VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Bosquito revine pe piata muzicala romaneasca

Intr-un interviu oferit in exclusivitate, Radu Almasan, liderul formatiei Bosquito care traieste la Los Angeles mi-a dezvaluit faptul ca se pregateste de plecare in Romania unde intentioneaza sa lucreze la inregistrarea si lansarea unui nou album muzical. Primul pas l-a si facut in acest sens lansand o prima melodie cu cei de la casa de discuri Roton, intitulata Tobogan.
Omul Perete-Radu Almasan aka Bosquito
Inca din timpul liceului Radu si-a dorit sa isi faca o formatie, lucru pe care a reusit sa il realizeze impreuna cu alti cativa colegi de-ai sai. Multe din cantecele lor au devenit in scurt timp celebre ocupand locuri de top in muzica usoara romaneasca, daca ar fi sa amintesc melodii precum:  Pepita, Marcela,Doua maini, Noua vieti,  Pas cu pas, Hopa hopa,  Tu esti iubita mea, etc.
 " Am avut succes chiar din primul an, iar dupa patru ani de zile bateam aceleasi drumuri, faceam aceleasi turnee,  vedeam aceleasi feţe, mergeam in acelasi studio si faceam acelasi gen de catece pentru ca asta ni se cerea. Am ajuns pur si simplu la un stadiu de blazare pe care nu si-l doreste nici un artist, si-n momentul in care ajungi acolo trebuie sa te misti , sa te duci in alta parte, sa cunosti alti oameni sa vezi alte locuri, sa vezi alte moduri de gandire ca sa poti sa evoluezi mai departe si sa nu stai pe loc, sa te plafonezi, pentru ca asta este sinucidere artistica" declara Radu.

Fara sa-i fie teama de concurenta Radu a decis sa se mute la Los Angeles.
" Am decis sa ma mut in California pentru ca am vrut sa vad cum pot sa ma descurc eu ca personalitate si ca artist intr-un mediu in care este foarte , foarte mare concurenta si stiam ca cele mai mari scene muzicale sunt Londra, New York sau Los Angeles. Am ajuns la concluzia ca cea mai mare concurenta este la Los Angeles si am venit aici ca sa vedem exact cum stam, sa nu ne mai amagim, sa stim exact daca suntem sau nu buni" spune Radu.
Radu Almasan vorbind despre viata de artist in California.  Partea 1

 Scuzele de rigoare pentru calitatea sunetului.
 Radu mi-a povestit ca statutul de vedeta nu l-a incantat niciodata nici chiar atunci cand melodiile sale erau in varful topurilor muzicale din Romania, asa ca nu a dus lipsa de asta dupa ce s-a stabilit in SUA. "Mie imi place sa cant si sa apar mai putin prin revistele de scandal", spune acesta.

La intrebarea daca mai exista sau nu Bosquito, Radu mi-a declarat ca s-a destramat doar formula respectiva, Bosquito fiind un proiect care i-a apartinut de la inceput,  99 % din piese  fiind scrise de el, trupa fiind un brand care ii apartine in totalitate. Motivul despartirii de ceilalti colegi a fost faptul ca o parte din acestia au considerat ca nu au nici o sansa de reusita in America, decizand sa se intoarca in Romania.
"Eu cu colegul meu Andrei de la tobe am considerat exact opusul  si am spus ca indiferent ce sanse avem este o experienta pe care trebuie sa o avem si suntem la varsta potrivita pentru asta" spune Radu.
La intrebarea cum va arata noua formula Bosquito,  Radu este de parere ca nu o sa fie neaparat idea de trupa, ci  va fi el impreuna cu niste prieteni foarte talentati care il vor acompania in concerte.
"Nu pot sa ma gandesc inca la o trupa pana nu avem o experiente in spate, niste lucruri care ne leaga. Daca o sa ajungem acolo atunci o sa formez din nou trupa, pana atunci voi fi doar eu si prieteni mei care ma acompaniaza" a spus acesta.

L-am intrebat cum l-a primit publicul american cu noua trupa pe care o are aici in America, Madame Hooligan? Mi-a spus ca a inceput sa cante cu noua lui trupa si  primesc reactii pozitive de la public. In 2008 au avut un an chiar foarte bun fiind nominalizati de doua ori trupa lunii, de catre o revista de specializata din Los Angeles, iar asta s-a realizat pe baza voturilor venite de la cititori. Au castigat de asemenea o serie de concerte in competitii organizate de K-Love, principalul post de radio cu muzica alternativa, si au facut o intelegere cu serialul "Anturaj" unde s-ar putea sa apara una din piesele lor. De asemenea vor concerta  vara viitoare la cateva festivaluri mari din Europa, printre care si Romania,  mai multe detalii urmand sa ofere in momentul in care definitiveaza contractele.
"Suntem una din trupele care aduna lume la concerte, adunand intre 200 si 500 de persoane, ceea ce pentru Los Angeels este un lucru rarisim. In 2009 am fost invitati sa fim cap de afis la House of Blues pe Sunset Street, un eveniment  consacrat artistilor care sunt deja celebri, cu toate ca noi suntem o trupa independent aflata la inceput de drum. Ne-am oprit acum deoarece chitaristul nostru si-a accidentat mana, dar vor reincepe activitatea anul viitor" concluzioneaza Radu.

 Radu la ProTV in aceasta vara.


Comentarii

Anonim a spus…
Los Angeles si muzica??? Stiam ca Nashville e capitala muzicii, nu Los Angeles... deh... lipsa de informare!
Marian Petruta a spus…
...o fi Nashville, dar pentru country music...