VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Alex Aurel Kuch un baiat infiat de o familie de germani va vorbi in Parlamentul Romaniei despre importanta redeschiderii adoptiilor internationale

Alex Aurel Kuch s-a nascut la Cluj Napoca dar a fost abandonat de familia lui cand era inca un bebelus. Acesta era considerat handicapat, dar a fost infiat la varsta de 22 de luni de o familie de germani. In prezent acesta traieste cu familia in Noua Zeelanda si se pregateste sa studieze robotica. Maine, 1 octombrie, el se va afla in Parlamentul Romaniei pentru a tine un discurs legat de importanta redeschideri adoptiilor internationale in Romania. Daca acest lucru se va intampla, mii si zeci de mii de copii abandonati in orfelinatele romanesti vor avea ocazia sa fie adoptati si crescuti de familii ce pot sa le ofere mai multa caldura sufleteasca, o educatie si un drum in viata.

Am intalnit aici in America cativa din copii infiati din Romania in anii '90 care erau considerati a avea diferite handicapuri fizice sau mentale. Acestia sunt in prezent cat se poate de normali, au primit sansa de a fi educati si de a-si alege o profesie care sa le dea oportunitatea de a trai o viata independenta si normala in societate.  Din nefericire acelasi tip de copii, cu probleme similare, care au ramas insa in Romania, in prezent sunt dependenti de ajutorul oferit de stat, sau si mai rau sunt  niste oameni ai strazii. De curand am vorbit cu unul dintre ei in Romania, si spera sa aplice si sa ia o viza sa vina in America. Am incercat insa sa-i explic ca situatia lui sociala si financiara de acolo, nu-i va fi favorabila cand va cere viza la ambasada americana, si chiar daca ar ajunge aici, nu are o educatie, nu stie nici o profesie, nu cunoaste limba, etc...Din pacate mi-am dat seama ca nivelul lui intelectual si educational il impiedicau sa inteleaga ce ii explicam eu.
 Diferenta intre cei ramasi in tara si cei adoptati, este enorma.  Societatea romaneasca nu a realizat inca din pacate ca este mult mai benefic si mai putin costisitor sa investesti la inceput in acesti copii abandonati, in a-i educa si forma, decat sa-i lase in voia soartei iar mai tarziu sa trebuiasca sa devina tot o povara pentru societate.  Daca noi nu dorim sa ii ajutam macar sa lasam ca cei care doresc sa-i infieze, sa poata face acest lucru nobil.

http://www.3news.co.nz/Romanian-orphan-urges-change/tabid/817/articleID/315234/Default.aspx

Filmul irecuperabilii-un documentar despre copii care au avut sansa sa fie adoptati iar altii care au ramas in urma in Romania!
http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/romania-irecuperabila-209.html

Comentarii