luni, 16 august 2010

Festival al filmului românesc la Charlotte, Carolina de Nord – 28-29 august, 2010

RoSCEC, Societatea română de schimburi culturale din Charlotte, Carolina de Nord,  organizează, cu sprijinul ICRNY, prima ediţie a Festivalului de film românesc. În cadrul festivalului, vor fi prezentate patru filme aparţinând Noului Val al cinematografiei româneşti.  
„Niki Ardelean, colonel în rezervă” ("Niki and Flo") şi A fost sau n-a fost?” ("12:08 East of Bucharest") vor fi proiectate sâmbătă, 28 august 2010, la ora 19:00. „Niki Ardelean, colonel în rezervă” este regizat de renumitul regizor Lucian Pintilie. „A fost sau n-a fost?”, regizat de Cristian Porumboiu, s-a numărat printre cele mai bune filme selectate de New York Times în 2006 şi a câştigat premiul Cel Mai Bun Film la Festivalul de Film de la Cannes.
„Nunta Mută” ("Silent Wedding") şi Filantropica ("Philantropy") vor fi proiectate duminică,  29 august 2010, la ora 17:00. „Filantropica” este o comedie neagră în regia lui Nae Caranfil, care reuneşte actori români de renume, printre care Mircea Diaconu şi regretatul Gheorghe Dinică. Invitaţi speciali ai RoSCEC, regizorul şi scenaristul filmului „Nunta Mută”, Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, vor susţine o prezentare a filmului şi vor fi în dialog cu publicul după prezentarea filmului.
Toate filmele vor fi prezentate cu subtitrare în limba engleză. Admiterea este de 15USD pe seară.
Sâmbătă, 28 august, ora 19.00 | Queens University Sykes Auditorium
Duminică, 29 august, ora 17.00 | CPCC Pease Auditorium
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe doamna Helen Cara Chester la telefon: 646.460.2812, e-mail: mim.cara30@yahoo.com, sau să vizitaţi: www.romcec.org.

Niciun comentariu: