Reclama electorala pe buletinul duminical al biserici baptiste romanesti din Troy, Michigan


Liderii bisericii baptiste romanesti din Troy, Michigan conduse de pastorul Sorin Covaci, s-au lasat dusi de valul campaniei electorale prezidentiale si s-au imbatat probabil de euforia castigarii sondajului de opinie a primei dezbateri publice de catre republicanul Mitt Romney. Acestia au publicat in buletinul duminical din acest weekend o reclama electorala impotriva actualului presedinte, Barack Obama, de religie crestina, favorizand in schimb un candidat de religie mormona. Sa fie oare nestiinta, ignoranta sau nepasare!?
N-ar fi fost rau ca toti liderii bisericilor crestine, in special neoprotestante sa tina o predica, despre MORMONI, inainte de a incuraja pe enoriasi sa-l voteze pe mormonul Mitt Romney.
Ar trebui insa lasata religia la o parte cand vine vorba de politica?! Probabil ca da, nu insa cand vine vorba de implicarea bisericilor asa zis "crestine" in sustinerea unui candidat care este MORMON.
Ce sunt insa mormonii? Or fi si ei crestini? Daca ar fi sa comparam invataturile mormonilor, cu cele ale crestinilor, acestea se cam bat cap in cap. Ba mai mult toate cartile crestine listeaza mormoni in afara religiilor considerate crestine. Sa vedem insa despre ce este vorba.
Iata cateva din principiile si invataturile de baza ale mormonilor, dupa cum reiese din scrierile si invataturile parintilor fondatori, invatatorilor si scriitorilor mormoni.
Cartea lor primordiala este The Book of Mormon (Cartea mormonului), scrisa de profetul si intemeietorul mormonismului Joseph Smith. Mormonii sustin ca scrierile lui Joseph Smith, adica "Cartea mormonului" este mai corecta decat Biblia. (History of the Church-Istoria bisericii, vol. 4, pagina 461.)
Dumnezu a fost si el un om insa pe o alta planeta. (Mormon Doctrine-Doctrina mormona, pg. 321; Joseph Smith, Times and Seasons, vol. 5, pg. 613-614; Orson Pratt, Journal of Discourses, vol. 2, pg. 345; Brigham Young, Journal of Discourses, vol. 7, pg. 333).
Invataturile mormone mai arata ca dupa ce devi un "bun mormon" ai sansa sa devi tu insuti un Dumnezeu. (Teachings of the Prophet Joseph Smith-Invataturile profetului Joseph Smith, pagina 345-347, 354).
In timp ce invatatura Bibliei arata ca exista un singur Dumnezeu, acest lucru reiesind chiar si din decalog,
(„Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău.” „Să nu ai alți dumnezei afară de mine. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.) invatatura mormona arata insa ca sunt mai multi dumnezei. Ba mai mult Dumnezeu ar avea si o sotie impreuna cu care are copii spirituali. (Mormon Doctrine- Doctrina mormona, pg. 163, 516; Articles of Faith-Articolele credintei, de James Talmage, pg. 443).
In ceea ce priveste salvarea spirituala a oamenilor invataturile mormone arata ca este falsa invatatura biblica conform careia oamenii sunt salvati prin mila si bunatatea lui Dumnezeu, sau credinta in Isus Hristos. Mormonii propovaduiesc faptul ca fara profetiile lui Joseph Smith si acceptare acestuia "ca profet al lui Dumnezeu" n-ar existat salvarea oamenilor, iar aceasta poate fi atinsa doar de cei care fac parte din biserica mormona. (Mormon Doctrine- Doctrina mormona, pg. 670; Miracle of Forgiveness - Miracolul iertarii, de Spencer W. Kimball, pg. 206; Doctrines of Salvation, vol. 1, pg. 188).
In ceea ce priveste trinitatea stim bine ca in crestinism Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt una. Mormonii sustin ca acestia sunt trei dumnezei diferiti, care pot fi bine distinsi fizic unul de celalat. (Articles of Faith, de James Talmage, pg. 35).
Acestea sunt doar cateva exemple de diferente majore care exista intre crestinism si mormonism.
Cum au ajuns insa oare lideri bisericilor "crestine" sa promoveze si sa incurajeze pe CRESTINI sa sustina un mormon a carui credinta si doctrina este atat de diferita?!
Revenind insa la continutul mesajului "crestinesc" din buletinul duminical al biserici conduse de pastorul Sorin Covaci, nu poti sa nu remarci limbajul din text in care actualul presedinte este atacat "un presedinte care se incurca in lozinci socialiste". Oare Isus Hristos era cumva capitalist cand propovaduia oamenilor, raspandea idei capitaliste sau socialiste?!
"Un presedinte apasat de povara neputintei si mizeriei economice in care a adancit America in acesti 4 ani". Oare "povara neputintei si mizeriei economice" n-a fost mostenirea celor dinaintea lui?! Mostenirea celor 8 ani de guvernare republicana a lui George W. Bush, in care s-au taiat taxele, in timp ce a declansat 2 razboaie?! Presedintele Barack Obama este criticat de programele sociale prin care a ajutat americanii ramasi fara locuri de munca in urma crizei financiare izbucnita datorita incompententei rezultate din cei 8 ani de guvernare republicana, dar republicanii nu sunt criticati pentru miile de miliardele de dolari aruncate in razboaie mai mult sau mai putin justificate. Mai bine bani pentru a ucide oameni decat pentru a ajuta cetatenii americani sa aibe ce manca, ei si copii lor, cu ce se imbraca sau unde dormi?! Daca marile corporatii primesc  subventii de la republicani ele sunt binevenite, dar daca oamenii cu venituri reduse sau fara locuri de munca primesc ajutoare sociale sunt aratati cu degetul si criticati democratii, nu-i asa?!
Mai bine sute si mii de milioane de dolari care sa intre in buzunarele afaceristilor republicani care au profitat de pe urma razboiului din Irak si Afganistan, decat banii cheltuiti pentru infrastructura Americii: poduri, sosele, scoli, etc... unde americanul de rand poate gasi un loc de munca sa castige o paine pentru familie, fara sa fie nevoit sa se inroleze in armata pentru a arunca cu bombe in ograda cuiva, sa darame in miez de noapte usa casei la o familie din Irak sau Afganistan, doar ca sa castige un salariu mai bun. Iar lista poate continua....Cata ipocrizie la acesti asa zisi crestini.

Comentarii

Marius C. a spus…
Fratica, iti propun o "targ".
Iti platesc eu biletul de avion pana in USA si-ti aranjez sa traiesti o luna in casa unei familii de mormonii. Totul gratis. Poate asa inveti mai multe despre respect si calomnie.
Mai mult, poate dupa o luna printre mormoni, inveti ce inseamna crestin.
Accepti?
Anonim a spus…
Cred ca dl. Petruta face o confuzie
-nu este sustinut neaparat un mormon ca si credinta,ci mai degraba un program politic mult mai apropiat de ceea ce noi crestinii consideram ...normal.
Vezi legalizarea avorturilor,homosexsualitatea si alte optiuni puternic respinse de acest mormon.II reamintesc d-lui
Petruta ca la nivel de natiune,in
primul rand conteaza directia in ansamblu spre care urmeaza sa mearga America,si mai apoi aberatiile personale religioase ale mormonului respectiv. Dintre doua rele alegi pe cel mai putin rau !
Radu O.-AZ