- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Probabil cei care urmariti presa si televiziunile din Romania ati aflat deja faptul ca Honorius Prigoana, fiul politicianului Silviu Prigoana, a fost desemnat de PDL sa candideze pentru un loc in parlamentul Romaniei. Locul ramas vacant in urma plecari PNL-istului Bogdan Olteanu in luna octombrie pe o noua functie la Banca Nationala, va fi scos la vot si peste cateva saptamani bucurestenii din Colegiul 1 vor fi chemati la urne sa aleaga un nou politician care sa-i reprezinte.
Ati ajuzit cu siguranta si de faptul ca Honorius Prigoana a fost numit in vara presedinte PDL Chicago.
Exista insa foarte multe intrebari in ceea ce il priveste pe tanarul politician Honorius Prigoana. Am sa enumar cateva dintre ele in cele ce urmeaza, incercand in urmatoarele zile sa dau si niste raspunsuri. La unele din ele am deja raspunsurile. La altele voi astepta raspuns direct lui Honorius care, candidand pentru o astfel de functie importanta in parlamentul Romaniei, consider ca este "imperios necesar" sa fie supus unei radiograme, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostinta de cauza.
Zilele acestea Honorius Prigoana a fost prezent la cateva emisiuni TV unde a facut diferite declaratii cu privire la experianta sa in politica, in special aici la Chicago, motiv pentru am sa-i lansez o serie de intrebari:
Pe 23 iulie, 2009 avea loc la Chicago prima conferinta de presa a nou infiintatei filiale PDL Chicago. Pe 18 august se valida de catre liderii PDL Diaspora, filiala din Chicago.
Cand si unde a fost inregistrata din punct de vedere legal aceasta filiala de catre Honorius Prigoana?
In luna Septembrie, mai exact pe 23, filiala PDL Chicago inceta sa mai existe.
Care au fost motivele inchiderii acestei filiale?! De ce mare partea din conducerea filialei PDL Chicago si-a dat demisia?
De curand situl PDL Chicago si materialele video de pe youtube au disparut complet.
Intr-o declaratie de la Realitatea TV, Honorius mentiona faptul ca a infiintat si filiala PDL Detroit.
Cand s-a infiintat si care sunt membrii din conducerea PDL Detroit? Cand a fost validata si de catre cine?
Intrebat fiind de cine il va sprijini in campanie, Honorius a numit printre prietenii apropiati pe Bogdan Niculescu, fost consilier al deputatului din Colegiul 3 Diaspora.
Din informatiile pe care le detin Bogdan Niculescu a fost dat afara din functia pe care o detinea ca si consilier, in urma unui scandal.
Cunoaste Honorius motivele pentru care prietenul sau a fost data afara?!
Domnul Silviu Prigoana, tatal lui Honorius afirma ca "printr-un lobby puternic" fiul a ajuns in "cercurile politice din Statele Unite". Asta facand referire la discursul pe care Honorius l-a citit in Congresul din statul Illinois, la invitatia senatorului de origine romana Chris Lauzen.
Despre ce "lobby puternic" vorbea oare domnul Silviu Prigoana?
Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care o sa aflati raspunsurile in curand !
Domnul Silviu Prigoana, tatal lui Honorius afirma ca "printr-un lobby puternic" fiul a ajuns in "cercurile politice din Statele Unite". Asta facand referire la discursul pe care Honorius l-a citit in Congresul din statul Illinois, la invitatia senatorului de origine romana Chris Lauzen.
Despre ce "lobby puternic" vorbea oare domnul Silviu Prigoana?
Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care o sa aflati raspunsurile in curand !
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații
Comentarii
DA, posibil! In ce ar consta anomalia? Suntem tara tuturor posibilitatilor si am luat-o inaintea U.S.A. in acest sens. Cu mult ! Nu o sa treaca prea mult timp si locurile de parlamentar se vor lasa mostenire din tata (mama) in fiu (fiica). Si nu numai aceste locuri. Mai mult nici nu merita comentat !
oricum nu sunt inca asa pesimist, lucrurile, regulile, legile sunt facute de catre oameni, ca mine si ca voi ceilalti, si ele pot fi schimbate;
ce este trist este ca multi care vin in America, " they enjoy the free ride" si vin sa va intreb: daca America va place si sunteti bucurosi ca viata e buna aici, oare a fost totdeauna asa? oare le-a placut americanilor sub conducerea britanicilor? oare de ce si-au dorit independenta, oare de ce au scris o constitutie,oare de ce au mjurit in razboi, oare de ce au facut ce au facut? nu oare cu gandul ca intr-o zi o vor duce mai bine? credeti ca a fost usor? va recomand sa cititi cu mare placere istoria acestei tari in care traiti, sa-i aflati inceputurile , si nu numai.... daca mai vedeti prin orase unii" nebuni" care isi cer drepturile constitutionale, pentru ca le sunt incalcate, este pentru ca inca mai cred in ele.
este asa usor sa renunti la drepturi si asa greu sa le obti!
intrebati-i pe negrii/afro-americanii cei care sunt mai in varsta si care in urma cu doar cativa zeci de ani nu aveau drept de vot, intrebati-i daca merg la vot si de ce? va asigur ca o sa va uimeasca raspunsurile!
discutam la un moment dat cu un american despre protestul simpatizantilor nazisti din Skokie impotriva evreilor si suravietuitorilor holocaustului, si am fost surprins de faptul ca era de acord cu acest mars de protest, discutand cu el insa am ajuns sa-i dau dreptate; stiti de ce? nu pentru ca era de acord cu ideea protestului, ci pentru ca nu putea concepe ingradirea dreptului de a protesta! mi spus "daca eu nu le sustin dreptul de a protesta, mie cine imi garanteaza ca voi putea protesta cand am nevoie?! "
democratia inseamna si sa nu fi totdeauna deacord cu celalalt, toata lumea are dreptul sa protesteze, fie ei si nazistii, daca li se interzice acest drept fundamental, cine ne garanteaza ca la un moment dat cineva nu ne va interzice dreptul nostru de a protesta pentru o cauza pe care noi o consideram importanta?! comunistii au acuzat si condamat, romanii care nu erau de acord cu ideologia lor, s-au schimbat regimurile si au fost la randul lor condamnati si unii chiar impuscati; din punctul fiecaruia de vedere si o tabara si alta aveau, sau cel putin asa credeau ca au, dreptate.
democratia insa din pacate este de multe ori prost inteleasa, iar noi in Romania, am inteles-o foarte prost, imi amintesc ca dupa Revolutie auzeam des expresia "fac ce vreau ca este democratie" a fi libe nu inseamna sa ai dreptul de a face tot ce vrei.
da, din pacate nu prea avem modele prea multe in politica romaneasca, iar Honorius din cate l-am cunoscut personal este un exemplu prost, care din pacate nu s-a prea ales cu mare lucru din anii si scoala facuta in America , cel putin pana acum mi-a dovedit contrariul; n-am nimic cu el este baiat tanar si are sansa sa faca cariera, mai ales ca are banii tatalui sau, problema cea mai mare la el este ca minte si exagereaza,si o face cu foarte multa dezinvoltura, probabil fara sa isi mai dea seama, crezand ca poate duce pe toti de nas, si din pacate a reusit sa o faca cu mare maiestrie pana acum, si asta ma uimeste, nu la el cat la cei din jurul lui care prefera sa nu zica nimic, ba dimpotriva.
Cand vorbesc de organizare locala, ma refer la contactul pe care il au romanii cu propriul lor senator si congresman in zona unde traieste fiecare, care sunt cunvins ca multi habar nu au cum il cheama si ce poate face pentru ei;
De multe ori Romania are diferite discutii cu SUA si multe lucruri precum programul viza waiver care ar putea balansa in favoarea Romaniei, daca romanii-americanii ar face un lobby si ar contacta congressmanul lor ca acestia sa stie ca in districtul lor sunt alegatori cu origini romanesti de care trebuie sa tina cont in momentul in care se aduce in congres sau prin comisii in discutie Romania; nu doar in problema vizelor ci in multe altele; este vorba despre cum stim sa ne reprezentam interesele.
Cat priveste politica romaneasca, cei din tara nu ne prea baga in seama pentru ca vad dezinteresul manifestat de romani prin neparticiparea la vot, sau participarea in numar foarte redus. Avem insa acum ocazia sa alegem oameni care sa ne reprezinte din diaspora. Avem un deputat, pe care il puteti contacta direct cu problemele pe care le aveti. Nu el le va rezolva, insa poate fi un mesager care sa duca si sa spuna doleantele si problemele noastre, intreg parlamentului daca este cazul, chiar de la tribuna acestuia. El nu o va putea insa face de unul singur, el are nevoie de sprijinul de la cetatenii care l-au votat si ceilalti care nu l-au votat dar au aceleasi probleme comune. Daca va cunoasteti congresmanul din zona unde locuiti si ati fi fost la cel putin una din intalnirile pe care acestia le organizeaza cu alegatorii ati sti exact despre ce vorbesc.
Ma uimeste afirmatia "de aia am venit aici sa ne traim viata asa cum dorim noi, fara sa datoram ceva cuiva (romaniei sau USA) ci doar lui Dumnezeu."
Eu cred ca Dumnezeu nu i-a chemat sau ajutat pe oameni sa ajunga in tara asta, si le-a spus apoi sa nu le mai pese de nimic si sa fie iresponsabili. Oranduirile si stapanirile sunt lasate oare de la Dumnezeu? Ori atunci cred ca fiecare roman si crestin ar trebui sa fie responsabil si sa isi indeplineasca obligatiile civice care ii revin ca si cetatean al unei tari.
Este o aberatie ca cineva sa spuna ca nu datoreaza nimanui nimic, trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Prin asta eu inteleg ca oamenii trebuiesc sa fie nu doar buni crestini, dar si cetateni responsabili care merg la vot, carora le pasa de mersul tarii,de legile care se propun si se voteaza, de oamenii care sunt alesi, etc, etc...
Vina nu este doar a politicienilor si a grupurilor de interese, ci mai ales a oamenilor care stau pe margine nepasatori, dar care asteapta ca lucrurile sa se schimbe.
Mi-a venit acum in minte povestea lui Creanga cu "Prostia omeneasca" o cunoasteti poveste banuiesc. Probabil ca nu intamplatoare acea poveste este romaneasca pentru ca o vedem a fi cat se poate de reala chiar si in zilele noastre.
Daca personajele din poveste stateau si boceau privind la drobul de sare de pe dulap sau de unde era, care putea sa fie aruncat in capul copilului din leagan daca pisica se urca sus si-l dobora; cam tot asa se intampla si azi; lumea sta si se minuneaza cum de se intampla una si alta prin tara sau prin politica, dar asta in timp ce este nepasatoare. In loc sa faca ceva, mai bine sta cu mana in san si boceste.
La vremea respectiva am facut o sesizare la politia din Cluj cu privire la caz, si le-am cerut raspuns in scris la solicitarea mea, cu decizia/masurile pe care le vor lua. Ei bine la interventia Politiei filmul a fost scos de pe internet de catre ziar, si mi-au trimis instiintarea in scris, care este postata pt cei interesati pe blog. Acum stau si ma intreb oare nu putea si nu avea oare obligatia cetateanul de rand din Cluj de a faca acest lucru?! De ce sa o faca cineva de la zeci de mii de km departare? Ma doare lipsa asta de atitudine si nepasare a oamenilor, si gasitul a zeci de mii de scuze.
Eu nu am sa pot si nimeni nu poate sa faca mare lucru de unul singur. Cred ca fiecare are datoria sa fie implicat mai activ unde traieste si nu doar sa fie bucuros ca au ajuns in America. Daca aici este un sistem care este bun si functioneaza, oare nu este pentru ca oamenilor le pasa si cineva este activ si isi face treaba? Este corect oare ca doar unii sa faca si altii sa o duca bine, fara sa se implice? Cum ar arata oare America daca cetatenii ei ar fi la fel de nepasatori ca romanii? Va puneti oare intrebarea de ce americanii sau alte natiuni o duc bine si de ce romanii o duc prost? Sunt oamenii astia mai destepti decat romanii? Eu cred ca de cele mai multe ori o spunem sus si tare ca americanii sunt prosti, sau mai prosti decat noi, si totusi, noi am dat navala la ei si nu mai vrem sa plecam de aici, si nu invers. Eu cred ca totul porneste de la atitudinea oamenilor, ea face diferenta!
http://mariusmina.blogspot.com/2010/01/strategia-de-campanie-lui-honorius.html
Poate doar in mintea bolnava a prigoanelor si a lui Basescu. Cf legislatiei SUA , nu este pemrisa inregistrarea branch-urilor partidelor sau organizatiilor politice din alte tari pe teritoriu american.
Concluzia o trageti voi si dresura de prigoane portocaliu-violete.
Astept sa vad ce stii tu despre scandalul cu Bogdan Niculescu, ca sa compar secventele.