Emanuel Nicolaescu risca pana la 50 de ani de inchisoare in Connecticut

 sursa:courant.com
A inceput procesul in cazul celor trei romani care in 2007 au invadat casa filantropistei Anne Bass, o americanca multi-milionara, care impreuna cu iubitul ei, a fost sechestrata si injectata cu un presupus virus mortal, in incercarea de a fi fortata sa le dea atacatorilor 8,5 milione de dolari. Cei trei presupusi atacatori sunt: Emanuel Nicolaescu (foto),  Nicolae Helerea si Stefan Barabas.  In prezent toti sunt pusi sub acuzare, insa doar Nicolaescu se afla arestat, riscand pana la 50 de ani de inchisoare. Ceilalti doi au fugit se pare din Statele Unite in Romania.
Conform autoritatilor americane Nicolaescu, de 31 de ani,  se pare ca ar fi lucrat la resedinta multi-milionarei din South Kent, statul Connecticut. Dupa cateva luni acesta a fost concediat dupa ce a folosit Jeep-ul proprietarei, fara acordul acesteia, in mai multe escapade in New York City, in urma uneia din ele accidentand masina. Cateva luni mai tarziu Nicolaescu impreuna cu Nicolae Helerea si Stefan Barabas au atacat de pare casa femeii. Imbracati in costume de ninja acestia au injectat pe ceid oi cu o substanta, amenintandu-i ca este un virsus mortal si ca daca nu vor primi in schimb 8.5 milioane de dolari nu le va da antidotul la acel virus,  urmand  ca in 24 de ore sa moara.  Atacul a esuat insa si cei trei au fugit fara nici un ban, furand in schimb una din masini. Ulterior anchetatorii au descoperit in masina furata si apoi abandonata, urme de ADN care apartineau lui Nicolaescu.  O valiza de acordeon cu arme folosite in atac a fost gasita abandonata ulterior pe o plaja. Valiza apartie se pare lui Herelea care dupa spusele tatalui sau canta la acordeon. Tot in valiza a fost gasit un cutit care apartinea se pare lui Nicolaescu. Cutitul a fost primit in urma cu 11 ani cadou de la socrul sau Octavian Marginean, acesta din urma fiind adus din Romania saptamana trecuta, de procurori, pentru a depune marturie in acest caz.
Dupa mai bine de patru ani de ancheta zilele trecute agentii FBI au ajuns in Romania la Iasi si Brasov unde se pare ca au fost localizati ceilalti doi, acestia primind ordin de prezentare la politie pentru a fi interogati si a li se preleva probe ADN.

Comentarii