VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Berea cu miere fabricata la White House

De-a lungul timpului majoritatea presedintilor americani au fost consumatori de bauturi alcoolice, fie ca a fost vorba de whiskey, vin, rum, burbon sau bere. Presedintele Barack Obama a fost vazut in mai multe randuri servind cate un pahar de bere cu invitatii pe care i-a avut in vizita.
 In filmuletul de mai jos puteti urmari procesul de productie a doua feluri de bere cu miere de albine care se face la Casa Alba: "Honey Porter" si "Honey Brown".



Legatura intre politicienii, sau mai bine spus presedintii americani si alcool, este una destul de stransa si des intalnita. Istorici consemneaza faptul ca Thomas Jefferson a scris prima varianta a Declaratiei de Independenta a Statelor Unite intr-o taverna din Philadelphia.  Unul dintre cei mai cunoscuti semnatari ai declaratiei, John Hancock era un dealer de bauturi alcoolice. De altfel se pare ca toti semnatarii Declaratiei de Independenta erau consumatori de alcool, acestia celebrand evenimentul cu o petrecere la care s-au adus aproape 200 de sticle de vinuri portugheze si frantuzesti, dar si bere, whiskey, cidru si alte bauturi alcoolice. Chiar si primul presedinte american, George Washington, a fost proprietarul unei importante distileri de whiskey. Alti doi presedinti, Benjamin Franklin sau Thomas Jefferson isi produceau singuri bauturile alcoolice. De altfel se stie ca Jefferson era un pasionat si un foarte bun cunoscator de vinuri, acesta cheltuind pe aceasta bautura 3,000 de dolari, din salariul sau anual de presedinte de 25,000 de dolari. De frica ca vinurile pe care le cumpara sa nu fie "botezate" Jefferson le scria personal producatorilor de la Chateu Lafite pentru a comanda bauturi.
 Abraham Lincoln detinea si el o licenta de vanzare a lichiorului, fiind proprietarul a catorva taverne.
Cand a fost ales presedinte in 1932, Franklin D. Rosevelt a castigat cu o platforma electorala in care printre altele se angaja sa elimine prohibitia.
Daca  presedintii George Washington, Thomas Jefferson, John Tayler sau Theodore Roosevelt erau iubitori de vin, in special vinul portughez de Madeira, presedintii James Buchanan, Ulysses Grant, Franklin Roosevelt, Dwight Eisenhower sau Lyndon Johnson preferau whiskey-ul .
Presedintele Herbert Hoover prefera martini; John Kennedy-daiquiri; Harry Truman- burbon;  Richard Nixon - rum cu coke; Gerald Ford- gin si tonic, iar  Bill Clinton- tequila. 
Cand a ajuns presedinte George W. Bush nu mai consuma bauturi alcoolice, acesta renuntand la ele dupa ce in trecut avusese probleme serioase de alcoolism fiind chiar arestat de cateva ori.

Comentarii