duminică, 24 martie 2013

Michelle Obama l-a vizitat azi pe Florinel Enache la spital

 foto credit: Ana T. Pennington
Dupa ce saptamana trecuta presedintele Barack Obama l-a vizitat pe subofiterul roman Florinel Enache, acum cateva ore si prima doamna Michelle Obama i-a facut o surpriza, vizitandu-l.
 Florinel a fost ranit in Afganistan si se afla in prezent  in spitalul de recuperare de la Walter Reed Military Center, din zona Washington D.C. Acestuia i-au fost amputate ambele picioare si o mana.
In prezent incercam sa-l ajutam pe Florinel prin organizarea unor evenimente cultural-artistice caritabile, prin care sa il sprijimin financiar pentru a-si putea achizitiona proteze si ce mai are nevoie. Comunitatile romanesti din SUA sunt incurajate in a sprijini moral si financiar pe acest erou roman, care a servit  tara, pentru ca el sa poata sa se readapteze la o viata cat mai normala in societate, la intoarcerea in Romania.

Aceste vizite arata respectul pe care  presedintele si prima doamna il manifesta fata de cei care isi servesc patria, dar care au avut nesansa sa fie raniti. Daca presedintele SUA, in ciuda faptului ca are un program incarcat, isi face timp sa viziteze soldatii raniti aflati in spital, din pacate politicienii romanii sunt prea ocupati ca sa mai ii bage in seama si pe muritorii de rand, fie ei chiar eroi ai Armatei Romane.

Iată si comunicatul Ministerului Apărării Naţionale nr. 56 din 04.05.2012: “Vineri, 4 mai, plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, aflat în misiune în provincia Zabul, Afganistan, a fost grav rănit. Subofiţerul, care executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul a fost evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman, unde personalul medical depune toate eforturile pentru salvarea vieţii sale.”
Alte câteva informaţii utile:
Batalionul 280 Infanterie face parte din Echipa Mixtă de Reconstrucţie a Provinciei Zabul, ea însăşi componentă a Comandamentului Regional Sud. Echipa de Reconstrucţie Zabul este o formaţiune care are sarcini în domeniile reconstrucţiei, dezvoltării, guvernanţei şi securităţii. Echipa este formată din personal provenit din România şi SUA.
Comandamentului regional Sud este o componentă a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), o coaliţie care operează în Afganistan sub egida NATO şi este mandatată printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU din decembrie 2001.
La efortul militar şi civil din Afganistan participa circa 150’000 de oameni din circa 50 de ţări. Pierderile omeneşti ale Coaliţiei sunt: circa 3’000 de ucişi şi circa 24’000 de răniţi. România participă în prezent cu circa 1’800 de persoane; numărul celor ucişi este de 22, iar al răniţilor este de circa 100 (proiecţie).
Cu privire la calendarul retragerii din Afganistan, recentul Summit NATO (mai 2012) a decis să se dezangajeze militar până la mijlocul lui 2013 şi să-şi retragă majoritatea trupelor până la sfârşitul lui 2014. România a confirmat că îşi va respecta angajamentele în acord cu acest calendar.

Niciun comentariu: