VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Deputatul romanilor din SUA in parlamentul Romaniei spune NU proiectului Rosia Montana


Declaraţie politică
Roşia Montană – între responsabilitate şi duplicitate
Stimaţi deputaţi,
Onorat prezidiu,

În calitate de reprezentant al românilor de pretutindeni, am fost mereu interesat în a face auzite preocupările şi interesele celor care au ales să îşi construiască viaţa în afara României, dar au rămas legaţi de plaiurile natale. Sunt oameni care îşi asumă alegerile cu demnitate şi responsabilitate, pentru care câştigul cu consecinţe grave pentru oameni şi pentru mediu nu reprezintă o opţiune, deci nu este acceptabil.
Mă simt onorat că asemenea oameni mi-au acordat votul lor de încredere şi îmi anunţ pe această cale solidaritatea şi sprijinul necondiţionat faţă de protestatarii împotriva proiectului Roşia Montană.
Faptul că manifestaţiile din ţară au fost susţinute la nivel internaţional de acţiuni asemănătoare ne arată îngrijorarea reală a românilor din ţară şi din afara graniţelor pentru viitorul României.
Proiectul Rosia Montană are consecinţe nefaste asupra mediului, fapt ce determină mii de români să iasă în stradă acuzând pe bună dreptate guvernul USL de duplicitate în fapte şi declaraţii, precum şi faptul că nu respectă voinţa cetăţenilor care i-au ales. Declar deschis că un proiect precum Roşia Montană nu poate fi votat pe considerente politice, ci trebuie luate în considerare efectele dezastruoase ale exploatării cu cianuri asupra mediului şi a calităţii vieţii celor care vor fi nevoiţi să suporte aceste consecinţe. Promisiunea amăgitoare a locurilor de muncă pentru mulţi cetăţeni din zonă, comparată cu consecinţele grave şi pe termen lung la care vor fi supuşi oamenii care vor fi angajaţi la acest proiect, nu numai că nu este avantajoasă pentru ei ci este chiar condamnabilă – este o jucărie otrăvită!
În calitate de candidaţi pentru Parlamentul României, stimaţi guvernanţi, aţi condamnat vehement proiectul Roşia Montană, dar, odată aflaţi la guvernare, aţi hotărât să nu mai tineţi cont de nimeni şi de nimic. Este de o incoerenţă specifică guvernării dumneavoastră.
În plus, un om politic care exprimă opinii contradictorii în funcţie de poziţiile de putere pe care le ocupă – respectiv, prim-ministru al ţării sau simplu deputat – arată lipsa acută de principii etice şi de raţiune! Neasumarea unei poziţii de răspundere clare decredibilizează atât clasa politică, cât şi instituţiile statului prin lipsa de coordonare.
Iar incoerenţa legii privind începerea exploatării cu cianuri, prin derogările nenumărate de la legile existente, nu face decât să confirme ceea ce am afirmat anterior!
Spun aşadar un NU! hotărât acestui proiect şi îi asigur pe cei care mă susţin că, din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, voi fi la fel de determinat în a transmite mesajele lor atât decidenţilor politici, cât şi celor pe care i-au lăsat în urmă. În calitate de om politic, nu am uitat funcţia primordială ce îmi revine – aceea de a reprezenta în mod real persoanele care m-au votat, preocupările şi opţiunile lor, interesele românilor şi ale României.
Vă întreb aşadar, stimaţi parlamentari de la guvernare, dacă dumneavoastră veţi urma aceeaşi cale sau veţi întoarce spatele celor ce v-au ales?"
Deputat Mircea Lubanovici

Comentarii