VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ramadanul sarbatorit la Casa Alba

 "Lucrul acesta care face ca America sa fie exceptionala trebuie protejat" presedintele SUA, Barack Obama.
Congresmani americani de religie musulmana, ambasadori si diplomati din diferite tari musulmane au participat azi la o cina oferita la Casa Alba cu ocazia inceperii sarbatorii musulmane, Ramadanul. Cu acest prilej presedintele Barack Obama a avut un discurs in care printre altele si-a manifestat suportul fata de construirea unei moschee in New York, la cateva blocuri distanta de fostele turnuri gemene distruse la 11 septembrie, 2001, lucru care a iscat polemici si dezbateri aprinse in societatea americana. 
"Vreau sa afirm cu claritate: ca cetatean si presedinte,  cred ca musulmanii au aceleasi drepturi sa isi practice religia ca si orice alt cetatean in aceasta tara. Asta include dreptul de a construi un loc de inchinare si un centru comunitar pe o proprietate privata in Manhattan, in conformitate cu regulile si legile orasului. Aceasta este America si devotamentul nostru cu privire la libertatea religioasa este de nezdruncinat," a spus Obama.
"Parintii fondatori ai acestei natiuni au inteles ca cel mai bun mod in care sa onoreze convingerile religioase din vietile oamenilor era prin protejarea libertatii de practicare a religiei. In actul scris de  Thomas Jeferson acesta afirma: toti oamenii sunt liberi sa isi exercite religia, si sa isi pastreze convingerile si crezurile religioase," a mai spus Obama.
Obama a mai spus ca de-a lungul anilor numeroase religii au impanzit continentul nord american tocmai pentru ca exista aceasta libertate religioasa, care permite fiecaruia sa se inchine cui doreste,  aici  fiind inclusi chiar si  cei care nu vor sa creada in nicio religie.
De mentionat este faptul ca libertatea religioasa este protejata chiar de primul amendament din Constitutia Statelor Unite scris la 1791. 
 Presedintele si-a mai exprimat simpatia fata de victimele tragediei de la 11 septembrie, 2001 si totodata a amintit de soldatii de religie musulmana din armata americana cazuti in razboiul din Irak sau Afganistan. " "Inamicii nostri nu  respecta nici o religie, cauza pentru care Al-Queda lupta nu este islamul, liderii ei nu sunt lideri religiosi ci teroristi. Acestia de fapt au ucis mai multi credinciosi musulmani decat din oricare alta religie, incluzand chiar musulmani ucisi in 9/11," a spus Obama.
" Suntem o natiune de crestini, musulmanin, evrei, hindusi, si necredinciosi, slefuiti de limbi  si culturi adunate din toate colturile pamantului. Aceasta diversitate poate provoca dezbateri, care n-ar fi o noutate pentru vremurile noastre. De-a lungul timpului au existat controverse cu privire la construirea de sinagogi sau biserici catolice, dar de fiecare data poporul american a dovedit ca poate rezolva aceste probleme, pastra principiile valorice si merge inainte mai puternica. In final America ramane o singura natiune, sub Dumnezeu, indivizibila" a concluzionat presedintele Obama.

Primul  ambasador musulman in Statele Unite a fost din Tunisia, si a fost gazduit de presedintele Thomas Jefferson care a pregatit o masa in cinstea lui, cu ocazia sarbatorii Ramadanului, acum mai bine de 200 de ani. Primul centru islamic in SUA a fost construit in New York acum mai bine de 100 de ani.
Discursul presedintelui a dorit sa transmita un mesaj foarte clar nu doar americanilor dar si musulmanilor din lumea intreaga cu privire la modul in care Statele Unite respecta libertatile religioase indiferent de natura lor.

Comentarii