Basescu comparat cu Ceausescu de ziarul New York Times?!



Stire bomba pentru cei care il urasc de moarte pe actualul presedinte. Ziarul Cotidianul incerca sa  intoxice cititorii, atribuind, cu titlu mare, in mod fals celor de la New York Times, o comparatie a lui Traian Basescu cu Nicolae Ceausescu.
"New York Times: Nepopularul Traian Băsescu seamănă tot mai mult cu dictatorul Ceauşescu" Nimic mai fals.

 Sa vedem insa despre ce este vorba.  Daca probabil unii din cititorii ziarului Cotidianul nu cunosc limba engleza cazand in plasa cu acest titlu pompos, asta nu inseamna ca toti sunt dusi de nas.
"During the recent demonstrations in Romania, signs and chants by protestors in Bucharest equated the increasingly unpopular, and critics say ever more authoritarian, President Traian Basescu with the deposed dictator Nicolae Ceausescu." ziarul New York Times.

Ce spun insa cei  de la Cotidianul:  "Referitor la România, jurnaliştii New York Times amintesc de recentele mişcări de protest menite să-l înlăture de la putere pe Traian Băsescu, comparat cu fostul preşedinte comunist Nicolae Ceauşescu."

Pai este vorba de "criticii" presedintelui care il compara cu Ceausescu, in nici un caz nu jurnalistii sau ziarul NY Times il compara pe Basescu cu Ceausescu, cum incearca ziarul sa pretinda. Ce uita sa mentioneze cei de la Cotidianul este ca in articolul de 2 pagini din NY Times la Romania se face referinta doar intr-o singura fraza.  Da ma rog e stire bomba pentru unii....
Am pus si link catre articolul din NY Times pentru a se convinge fiecare cum se incerca intoxicarea prostimii de catre un ziar din tara.

Comentarii

Lupus a spus…
Ne bucuram ca prestigiosul jurnal din New York isi informeaza cititorii ca protestatarii din Romania il compara pe Basescu cu Ceausescu!
In acest registru am citit informatiile din presa romaneasca despre articolul din N Y Times.
Marian Petruta a spus…
Va bucurati da o faceti degeaba, ca sa îți dai seama trebuie ca lumea sa citească întreg articolul din NY Times ca sa înțeleagă despre ce era vorba si in ce context a menționat si fraza respectiva !
Cât privește numirea lui Basescu ca dictator si a pune = între el si Ceaușescu , fie chiar de către critici lui mi se pare aberanta. Când au putut in perioada comunista romanii sa iasă in strada sa protesteze sa spuna despre Ceaușescu ce striga despre basescu?! Cand au calatorit Mai mult si Mai liberi romanii in perioada dictaturii lui Ceaușescu sau Basescu ?! Ca sa nu mai vorbim de detinutii politici, persecutarile religioase, lipsa de alimente, curent electric, programe tv, etc etc.... Trebuie sa fi de-a dreptul IDIOT sa faci o astfel de asemanare sau sa pui = între cei 2!
Marian Petruta a spus…
La fel le-am spus zilele trecute unora care având antipatii pt Ponta si tainuita sa visita de la Chicago , ca nu pot sa minta affirmand ca Ponta nu s-a intalnit cu nici un lider din comunitate, pastor sau preot când eu am fost de fata cel puțin la o astfel de întâlnire . Oamenii insa lansează afirmatii si lumea care ii asculta chiar au tendința sa ii creadă pt ca par a sti ce vorbesc, au un anumit statut in comunitate si nu ai crede ca mint sau abereaza in halul ala, dar am fost surprins sa vad a totusi o fac si cand le am dat peste nas o întorc ca la ploiesti ....
Lupus a spus…
D-le Petruta
Articolul in N Y Times n-a fost scris pentru romani.
In Romania este clar de ce Besescu e numit dictator, fata ade standardele europene de democratie.
Institutiile statului nu mai functioneaza dupa lege ci dupa cum dicteaza Basescu.
Eu l-as compara mai repede cu dictatorul Carol al II-lea.
Pentru standardele americane de democratie este surprinzator ca un om liber de atatia ani nu agreeaza protestul politic si social.
Alex a spus…
e trist ca presa din romania distorsoneaza dupa bunul plac stirile
John a spus…
NY TIMES trebuia sa condamne si Washingtonul si FMI-ul, care au decis, impreuna cu Basescu si Boc, sa decimeze batranii si bolnavii din Romania reducind drastic salariile, pensiile si asistenta medicala si sociala din Romania. Ultimele statistici oficiale ale EURO-STAT devoaleaza crunta saracie din Romania, membra a UE avind 6,8 Milioane de saraci sub limita minima de subzistenta.