VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

"De ce iubesc Romania?"


Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează, în perioada 8 iunie-8 iulie 2010, concursul de clipuri video şi aplicaţii multimedia “De ce iubesc România”, adresat tinerilor români din afara graniţelor (detalii pe pagina de internet www.dprp.gov.ro).
Câştigătorii concursului vor fi invitaţi să participe, în perioada 16-22 august 2010, la şcoala de vară “Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, de la Sulina, judeţul Tulcea. De asemenea, tinerii selectaţi vor putea vizita şi cele mai importante obiective turistice ale României (Palatul Peleş, Transfăgărăşanul, Mănăstirea Putna, Palatul Parlamentului etc.).

Precizăm că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va suporta integral costurile de deplasare şi de participare la şcoala de vară.

Comentarii

Abigaila Budac a spus…
Sa mai iubesti o tara in care haosul si degringolada sunt virtuti ? Sa iubesti o tara in care primarii oraselor belesc pielea dupa cetateni si se plimba prin lume pe banii orasului ? Sa iubesti o tara in care bataia de joc a tiganilor a ajuns sarbatoare televizata ? La ce sa iubesti o tara populata cu tigani ?
Julian a spus…
Aveti tot dreptul si motivlele sa nu va placa Romania, insa afirmatiile legate de tigani sunt rasiste si tinand cont ca traiti in SUA nu pot spune decat ca locuiti degeaba...
Abigaila Budac a spus…
Pai mon cher, ai aruncat o privire la posturile de televiziune nationale sau private in seara de Anul Nou 2010 ? Toate posturile TV dar efectiv toate au transmis cu o acuratete desavarsita nimic altceva decit Manele Tiganesti, seriale penibile filmate cu tigani, poate cu tigani,lautari tigani, manelisti tigani. Spune si mie cum se face ca in tara care pe vremuri era "grinarul Europei" a ajuns paradisul tiganilor. Cele mai multe drepturi constitutionale din lume au tiganii din Romania.Au cele mai multe drepturi copiate din alte tari in care negrii reprezinta un mare factor. Pai cum se face ca in marile orase din Romania, tiganii au acaparat cladirile istorice, unele chiar monumente istorice atestate, si cu ajutorul celor inscaunati la Primarie au inceput modificari arhitecturale, a se intele construirea turnuletelor. Cum se face ca in Europa tiganii mergeau cu cerseala prin Comunitatile Crestine si afirmau ca in Romania sint discriminati si marginalizati? Si veneau de acolo cu fonduri uriase cu care isi construiesc palate. Cum se face ca romanii au ajuns sclavi, servitori, portari, bucatari, usieri, paharnici, angajati sa plimbe cainii sau pisicile tiganilor ? Cum se face asta ???? Simplu ! Datorita mentalitatii infantile de care Julian da dovada. Datorita faptului ca ignoranta in Romania naste mosntrii de genul Julian, toleranti si aplaudac. In nici o alta tara din lume, tiganii nu au atitea drepturi cetatenesti ca in Romania, tara haosului total.
Romani, deci : TRAITI BINE, SUBJUGATI DE TIGANI, FITOSI, POLITICIENI, BOIERI, CHIABURI, si de-alde toleranti de genul Julian & Co." Ce buna e viata in Romania!
Julian a spus…
intamplator nu ma uit pe la canalele romanesti prea mult, si oricum daca ma uit undeva si nu imi place schimb canalul, ceea ce va recomand la orisicine ca deaia aveti telecomanda.
dar problema este ca va uitati la astfel de emisiuni, ca altfeld aca n-ar avea rating nu le-ar mai face emisiunile respective asa ca nu dati vina pe nus tiu cine...ca voi cei care va yuitati la ele sunteti de vina...
iar cat priveste Romania "granarul Europei" e o zicala expirata care nici macar nu-si are locul ca si comparatie; te pomenesti ca tiganii sunt de vina ca nu mai se cultiva graul in Romania, sau poate l-or fi furat sa le dea de mancare la puradei...
Apoi depinde de care categorie de tigani vorbim: sunt tigani mestesugari care veneau si cand eram eu in Romania mic copil si ne reparau o oala , o galeata, stresinile la casa, etc...; erau tiganii 'aurari' care se ocupau cu vanzarea-cumpararea de aur si metale pretioase; tiganii migratori care umblau cu satra prin toate judetele, tiganii unguri cu afaceri si masini, mai erau tiganii saraci care faceau furturi si alte prostii ..si cred ca mai sunt cel putin 1-2 categorii..asa ca chiar si ei sunt d emai multe categorii, si nu putem baga pe toti in aceeasi oala ; sa nu uitam totusi ca aceasta minoritate a fost in principal discriminata si supusa la tot felul de persecutii de-a lungul istoriei.
Rasismul romanesc fata de ei se vede clar si raspicat din afirmatiile pe acre le faceti cu toate ca aveti pretentia de a trai in "America" si probabilc a nu o sa va convina cand cineva va spune ca sunteti o imigranta rasista care nu prea are ce cauta intr-o tara precum America. Ar fi bine sa va aintoarceti acolo de unde ati venit si sa edicati pe aceaasta minoritate, astfel ibncat sa nu fim noi influentati de cultura si obiceiurile lor, ci ei sa fie influentatid e modul nostru de civilizatie romanesc.
Abigaila Budac a spus…
Mon cher Julian inteleg frustrarea de a convietui cu o asemenea plaga numita tigani. Ei de fapt sunt peste tot, chiar si aici in America avem parte de ei, vorbitori de limba engleza, deci nu tigani-rromi. Dar vezi matale, faptul ca luam in brate discriminatii nu facem altceva decit sa procedam exact cum au procedat americanii. Probabil iti aduci aminte cind s-au rasculati negrii prin Los Angeles si au facut prapad. De atunci incoace, negrii au cele mai multe avantaje la angajari, la internari in spitale, tremura albii de frica lor. Si pentru ca "politicaly correctness" este o religie de Stat aici, americanii fac si pe scaraotchi in patru ca sa-i imbuneze pe negrii. Ceea ce duce la anarhie totala. Diferentele sint ca tiganii in Romania nu au educatia negrilor din America. Si nici nu ai sa vezi vre-un american sluga la daluga la casa negrului. Nici nu ai sa vezi vre-un american. sofer personal, sau plimbaret de caini, sau portar sau mai stiu eu ce cuier de agatat palaria cu boruri largi.
La Romania, tremurati toti de frica tiganilor pentru ca au ajuns si in politica, in viata oraselor, in primarii, in institutii.Cu toate ca nu au scoli, v-au dovedit ca aurul lor, banii lor cumpara orice. Chiar si demnitatea de a fi roman. Ce au facut tiganii cu satele schwabilor din Banat sau Transilvania ? Ce au facut tiganii cu asa zisa discriminare in politica de risul curcii a ROmaniei ? Ce fac actualii tigani din guvernarea Romaniei ? Iata dovada: pe cine ati trimis sa va reprezinte la Parlamentul European ? Niste pui de tigani, bolnavi mintali ! Si mai amintesti de nu's cite categorii de tigani ??
Apropo ! Romania in sine a fost un biet tinut. Care cu ajutorul unor tigani l-ati largit furind teritorii de la vecinii civilizati. De s-ar intoarce roata istoriei , sa invie Stefan cel Mare sau Mihai Viteazul sau si mai si Tudor Vladimirescu sa vada in ce hal a ajuns Romania, plina de araboi musulmani, de chinezi, de tigani din toata lumea ar dori cu tot dinadinsul sa isi sape groapa cu bratele goale. Cu asa popor mai bine fara cetatenie , apatrid sau emigrant. Sa fi sanatos, tine-le apararea pina nu mai poti. Poate esti unul de-al lor. Ca la ei se poarta nume de-astea Iulian Imparatul Nomazilor. Mi-e o scirba numai la auzul termenului nomad de tigan. PA !
Abigaila Budac a spus…
Eu Abigaila Budac nu am vorbit si nu am scris desptre acest subiect in 11 iunie 2010. Cineva imi foloseste numele!
Anonim a spus…
Ma numar printre nu putinii romani din California care o cunosc pe Abigaila Budac si, in cunostinta de cauza, pot sa spun ca aceastei doamne ii este straina notiunea de discriminare. Cat despre dragostea ei pentru Romania pot garanta ca sufletul i-a ramas ancorat pe veci in spiritualitatea romaneasca. Nu-i cunosc optiunile ori simpatiile de ordin politic pentru ca aici, asa cum ar trebui sa se intample si in tara noastra de origine, in primul rand suntem romani si abia apoi de stanga, de dreapta, de centru, ori de niciun fel angajati politic. Este rusinos, nemaivorbind ca si ilegal sa ne substituim altcuiva doar de dragul aruncarii cu noroi in semeni.