VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ziua nationala a Romaniei sarbatorita la Chicago cu multa nesimtire din partea unora

Saptamana trecuta la Chicago a fost sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei. Evenimentul organizat de Consulatul Romaniei la Chicago, a avut loc la hotelul Sofitel din centru orasului Chicago. Acolo au participat membrii ai consulatului, lideri religiosi din cadrul bisericilor romanesti, romani din comunitate, americani sau alti oaspeti prieteni ai Romaniei. Printre cei care au luat cuvantul la eveniment s-a numarat domnul consul Lucian Leustean si reprezentanti din partea guvernatorului statului Illinois, cat si a primarului orasului Chicago. Evenimentul a fost deschis prin interpretarea imnului national al Romaniei si Americii de catre baritonul Paul Radulescu si soprana Aruna Serbanescu, acompaniati fiind de pianistul Luciano Laurentiu. Dupa discursurile oficiale cei trei muzicieni au incercat sa interpreteze o gama variata de cantece precum: Barbierul din Sevilia,  Faust, Ecou de Romanta, Cred Doamne, Rugaciunea Tatal Nostru, Buciumneana, Maruntelul, Cantec de Craciun si altele.

La inceputul cat si pe durata interpretarilor, in ciuda faptului ca inclusiv domnul consul cat si alte doua persoane din public au trecut pe la microfon rugand insistent ca lumea sa faca liniste, nesimtirea unei mari parti din audienta a fost de dreptul revoltatoare. Cu greu mi-a fost dat sa cred ca unii din cei prezenti acolo pot avea atata lipsa de respect si bun simt fata de muzicienii nostri si Romania. Aceasta lipsa de respect a fost si fata de invitatii americani prezenti la eveniment, care au putut remarca de cata nesimtire putem da dovada noi romanii.  Mi-a fost jena ca la un eveniment in care se sarbatorea Ziua Nationala a Romaniei unii au avut lucruri mai importante de discutat intre ei, privandu-i pe ceilalti de a se putea bucura pe deplin de aceasta aniversare.
Se pare ca cei sapte ani de acasa nu prea ii aveau multi dintre romani cu toate ca multi erau cu parul carunt.


1 Decembrie, 2009 Ziua Nationala a Romaniei la Chicago
Intro: imnul national si mesajul din partea guvernatorului si primarului.
 


Discursul domnului consul Lucian Leustean


Discursul in engleza al consulului Lucian Leustean.

Ascultati de cata nesimtire au dat unii romani dovada

- Galagie de 1 Decembrie la Chicago

Rugaciunea Tatal nostru-interpretata de de baritonul Paul Radulescu


Comentarii

Anonim a spus…
Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita in America ? Exista motive sa o mai sarbatoresti ? Mai exista patriotism la romanii plecati peste hotare ? De unde atita patetism ? Si sa vad eu romanul care are singele ca Vadim Carnelie Tuborg adica de comunist pasoptist pupincurist democrat. Sa traiesti in Americi si sa curga balele dupa patria muma! Dupa ce? Dupa neo-comunisti? Eu cred ca ati dirlit la greu.
ALEXANDRE STARK a spus…
" comunist pasoptist pupincurist democrat"

am ris cu lacrimi de ris !!