VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Destinul tragic, al tinerilor crestini din Diaspora Romana

 Un mesaj primit din partea tinerilor din bisericile evanghelice din America, pe care il redau integral.


"Iubiti frati romani, spre deosebire de toate stirile crestine din lumea virtuala, publicatiile noastre reprezinta o drama tragica, care caracterizeaza si ilustreaza vieti reale, ale crestinilor romani din Diaspora. Articolele noastre reprezinta un conflict foarte complex si puternic, cu intamplari si situatii tragice, care se da intre doua generatii crestine. Prima si cea mai lovita-n soarta generatie suntem noi, tinerii romani nascuti sau crescuti in America si Canada, care de ani de zile ne luptam pentru: supravietuire, recunoastere si acceptare in bisericile romane. 

A doua generatie sunt frati mai in varsta si pastorii nostri, care de-o viata se lupta din rasputeri, pentru a-si pastra si mentine: pozitiile dominante, puterea totala, si controlul absolut in bisericile dansilor. Pastorii si lucratorii nostri in general, eii sunt ingroziti ca vor fi inlaturati de la putere de catre generatia tanara, si ca rezultat isi vor pierde functiile si salarul. Frati mai invarsta si batrani din poporul roman sunt inspaimntati, ca acceptandune si pe noi isi vor pierde: limba, cultura, oboceiurile si traditiile romanesti din biserici. Noi tinerii traim groaza de-a fii respinsi si alungati, groaza unui necunoscut care ne pandeste la usa, groaza izolari si a singuratati din bisericile romane, cat si pericolul de-a ne pierde pentru todeauna de la credinta. Complexitatea acestui destin nefericit si a acestei vieti tulburatoare, ne afecteaza mult linistea si pacea sufleteasca si ne pune azi la o rascruce de drumurii. Cei mai multi am ajuns ca sa nu mai intelegem: ce inseamna crestinismul, care-i definitia Casei Lui Dumnezeu si cine sunt adevarati lucratorii in Campul Evangheliei. Ca rezultat, majoritatea tinerilor parasesc bisericile romane pentru todeauna. Situatia deplorabila in care ne aflam ne obliga acum, ca din nou sa apelam la sprijinul si ajutorul dumneavoastra, a fratilor nostri romani de pretutindeni.

Stimate cititorule cerstin, cand vei citi aceste randurii desigur ca-ti vei spune: “eu nu-i stiu cine sunt acestia, nu le cunosc situatia, nu-i treaba mea. In realitate, pierderea acestei generatii tinere de la credinta, pe mine nu ma va afecta niciodata cu nimic, de ce sa ma implic”. Legat de cazul nostru, am vrea ca sa-ti spunem crestine draga, o intamplare adevarata din Sfintele Scripturii (Luca 22:55). Biblia ne spune, ca in timp ce “mai mari preoti si batrani poporului” il condamnau pe Isus, in curtea preotului Caiafa pritre cei adunati, se afalu si uni care asa ca si dumneata, stateau retrasi deoparte si se incalzeau la focurile aprinse de catre “ceata preotilor criminali”, privind cu indiferenta acea scena tragica. Istoria ne spune, ca atat acesti oameni pasivi si indiferenti, cat si cei care lau condamnat pe Isus, au avut aceiasi soarta si acelasi destin tragic. Azi cu inimile noastre pline de durere, iti aducem o veste trista crestine draga!!! In curtile mai marilor nostri preoti, de ani de zile generatii intregi de tinerii din bisericile romane din America si Canada, au fost condamnatii si sacrificati, de catre “ceata preotilor nostri si de catre batrani poporului roman”. Noi suntem ultima generatie de tinerii ramasi prin bisericile romane, caruia ni sa dat deja sentinta si ne asteptam condamnarea. Fratele nostru drag!!!! tot ce-i posibil ca-n scurt timp, cu cei mai multi dintre noi, nu te vei mai intalni niciodata prin nici o biserica; nu ai vrea ca acum inainte de-a fi prea tarziu, sa ne intinzi o mana de ajutor??? Orce sprijin adus cazului nostru este bine primit, orce genunche plecat pentru a ne ajuta in rugaciune este mult apreciat, si orce interventie facuta in a ne imbunatati situatia, este bine venita. “PLEASE HELP!!!!”. Noi va multumim anticipat, in numele Domnului Isus.
P.S. Catre adminstratorii site-urilor crestine: datorita nevoilor urgente si a situatiei precare in care ne aflam, noi va rugam iubiti frati, ca sa publicati aceste randuri cat si blog-ul nostru (http://tineriromaniamericani.wordpress.com
) pe site-urile dumneavoastra, ca frati nostri romani sa afle de situaia noastra si sa ne vina in ajutor, atat in rugaciune cat si cu suportul dumnealor moral. Va multumim."

Comentarii

Lucian a spus…
De ce oare fenomenul asta este singular numai la ROMANI ? Urmariti
Bisericile ukrainene, Bisericile rusilor si nu veti gasi asemenea luari de pozitie ! De ce ? Simplu pentru ca BISERICA este si trebuie sa fie pastratoare de cultura, limba, traditie si valori morale ale familiei. Daca familiile care alcatuiesc Biserica nu incurajeaza tinerii de mici copii sa isi vorbeasca limba romana, sa o indrageasca, sa o practice de ce va mirati ca apar situatii de genul acesta cu "Destinul tragic al tinerilor...." Era normal sa puneti in titlul tinerilor romani crestini".
Ukrainienii de ce pot avea Biserici mari unite in care absolut toti vorbesc limba materna in cadrul serviciilor, studiilor biblice, seri de tineret ? Pentru ca au simtul valorilor culturale. Romanii de peste hotare niciodata nu au conservat cultura romaneasca, poate cu mici exceptii.
Dar asa este in America, Spania, Italia peste tot. Romanii se omogenizeaza cu popoarele care le-au oferit rezidenta. In America, asistam la o chestiune comica.
Parintii care nu si-au crescut copiii in limba romana, in casa, in familie, se trezesc ca au tineri in Biserici care nu inteleg limba romana. Si atunci tot parintii editeaza scrisori de genul "destin tragic...etc".
Vina va apartine in totalitate. Cum va cresteti odraslele asa le aveti. Cu riscul de a ma repeta, ukrainienii, rusii au si ei tineri crestini dar nu se pune problema asta ridicata de romani. Pentru simplul fapt ca ei practica respectul pentru limba lor, ofera diverse atractive programe culturale in care conserveaza spiritul patriot chiar daca esti la mii de km distanta de patria mama. La romani nu se pune problema la fel,si atunci ne miram de ce apar situatii critice.
Din pacate asta este realitatea.