vineri, 13 iulie 2012

USL A REDUS CU 80% SECŢIILE DE VOT ÎN SPANIA ŞI ITALIA

Guvernul USL a redus numarul de sectii unde romanii din strainatate pot  vota la referendumul de pe 29 iulie. Intr-un comunicat de presa primit astazi din partea unei asociatii romanesti din Spania, romanii protesteaza impotriva acestei masuri.


Guvernul va fi dat în judecată pentru încălcarea Constituţiei

        FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) aduce la cunoştinţa  opiniei publice, sfidarea manifestată de actualul Guvern al României faţă de românii din Diaspora prin reducerea numărului secţiilor de votare în afara ţării. Doar pentru Spania şi Italia acestea au fost reduse cu 80%.
        Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când un Guvern al României reduce numărul secţiilor de votare în Diaspora. Până acum numărul secţiilor de votare a crescut mereu în funcţie de  numărul românilor din Diaspora. Astfel în anul 2004 erau 153 de secţii, la referendumul din mai 2007 au fost 186 de secţii, la parlamentarele din 2008 s-a ajuns la 221 secţii de votare, iar la alegerile din 2009 au fost 294 secţii de votare. Pentru referendumul din 29 Iulie 2012  într-un mod inexplicabil şi fără nici o justificare, Guvernul a aprobat doar 141 secţii de votare pentru toată Diaspora, mai puţine chiar decat  în anul 2004 .
      Ţinând  cont de faptul că din 2009  de la ultimele alegeri şi până acum numărul românilor din Diaspora a crescut considerabil, în condiţii normale şi obligatoriu numărul secţiilor de votare ar trebui să crească şi nu să scadă. In cel mai rău caz ar trebui menţinut numărul secţiilor de votare din 2009.
        FADERE atrage atenţia Guvernului României că dacă acesta nu îşi va reconsidera atitudinea faţă de Diaspora şi nu va reveni asupra deciziei de a reduce numărul secţiilor de votare, blocând astfel un  drept constituţional, îl vom acţiona în judecată pentru încălcarea fără precedent a Constituţiei şi vom sesiza organismele internaţionale.  A declarat preşedintele FADERE, Daniel Ţecu.Preşedinte FADERE                                                         13 Iulie 2012

Daniel Ţecu,                                                                       Madrid

www.fadere.org

Un comentariu:

Anonim spunea...

la ce specimene de prostie sunt in diaspora, ar fi fost bine sa le inchida