VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

“DIASPORA VOTEAZA” Te Invita la Dezbatere


What: “DIASPORA VOTEAZA” Te Invita la Dezbatere

When: Sunday, October 24, 2010 4:00 PM

Where: Romanian Heritage Center
7777 N. Caldwell Ave
Niles, IL 60714


Chicago, IL, Octombrie 2010 - Romanian Cultural Exchange (ROCX) in parteneriat cu GRSPSociety si in colaborare cu Romanian American Networks, Inc., va invita sa luati parte la o dezbatere despre mecanismele alternative de vot (prin corespondenţă sau prin internet) pentru românii din străinătate. Dezbaterea va avea loc, Duminica, 23 Octombrie, la ora 4pm, la Romanian Heritage Center, 7777 N Caldwell Ave, Niles.

Dacă:
- eşti român şi locuieşti în zona orasului Chicago,
- te preocupă viitorul României şi ţii la votul tău,
- vrei să intri în dialog cu alţi români care s-au prezentat la vot la ultima alegere şi care au în comun acest profil,

atunci ai ocazia să ne împărtăşeşti opinia în cadrul unei dezbateri unde vom discuta despre mecanisme alternative de vot (prin corespondenţă sau prin internet) pentru românii din străinătate. La sfârşitul dezbaterii va fi realizată o sinteză pe baza căreia va fi înaintată o propunere legislativă care să introducă un mecanism alternativ de vot pentru diaspora românească.

Această iniţiativă face parte din campania “Diaspora votează”, un proiect organizat de GRSPSociety, Asociaţia Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români, care îşi propune să rezolve o deficienţă majoră pentru cetăţenii români cu drept de vot: accea de a participa efectiv la procesul democratic al alegerilor.

Pe parcursul lunii octombrie se vor desfăşura dezbateri similare în 15 oraşe din 11 ţări (Belgia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, San Marino, Spania, SUA şi Ungaria). Scopul acestora este de a obţine un feedback detaliat de la cei direct implicaţi, care să surprindă situaţia reală a procesului electoral în străinătate. Analiza dezbaterilor va fi integrată în cadrul unui document de politici publice, lucrare care va fi prezentată în cadrul celei de-a treia conferinţe anuale a GRSPSociety, Bucureşti, 25-28 noiembrie. Aici se vor întâlni membri şi colaboratori ai organizaţiei cu parlamentari români şi lideri de opinie din sfera non-guvernamentală, obiectivul final fiind acela de a înainta o propunere legislativă concretă care să treacă de Parlament.

Toţi cei care vor să îşi facă auzită vocea sunt invitaţi să trimită un email de confirmare a prezenţei până la data de 24 Octombrie la adresa: info@romanianculturalexchange.org în care să menţioneze numele, prenumele, ocupaţia şi o scurtă motivare a participării la acest eveniment.

Pentru mail multe detalii despre proiect, viziteaza http://diasporavoteaza.org
Pentru agenda completă a dezbaterii, viziteaza www.romanianculturalexchange.org

Te aşteptăm cu interes,
ROCX Team

Despre „Diaspora Voteaza”
„Diaspora Votează” este o campanie pentru introducerea votului prin internet sau prin corespondenţă pentru cetăţenii români din străinatate, susţinută de Asociaţia Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români (GRSPSociety). http://diasporavoteaza.org

RSVP to this Meetup:
http://www.meetup.com/Romanian-Professionals-of-Chicago-Area/calendar/15104057/

Comentarii