Referendum 2012 la Chicago fără incidente


Romanii din SUA au boicotat referendumul
Ieri, 29 iulie, a avut loc referendumul prin care s-a incercat demiterea presedintelui ales al României Traian Basescu.  La Chicago  in cele 4 sectii de votare, doua la bisericile romanesti, una la Consulat si alta la biblioteca romaneasca din Niles, au votat 475 de romani. Prezenta la vot a fost una scazuta, la sectia 246 din Niles au votat 95 de persoane. Marea majoritate a celor care au venit sa isi exercite dreptul de vot au fost romanii care si-au exprimat optiunea pentru demiterea presedintelui. Aproximativ 10% din alegători au votat pentru Traian Basescu.
Au fost si cateva zeci de persoane care s-au prezentat sa voteze dar nu au putut sa o faca datorita faptului ca aveau documentele expirate.
Pe intreg cuprinsul Statelor Unite au votat dupa estimari sub 2,500 de romani. Numarul este unul extrem de redus insa acest lucru se datoreaza faptului ca, asa dupa cum se stie foarte bine, diaspora a sustinut pe presedintele Traian Basescu, iar acum nu s-au prezentat la vot tocmai pentru a protesta si sanctiona actuala guvernare fata de aceasta risipa de timp si bani, contribuind in acest fel la invalidarea acestui referendum.
foto credit: Marian Petruta


Iata si o versiune needidata cu cateva pareri ale celor care au venit sa voteze pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Comentarii

Mike a spus…
‎78% din Romanii ce au votat in Diaspora au cerut DEMITEREA dictatorului mitocan si alcoolic Tr. Basescu.
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/referendum_2012/pv_final_43.pdf
Monica a spus…
ne pare rau dar cei care au spus DA la referednum reprezinta doar 42% din majoritatea cu drept de vot, ceea ce este penibil de putin pt cat au latrat USL-isti pe la antenele lui Voiculescu; asta dovedeste ca basescu nu e chiar atat de urat de popor pe cum ar fi vrut Ponta si Antonescu sa se creada
vesevese65@yahoo.com a spus…
traiesc in ROMANIA daca Ceausescu a fost impuscat,ptr.ce a facut,atunci ce ar trebui sa pateasca BASE?