Soldatul Florinel Enache vizitat la spital de presedintele Barack Obama

 O fotografie publicata de curand de Casa Alba il prezinta pe președintele american Barack Obama lângă patul de spital al militarului român Florinel Enache, rănit în Afganistan. Președintele Obama da mâna cu militarul român, rănit în Afganistan. Plutonierul-adjutant Florinel Enache din Batalionul 280 Infanterie, a fost grav rănit anul trecut, în luna mai, în timp ce se afla în misiune în provincia Zabul.
Sunt curios cati politicinei romani care s-au plimbat prin America in ultima vreme s-au deranjat sa-i faca romanului o vizita la spital?!
Iată si comunicatul Ministerului Apărării Naţionale nr. 56 din 04.05.2012:
 “Vineri, 4 mai, plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, aflat în misiune în provincia Zabul, Afganistan, a fost grav rănit. Subofiţerul, care executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul a fost evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman, unde personalul medical depune toate eforturile pentru salvarea vieţii sale.”
Alte câteva informaţii utile:
Batalionul 280 Infanterie face parte din Echipa Mixtă de Reconstrucţie a Provinciei Zabul, ea însăşi componentă a Comandamentului Regional Sud. Echipa de Reconstrucţie Zabul este o formaţiune care are sarcini în domeniile reconstrucţiei, dezvoltării, guvernanţei şi securităţii. Echipa este formată din personal provenit din România şi SUA.
Comandamentului regional Sud este o componentă a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), o coaliţie care operează în Afganistan sub egida NATO şi este mandatată printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU din decembrie 2001.
La efortul militar şi civil din Afganistan participa circa 150’000 de oameni din circa 50 de ţări. Pierderile omeneşti ale Coaliţiei sunt: circa 3’000 de ucişi şi circa 24’000 de răniţi. România participă în prezent cu circa 1’800 de persoane; numărul celor ucişi este de 22, iar al răniţilor este de circa 100 (proiecţie).
Cu privire la calendarul retragerii din Afganistan, recentul Summit NATO (mai 2012) a decis să se dezangajeze militar până la mijlocul lui 2013 şi să-şi retragă majoritatea trupelor până la sfârşitul lui 2014. România a confirmat că îşi va respecta angajamentele în acord cu acest calendar.

Comentarii

Sergiu TABAN a spus…
Un sincer Bravo Obama si voua celor ce semnalati astfel de evenimente. Suntem alaturi de tine Florinele si mai ales mandrii de romanul nostru!

Sergiu Taban - Banat