VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cum ne respectam soldatii din armata romana trimisi in misiune?

 (fotoMApN: Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru şi sublocotenentul (pm) Paul Caracudă)
Acum o luna de zile cadeau la datorie in Afganistan inca doi soldati ai armatei romane sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru şi sublocotenentul (pm) Paul Caracudă.
Pana acum 18 soldati si-au pierdut vietile in diferite operatiuni la care si armata romana participa, in special in Irak si Afganistan. Cei mai multi soldati romani au murit in Afganistan, numarul acestora fiind pana in prezent de 15, conform numelor listate pe situl Ministerului Apararii Nationale.

Acesti bravi soldati merita respectul cuvenit pentru efortul, curajul si devotamentul pe care l-au aratat. Din pacate insa n-am putut sa trec neobservat un lucru. In ciuda faptului ca acestia sunt trimisi sa moara pentru tara, MApN a neglijat un lucru aparent banal dar pe care-l consider foarte important: fotografiile acestor soldati. Nu pot si nu vreau sa cred ca armata romana are bani sa-i trimita in razboi dar nu-si permite sa aibe un aparat foto de cateva sute de dolari cu care sa le face acestor soldati niste fotografii digitale clare, profesionale.
Daca va uitati la pozele postate mai sus puteti vede cam cum au aparut prin presa acesti soldati. Imaginile multor soldati romani, care au cazut la datorie,si sunt postate pe situl MApN, sunt de-a dreptul jenante: ori sunt mici de cativa centimetri de iti trebuie lupa sa le vezi, ori sunt  decolorate, ori soldatii sunt pozati cu gulerele descheiate sau li se vede doar capul, etc...
Daca exista fotografi  care fotografiaza diferite alte evenimente ale armatei cu siguranta ca acestia pot fi folositi si pentru a le face o fotografie soldatilor care pleaca in misiune.

Nemultumit de situatie am facut o sesizare adresata Ministrului Apararii Nationale, domnul Gabriel Oprea.
Astfel le-am transmis celor din conducerea MApN ca nu cred ca este asa greu ca acestor soldati care pleaca in misiune sa li se faca niste fotografii care sa impuna respect hainei militare. Nu cred ca este asa greu ca acestia sa fie imbracati frumos in haina militara si fiecaruia sa i se faca o fotografie profesionala in care sa arate unul si unul, ca si scosi din cutie, cu adevarat soldatii si nu ca si cum ar fi luati de pe strada si imbracati la repezeala, pusi la zid si pozati.
Astazi cu o oarecare intarziere, de exact o luna de zile de la momentul trimiterii, am primit un raspuns din partea MApN. Prin domnul colonel Nicolae Popa acestia mi-au transmis un raspuns imbucurator.

"Va aducem la cunostinta ca petitia dumneavoastra inregistrata la Secretariatul general la nr. P.2057/2010 a fost prezentata ministrului apararii nationale care a dispus analizarea si solutionarea de catre structura militara competenta.
            In urma analizei efectuate, Statul Major General a formulat urmatorul punct de vedere pe care vi-l transmitem conform prevederilor art.6 alin (1) si (4) din Ordonanta Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, cu modificarile si completarile ulterioare:
            ,,In urma petitie dumneavoastra conducerea Statului Major General a luat act de cele semnalate de dumneavoasra. In urma analizei efectuate, va fac cunoscut ca au fost luate masuri pentru stabilirea unei proceduri unitare privind modul de realizare a fotografiilor militarilor care vor fi dislocati in teatrele de operatii."

Comentarii

Cristian VADUVA a spus…
excelenta initiativa, felicitari !
Anonim a spus…
Sa imi fie cu iertare, s-au dus singuri la moarte. E drept ca in Romania nu au reusit sa obtina aceeasi remuneratie, e drept ca unii dintre ei sunt profesionisti, dar si dintre ei sint bieti romani inrolati in armata romana minati de foame, saracie, disperare.
Au ales singuri drumul asta. Condoleante.
Marian Petruta a spus…
Nu vorbim daca au ales ei sau nu sa mearga, nici despre saracia care i-a impins, nu asta este important ci faptul ca merita mai mult respect, iar armata are nevoie sa arate ca este armata, organizata ordonata, etc....daca te uiti la cum arata soldatii aia in poze, cam poti trage o concluzie sau sa isi faci o impresie despre cum arata armata romana in ansamblul ei. Poate ca nu este cazul in totalitate dar oricum cu putina initiativa se pot face imbunatatiri, macar de imagine daca nu de echipament si tehnica de lupta.
Anonim a spus…
Nu e vorba despre cine se duce si cine se intoarce de acolo (viu sau mor) e vorba ca doar daca mori massmedia intervine si arata cate un caz ... cei care au fost acolo (printre care ma numar de altfel) stiu la ce ma refer . acolo sunt povesti fantastice exista multe situatii in care se deschide focul sau chiar se fac schimburi de focuri dar nu sunt mediatizate pentru ca nu exista morti cand te-ai dat jos din avion cu ruxacul in spate si ai pasit pentru intaia oara pe pamant afgan sau irakian fiecare e constient de faptul ca este posibil ca la intoarcere sa fie pus intr-un sicriu gri metalic cu tricolorul deasupra asta e stim care ne sunt riscurile si totusi toti o fac si majoritatea o fac cu drag reprezinta romania si o reprezinta bine macar din acest punct de vedere . Am avut colegi care in momentul in care au coborat la intoarcere pe otopeni si-au vazut pt prima data copii toti stim ca pote in loc de noi in tara se va intoarce o scrisoare de la inaltul stat major care informeaza familia ca am cazut la datorie ... asta e esti constient de asta de cand spui in fata drapelului ca juri credinta patriei tale romania si c-o sa aperi tara si interesele CHIAR CU SACRIFICIUL SUPREM !
Marian Petruta a spus…
Multumim pentru sacrificul pe care il faceti !
Poate nu totdeauna il intelege lumea dar, oricum reprezentati cu cinste romania, motiv pentruc are trebuie sa fiti tratati ca atare!