Cenaclu literar-muzical la Chicago

 
Weekendul trecut a avut loc primul cenaclu literar muzical pentru romanii din zona metropolei Chicago. Ineditul  evenimentul organizat de Alina Vance, s-a desfasurat la Biblioteca Romaneasca din Niles, cu sprijinul Romanian Heritage Center, iar prilejul l-a constituit lansarea cartii Manunscrise Pamantene a scriitorului Horia Dicher, prezent el insusi la eveniment. Cenaclul se doreste a fi o prezenta  permanenta de acum incolo intre evenimentele cultural-artistice din Chicago. Organizatorii spera ca el sa aibe loc , daca nu lunar, macar la cateva luni.
Ambianta muzicala a fost asigurata de tineri muzicieni din comunitate printre care trupa de muzica folk Vox Maris, iar lecturarea unor fragmente din carte a fost facuta de actori de la trupa locala de teatru Ro-Stage Theatre.
Pentru ca se apropie 1 Martie romanii prezenti au putut, ca pe langa muzica si lectura, sa achizitioneze la finalul evenimentului cartea lui Horia Dicher, cu autograf din partea autorului, dar si martisoare traditionale romanesti confectionate de o romanca din Chicago.

Doru Bandila  o surpriza extrem de placuta sa-l revad si mai ales sa il vad cantand, pentru ca nu stiam ca este un fluieras asa priceput.




Varianta lunga audio

Comentarii