VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Premiera modiala in lumea medicala americana:transplant facial complet

Un american de 37 de ani, din statul Virginia, a beneficiat de un transplant complet de fata. 
In urma unui accident petrecut acum mai bine de 10 ani acesta a ramas complet desfigurat, fiind fortat sa iasa foarte rar din casa si doar acoperit la fata cu o masca.
Procedura chirurgicala a durat aproximativ 36 de ore, in aceasta operatie complexa fiind implicati o echipa de peste 150 de medici chirurgi, asistente medicale si specialisti in domeniu. Pentru acest transplant au fost folosite proceduri chirurgicale inovatoare si tehnici computerizate.  
Chiar daca in ultimii 7 ani, de cand s-au realizat astfel de operatii, au mai fost efectuate transplanturi faciale, acesta prezinta o premiera mondiala deoarece pacientului i-a fost transplantata nu doar fata complet, ci si maxilarul, madibula, dintii si o portiune din limba, a declarat dctorul Eduardo Rodriguez de la centrul medical al Universitati din Maryland.
Astfel de interventii chirurgicale complexe sunt nu doar complicate dar si foarte riscante in special in faza post-operatorie cand organismul poate sa raspinga organele transplantate si sa dezvolte diferite infectii. 
Recuperarea pacientului, la o saptamana dupa transplant, este una care depaseste asteptarile medicilor, acesta reusind deja sa isi miste maxilarul si sa se spele pe dinti. 
Conform revistei medicale de specialitate New England Journal of Medicine alti trei pacienti pe care s-au  efectuat transplanturi faciale asemanatoare au reusit ca in cateva luni sa isi recapete partial simturile.


Comentarii