Iosif Caza primeste 7 si jumatate de inchisoare

Romanul Iosif Caza din Sacramento, California a primit astazi 7.5 ani  de inchisoare pentru rolul avut in aplicatiile frauduloase pentru azil politic. Cei doi avocati Jagprit Singh Sekhon si Jagdip Singh Sekhon, implicati in acest proces au primit 9 respectiv 5 ani de inchisoare. Un alt asociat Manjit Kaur Rai a primit 2 ani si jumatate. O alta romanca Luciana Harmath a primit 4 luni de inchisoare, pe care deja le-a ispasit. Aceastia doi din urma se pare ca nu au cetatenie americana riscand sa fie deportati dupa eliberare.
Judecatorul Frank C. Damrell Jr. a fost se pare extrem de suparat pe afirmatiile facute de Iosif Caza saptamana trecuta intr-un interviu pentru un ziar local din California, in care declara ca se vede ca un fel de erou salvator pentru romanii pe care-i ajuta sa aplice pentru azil politic.
Sute de cazuri sunt in prezent revizuite de catre cei de la imigrare pentru a determinat daca sau nu dosarele celor care au primit azil politic vor fi redeschise. Majoritatea clientilor erau din India si Romania.

Comentarii

Anonim a spus…
slAu fost niste afirmatii prea eronate referitor la Caza Iosif. Nu a fost un lider important la comunitatii romane. nu a fost sef al Camerei de comert americano-roman, nu a fost deloc o personalitate importanta printre romani. S-a recunoscut ca si mare amator de mici si bere, nimic altceva. Aaaa era sa uit si tare mult iubea sa cafteasca copii si nevasta. Nevasta care a si murit in conditii suspecte.
Anonim a spus…
Dupa cum stie foarte multi romani care la cunoscut pe acest Iosif Caza era o persoana care numai dupa interes si bani umbla. Eu personal am fost una dintre sutele lui victime care mi-am pierdut banii si libertatea + visurile mele sau destramat dupa ce-am ajuns in State. Sincer si fara regret trebuia sa le de-a mai multi ani de puscarie pt.ca a nenorocit o multime de oamenii nevinovati. Cu respect pt toti romani adevarat, RTG.