VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Intalnirea G-8 se muta de la Chicago in Maryland

 Summitul G-8 care urma sa aibe loc la Chicago in luna mai se va muta la Camp David, in Maryland, a anuntat astazi un comunicat de presa al Casei Albe.
"Pentru a facilita desfasurarea unor discutii fluente cu partenerii nostrii, presedintele invita liderii G-8 la Camp David in perioada 18-19 mai pentru Summitul G-8, care va aborda discutii largite pe marginea unor probleme economice, politice si de securitate" se arata in comunicat.
Cele doua evenimente, intalnirea G-8 si Summitul NATO,  urmau sa aibe loc la McCormic Place pe malul lacului Michigan, chiar in inima orasului Chicago, fiind pentru prima data in ultimii 35 de ani cand cele doua evenimente s-ar fi desfasurat in celasi oras.
Asadar se pare ca discutiile precum escaladarea tensiunilor legate de programul nuclear al Iranului si eventualitatea unui posibilul atac din partea Israelului, vor avea acum loc intr-un cadru mult mai ferit de ochii lumii, la Camp David.

Autoritatile locale, inclusiv primarul orasului Chicago au aflat doar astazi despre aceasta decizie fiind si ei luati prin surprindere de decizia Casei Albe.
"Am fost instiintati ca presedintele Barack Obama doreste sa aibe o locatie mai intima precum cea de la Camp David, pentru a putea  purta discutii pe probleme politice si economice importante la nivel mondial" declara astazi Jennifer Martinez purtatorul de cuvant al primariei Chicago.

In ciuda faptului ca mii de protestatari erau asteptati sa fie prezenti la Chicago pentru acest eveniment,
decizia de a muta locatia intalnii liderilor G-8 nu a fost bazata pe teama unor probleme legate de securitate, au declarat surse familiare cu organizarea acestui eveniment.

Summitul NATO din perioada 20-21 mai va avea loc in continuare aici la Chicago, mai anunta acelasi comunicat al Casei Albe.
" Gazduirea Summitului NATO este o oportunitate extraordinara pentru ca Chicago sa se faca cunoscut unei lumi intregi si invers. Suntem mandrii sa putem gazdui in minunatul nostru oras, pe cei 50 de lideri de state, ministri de externe si ai apararii din tarile membre NATO" declara Rahm Emanuel primarul orasului Chicago.

Comentarii