona unde locuiti si ati fi fost la cel putin una din intalnirile pe care acestia le organizeaza cu alegatorii ati sti exact despre ce vorbesc.

Ma uimeste afirmatia "de aia am venit aici sa ne traim viata asa cum dorim noi, fara sa datoram ceva cuiva (romaniei sau USA) ci doar lui Dumnezeu."
Eu cred ca Dumnezeu nu i-a chemat sau ajutat pe oameni sa ajunga in tara asta, si le-a spus apoi sa nu le mai pese de nimic si sa fie iresponsabili. Oranduirile si stapanirile sunt lasate oare de la Dumnezeu? Ori atunci cred ca fiecare roman si crestin ar trebui sa fie responsabil si sa isi indeplineasca obligatiile civice care ii revin ca si cetatean al unei tari.
Este o aberatie ca cineva sa spuna ca nu datoreaza nimanui nimic, trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Prin asta eu inteleg ca oamenii trebuiesc sa fie nu doar buni crestini, dar si cetateni responsabili care merg la vot, carora le pasa de mersul tarii,de legile care se propun si se voteaza, de oamenii care sunt alesi, etc, etc...

Vina nu este doar a politicienilor si a grupurilor de interese, ci mai ales a oamenilor care stau pe margine nepasatori, dar care asteapta ca lucrurile sa se schimbe.
Mi-a venit acum in minte povestea lui Creanga cu "Prostia omeneasca" o cunoasteti poveste banuiesc. Probabil ca nu intamplatoare acea poveste este romaneasca pentru ca o vedem a fi cat se poate de reala chiar si in zilele noastre.
Daca personajele din poveste stateau si boceau privind la drobul de sare de pe dulap sau de unde era, care putea sa fie aruncat in capul copilului din leagan daca pisica se urca sus si-l dobora; cam tot asa se intampla si azi; lumea sta si se minuneaza cum de se intampla una si alta prin tara sau prin politica, dar asta in timp ce este nepasatoare. In loc sa faca ceva, mai bine sta cu mana in san si boceste.
Marian Petruta a spus…
Va pot da un caz concret, cu lipsa de atitudine a oamenilor experimentat pe propria piele. L-am relatat la vremea respectiva si aici pe site. Era vorba de un film aparut pe situl unui ziar din Cluj, in care erau imagini cu o tipa dezbracata care din spusele avocatei era minora in acele imagini. Ei daca in America astfel de fapte se pedepsesc cu ani grei de inchisoare, in Romania chiar si unele ziare promoveaza astfel de imagini. Asta in ciuda faptului ca legea si codul penal interzice acest lucru, chiar si-n Romania. Dar cui ii mai pasa in Romania, nu-i asa? De ce sa faca cetateanul de rand ceva, prefera sa fie agasat de astfel de imagini la televizor sau in presa in fiecare zi fara sa ii pese prea mult.
La vremea respectiva am facut o sesizare la politia din Cluj cu privire la caz, si le-am cerut raspuns in scris la solicitarea mea, cu decizia/masurile pe care le vor lua. Ei bine la interventia Politiei filmul a fost scos de pe internet de catre ziar, si mi-au trimis instiintarea in scris, care este postata pt cei interesati pe blog. Acum stau si ma intreb oare nu putea si nu avea oare obligatia cetateanul de rand din Cluj de a faca acest lucru?! De ce sa o faca cineva de la zeci de mii de km departare? Ma doare lipsa asta de atitudine si nepasare a oamenilor, si gasitul a zeci de mii de scuze.
Eu nu am sa pot si nimeni nu poate sa faca mare lucru de unul singur. Cred ca fiecare are datoria sa fie implicat mai activ unde traieste si nu doar sa fie bucuros ca au ajuns in America. Daca aici este un sistem care este bun si functioneaza, oare nu este pentru ca oamenilor le pasa si cineva este activ si isi face treaba? Este corect oare ca doar unii sa faca si altii sa o duca bine, fara sa se implice? Cum ar arata oare America daca cetatenii ei ar fi la fel de nepasatori ca romanii? Va puneti oare intrebarea de ce americanii sau alte natiuni o duc bine si de ce romanii o duc prost? Sunt oamenii astia mai destepti decat romanii? Eu cred ca de cele mai multe ori o spunem sus si tare ca americanii sunt prosti, sau mai prosti decat noi, si totusi, noi am dat navala la ei si nu mai vrem sa plecam de aici, si nu invers. Eu cred ca totul porneste de la atitudinea oamenilor, ea face diferenta!
Traian_M a spus…
Bravo Mariana ca te-ai luat de gacii lui Prigoana sa merita. Vreau sa vad daca scrie si Bonica ceva insa nu cred ca are curajul. A luat bani sa-l promoveze tare si dupa ce s-a pacalit acuma tace. Honorius (cel fara de cea mai mica masura de onoare) s-a folosit de voi toti si dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta a fugit la banii lui tat'su sa-l faca mare si tare ca doar sunt neam de bastani. Sa le fie rusine tuturor celor din PDL care l-au impins in fata. Ne-a prostit si Basescu cand zicea ca o sa curete parlamentul si in loc sa scoata gunoaiele afara uite ca baga singe proaspat de-a lui Prigoana omul care minte tot timpul la tembelizor si ponegreste america pentru ca nu i-au iesit afacerile cum a vrut. Bravo Mariane! Du-o pana=n capat si nu te opri cu materialul asta.
Marian Petruta a spus…
Daca plateste pentru reclama cred ca orice politician isi poate face publicitate in ziarul lui Bonica. Lui Honorius i s-a oferit o sansa pe care din pacate a ratat-o. Oamenii l-au sprijinit si in schimb el si-a cam batut joc de ei. Daca Bonica va scrie sau nu este decizia lui personala. Un lucru pot insa sa va confirm sigur, in momentul in care au aparut nereguli in ceea ce priveste filiala PDL Chicago, Bonica a fost cel care s-a luat de Honorius si la un moment dat chiar s-au incins spititele intre cei doi dupa una din sedintele de partid, tocmai pentru ca dezaproba atitudinea si modul in care Honorius se comporta. Asa ca daca nu sunteti in cunostinta de cauza eu zic ca ar fi de preferat sa nu acuzati pe nedrept.
Marius Mina a spus…
Strategia de campanie a lui Honorius Prigoana

http://mariusmina.blogspot.com/2010/01/strategia-de-campanie-lui-honorius.html
Marius Mina a spus…
Filiala PDL Chicago??? Sa rad sau sa ma abtin?

Poate doar in mintea bolnava a prigoanelor si a lui Basescu. Cf legislatiei SUA , nu este pemrisa inregistrarea branch-urilor partidelor sau organizatiilor politice din alte tari pe teritoriu american.
Concluzia o trageti voi si dresura de prigoane portocaliu-violete.
Marian Petruta a spus…
conform carei legislatii americane? concret, titlul si articolul de lege care interzice !?!
Marius Mina a spus…
Mariane, daca le cauti le gasesti .
Astept sa vad ce stii tu despre scandalul cu Bogdan Niculescu, ca sa compar secventele.
Marian Petruta a spus…
nu poti doar sa aduci acuzatii si sa incriminezi pe cineva fara sa ai nici macar un singur exemplu de lege care sa interzica, si apoi sa spui doar ca crezi ca or fi ceva legi dar trebuiesc cautate.....