VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cat a costat viata fiecarui civil afgan ucis de soldatul american?

O suma de 50.000 de dolari a fost platita familiilor victimelor ucise acum cateva saptamani de un soldat american. Cei care au fost doar raniti au primit cate 11.000 de dolari. Sumele platite au fost mai mari decat de obicei pentru astfel de cazuri, cand se ofereau 2000 de dolari pentru cei ucisi si 1000 de dolari pentru raniti, conform unor declaratii venite din partea oficialitatilor americane. In acest fel armata americana incearca sa mai detensioneze relatiile cu Afgansitanul si populatia acesteia, ajunse in ultima vreme la un punct crititic dupa ce sergentul Robert Bales, 38 de ani, dintr-o unitate de infanterie,  si-a parasit baza militara si a ucis 17 civili. Sergentul a fost pus zilele trecute sub acuzare si risca inclusiv pedeapsa cu moartea pentru crimele comise.  
Tinand insa cont de modul in care functioneaza procesul de justitie american este putin probabil ca Robert Bales sa faca chiar si inchisoare. Acest lucru se datoreaza, dupa spusele lui John Henry Browne avocatul care il reprezinta pe soldat, lipselor de probe practice pe care procurorii le au, respectiv nu exista o investigatie propriu zisa a locului crimei, probe ADN sau de amprente. 
"O sa fie interesant cu ce probe va incerca guvernul american sa isi construiasca cazul si sa il incrimineze pe soldat" declara avocatul pentru CNN.

Comentarii