Stiri pe scurt - de prin lume adunate

Australienii sunt pe cale de a vota prima femeie in functia de prim ministru.
Cantaretul de hip hop Wyclef Jean a fost respins de pe lista posibililor candidati la functia de  presedinte in Haiti pentru ca in ultimii 5 ani nu a locuit permanent acolo, de la 5 ani acesta locuind in SUA.
Activisti specialisti in cibernetica din Tailanda au deblocat situl Wikileaks  facandu-l accesibil si pentru cetatenii tailandezi care erau se pare privati de acest lucru.
Nord Coreeni si-au creeat cont pe Facebook pentru a-si intensifica propaganda de razboi impotriva coreenilor din sud, si-a Statelor Unite, asta dupa ce de curand si-au creat conturi pe Youtube si Twitter.
 Iranienii se pregatesc sa dea drumul la primul reactor nuclear ajutati de specialistii rusi, care promit sa nu-i lase sa foloseasca materialele nucleare si-n alte scopuri decat energetice.
Pakistanul multumeste lumii intregi pentru sprijinul acordat cu ocazia inundatiilor devastatoare care au ravasit tara si-au afectat peste 20 de milioane de oameni.
Daneza de doar 14 ani Laura Derekk se pregateste de o calatorie de una singura in jurul lumii la bordul unui vas cu panze, incercand sa bata recordul mondial de varsta.
Un numar de sase politisti au fost arestati in Mexic pentru complicitate la rapirea si ucidere unui primar din nordul statului.
Specialisti de la NASA au facut public un test ingrijorator de sanatate conform caruia astronautii care stau in spatiu mai mult de sase luni le slabeste puterea ajungand la cea a unui om de 80 de ani.Barack Obama i-a invitat pentru inceputul lunii septembrie, pe presedintele palestinian si cel israelian la discutii, in vederea incheierii unui  tratat de pace.
La Chicago, FDIC-ul, corporatia federala care asigura/garanteaza depozitele din bancile americane, a inchis una din marile banci comunitare din zona, Shore Bank, care avea bunuri in valoare de peste 2 milarde de dolari. Alte 7 banci (patru din California, doua din Florida si una din Virginia) au fost inchise azi ridicand numarul bancilor falimentare din acest an la 118.
Peste jumatate de milion (aprox.48%) din cetatenii care s-au inrolat in programul de refinantare a imprumuturilor ipotecare, prin programul initiat de Obama, a caror dobanzi la imprumuturi ajung pana la 2%, au din nou probleme si nu si-au mai platit ratele la imprumuturi.
Rata somajului in SUA a scazut luna trecuta in 18 state, conforma unui raport al celor de la Departamentul Muncii, in alte 14 state a crescut, iar in celelalte 18 a ramas la fel.  
Tenismena Serena Williams s-a retras de la US Open deoarece se resimte inca dupa operatia suferita la piciorul drept.
Eu am mai imbatranit cu inca un an.....

Comentarii

Documentare a spus…
Foarte interesant blogul tau, imi place la nebunie.
Documentare a spus…
Foarte placut si in acelasi timp interesant acest blog, imi place la nebunie.
elena a spus…
La multi ani!