“Diaspora voteaza”- un proiect pentru romanii din afara granitelor Romaniei

 COMUNICAT PRESA
Diaspora Voteaza este o campanie pentru introducerea votului prin internet sau prin corespondenta pentru cetatenii romani din strainatate initiata si sustinuta de catre GRSPSociety, reteaua internationala a studentilor si tinerilor profesionisti romani.
“Diaspora voteaza” este un proiect care isi propune sa rezolve o deficienta majora ce afecteaza un procent semnificativ din cetatenii romani cu drept de vot: dificultatea de a participa efectiv la procesul democratic al alegerilor. La ultimele alegeri prezidentiale, în timp ce in jur de 15% din cetatenii romani se aflau in afara tarii, voturile lor au reprezentat mai putin de 1.3% din totalul voturilor valabil exprimate.
Pentru a veni in intampinarea nevoilor cetatenilor romani aflati in strainatate, intr-o prima faza a proiectului dorim sa identificam principalele motive pentru care ati ales sau nu sa va exercitati dreptul la vot si felul în care potentialele schimbari ale procedurii de vot va vor influenta participarea la urmatoarele alegeri. Va rugam sa ne acordati cinci minute pentru a completa acest chestionar care include 23 intrebari cu variante de raspuns inchise si deschise. Ele se adreseaza doar acelor cetateni romani cu drept de vot care locuiesc, au locuit sau s-au aflat in afara Romaniei in timpul alegerilor prezidentiale din anul 2009 (turul I: 22 noiembrie 2009, turul II: 6 decembrie 2009).
Pentru reusita acestui proiect romanii din diaspora sunt invitati sa isi exprime punctul de vedere completand un scurt chestionar,  clik aici.

Comentarii