VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

INVITAȚIE PENTRU ARTIȘTI "Design a wish for Greece"



Bienala de Artă de la Santorini anunță competiția internațională de afișe „Design a wish for Greece”, un proiect ce urmează a se desfășura în paralel în întreaga lume și care are ca principal scop promovarea imaginii Greciei Moderne la nivel mondial.
Expozițiile organizate cu lucrările selectate în urma perioadei de înscrieri se vor desfășura în paralel și vor avea loc în perioada 10 ianuarie – 10 martie 2013, în 25 de orașe din întreaga lume, iar mai apoi în Santorini, din 20 aprilie până în 30 septembrie 2013, în cadrul Bienalei de Artă.
IDEEA
Conform organizatorilor, ideea competiţiei e aceea că „Grecia nu este doar țara Parthenon-ului, a lui Aristotel, a democrației și filosofiei, nu e doar țara miturilor care inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Grecia este o țară modernă ca și a ta, care suferă de asemenea, la momentul actual, din cauza instabilității economice.

După atâția ani trăiți sub un acoperiș european caracterizat de valori precum solidaritatea, unitatea, fraternitatea și multiplele varietăți ale libertății, criza economică ne-a arătat că toată ideea acestor valori este, de fapt, foarte departe de realitate, având în vedere că societatea noastră experimentează la acest moment un fel de «rasism» economic, fenomen în fața căruia nu a mai fost pusă până acum.
Chiar puteam discrimina Islanda pentru recentul său faliment? Sunt italienii o națiune surclasată de germani? Ne permitem cu adevărat să defăimăm Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda și atâtea alte țări, doar din cauza statutului lor economic actual? Din punct de vedere etic, nu avem niciun drept!
Proiectul Design a Wish for Greece își propune să lupte cu umilința pe care Grecia o suferă la acest moment și să demonstreze lumii că acțiunea de a restaura gloria țării greu încercate este una de demnitate și solidaritate. În plus, aceasta nu e o inițiativă gândită doar pentru Grecia, ci și pentru toate celelalte societăți care au ajuns să se simtă slabe în furtunile economice și militare născute în ultimii ani.”
EXPOZIȚIA
Expozițiile vor avea loc, în paralel, în toate marile orașe stabilite la nivel mondial (Tokyo, Seóul, Mumbai, Calcutta, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Shanghai, Beijing, Sydney, Melbourne, New York, Los Angeles, Toronto, Montreal, London, Berlin, Moscova, Paris, Milano, Roma, Madrid, Atena, Thessaloniki și Tel Aviv), în perioada 10 ianuarie – 10 martie 2013, ca mai apoi să ajungă și la Santorini, între 20 aprilie și 30 septembrie 2013.
CURATORI:
Mina Diavataki (SUA), Tassos Kitsopoulos (GR), Katia Papadopoulos (UK), Dimos Manolidis (AR), Constantina Efraimoglou (TR), Manos Trabakis (GR), Afroditi Kontopoulou (GR), Marialena Tzitzi (GR).
MOTODĂ DE JURIZARE:
Voturile care vor desemna câștigătorii competiției vor fi acordate doar de către publicul prezent la fiecare dintre expozițiile organizate.
PREMII:
• Locul I – 1500 € + Turul Greciei în 30 de zile, cu bilete de avion, cazare și toate cheltuielile incluse.
• Locul II – 1000 € + Turul Greciei în 20 de zile, cu bilete de avion, cazare și toate cheltuielile incluse.
• Locul III – 500 € + Turul Greciei în 10 de zile, cu bilete de avion, cazare și toate cheltuielile incluse.
• Locurile IV – VIII – O săptămână la Atena, cu bilete de avion, cazare și toate cheltuielile incluse.
• Locurile IX – XX – Un cadou special din partea orașului-gazdă, Santorini.
ELIGIBILITATE:
Competiția e deschisă tuturor artiștilor sau grupurilor de artiști, fără limite impuse de vârstă, sex, naționalitate sau calificare.
LUCRĂRI & SELECȚIE:
Fiecare artist poate participa cu până la 5 afișe. Echipa de curatori va selecta maxim 3 dintre acestea/artist. Decizia curatorilor cu privire la lucrările selectate va fi comunicată artistului la aproximativ 10 zile de la data înscrierii acestuia în competiție.
PERIOADA DE ÎNSCRIERI & TAXE:
Prima perioadă de înscrieri: 12 august 2012 – 30 septembrie 2012
Taxa de înscriere: 40€ per afiș (nerambursabilă!)
Taxa de înscriere va fi folosită pentru a acoperi costurile activității curatorilor a premiilor, printării posterelor (25 de copii pentru fiecare artist), a afișelor de promovare a evenimentelor, a printării catalogului bienalei și organizării campaniilor online de promovare.
Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul bienalei, la pagina dedicată competiției, urmând linkul de mai jos:
http://www.santorinibiennale.gr/design-a-wish-for-greece

Comentarii