VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Angelina Jolie si nea Ion Barladeanu

Dacă duceam o viață de boier, nu mai făceam io toate astea. Multe lucruri se reusesc în mizerie, în spații d-astea restrânse. Mie nu îmi trebuie nimic. Nu vreau să fiu bogat. Nu vreau decât să las și eu ceva în urmă.” Ion Barladeanu.

Povestea lui Ion Barladeanu este rupta parca dintr-un film. De la muncitor in port, gropar, paznic, gunoier, boschetar si artist de colaje in timpul liber, la actor principal intr-un film facut anul trecut de HBO Romania despre propria sa viata. A expus de curand colajele sale in galerii celebre din Elvetia, Londra si Paris, unde s-a intalnit saptamana trecuta chiar cu actrita Angelina Jolie, care aflata la filmari in Franta a tinut sa-l cunoasca personal.
Are aproape 64 de ani, este de origine din Zapodeni, Vaslui si-a plecat in lume cand inca nu avea 20 de ani. A lucrat tot felul de munci necalificate de-a lungul vietii si in ultimii ani traia intr-o ghena de gunoi din Bucuresti. De-a lungul anilor a avut insa o pasiune constanta pentru arta, in special cea cinematografica si fotografica. Inca din perioada comunista nea Ion a facut colaje, adica a decupat imagini si personaje din revistele pe care le colecta de la gunoi si le transforma cum numai el stia in tablouri si imagini inedite.
Acum un an si ceva un artist din Bucuresti l-a descoperit si l-a ajutat sa isi expuna lucrarile, acestea ajungand sa fie expuse in galerii de arta din Europa.


Lumea vazuta de nea Ion Barladeanu

Comentarii