MAE promoveaza nepotismul platind Corinei Dragotescu $1500 pe luna pentru serviciile prestate


In urma informatiilor aparute in mass media, conform carora jurnalista Corina Dragotescu, ar fi fosta angajata preferential la consulatul Romaniei din Los Angeles am adresat o serie de intrebari catre Ministerul Afacerilor Externe. Astfel am aflat ca in ciuda faptului ca de-a lungul anilor  ni s-a tot spus ca ambasada si consulatele nu au banii pentru a suplini nevoile cetatenilor, iata ca pentru unii "prestatori de servicii" ei se gasesc. Pe ce criterii a fost selectata? De ce nu s-a facut publica pozitia?

De unde oare s-au gasit 1,500 de dolari pe luna, sa se plateasca "serviciile" prestate de doamna Dragotescu, proaspat emigrata in Statele Unite de pe malurile Dambovitei? Sunt atatia oameni de presa care au scris si relatat de-a lungul timpului despre ce se intampla in comunitatile din America sau activitatile organizate de ambasada si consulate, fara ca cineva sa-i plateasca. Interesant ca acum, de nicaieri, s-au gasit resurse banesti pentru doamna jurnalista. Dar iata ce raspuns am primit.


"În conformitate cu prevederile Legii nr. 284/2010 – Legea - cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, MAE poate să aprobe ca misiunile diplomatice şi oficiile consulare să utilizeze, fără afectarea schemei de personal aprobate activităţii de bază şi a fondului de salarii al ministerului, persoane fizice, cetăţeni români sau străini, de pe plan local, cu respectarea legislaţiei din ţara respectivă. Sumele acordate pentru activitatea prestată se stabilesc în raport cu nivelul studiilor, cu munca depusă şi cu timpul efectiv lucrat.


Astfel, pentru acoperirea atribuţiilor specifice domeniilor presă – cultură – comunicare, domenii ce nu fac parte din activitatea de bază a unui consulat general, cu aprobarea MAE, Consulatul General al României la Los Angeles a încheiat o convenţie civilă de prestări de servicii cu doamna Corina Drăgotescu pentru perioada 1 august - 30 septembrie 2013, cu plata unei indemnizaţii brute lunare de 1500 USD. În calitate de posesor de Green Card, doamna Corina Drăgotescu îşi achită obligaţiile financiare către statul american. Precizăm că, în cazul convenţiilor civile de prestări servicii, nu sunt aplicabile prevederile Legii nr. 495/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Sarcinile care îi revin, conform fişei postului, vizează următoarele tipuri de activităţi:

Ø Actualizarea permanentă a informaţiilor postate pe site-ul Consulatului General;

Ø Proiectarea şi pregătirea strategiei de comunicare socială şi mediatică a Consulatului General al României la Los Angeles;

Ø Redactarea de informări destinate comunităţii româneşti din Los Angeles şi urmărirea publicării de către principalele ziare de expresie românească din Los Angeles - Clipa, Mioriţa USA şi Romanian Times - a articolelor care reflectă activitatea Consulatului General al României la Los Angeles;

Ø Participarea la acţiunile culturale organizate de către asociaţiile românesti (precum Ziua Limbii Române, organizată la 31 august 2013, sau evenimentele organizate de către Asociaţia „Viitorul Român Cultural &Aid Society” şi Liga Societăţilor Româneşti din Statele Unite ale Americii) şi reflectarea acestora pe site-ul Consulatului General şi în presa scrisă;

Ø Redactarea şi urmărirea publicării de către mass-media locala a mesajelor şefului de misiune, adresate comunităţii româneşti;

Ø Pregatirea de materiale informative de interes pentru şi despre comunitatea romanească de pe coasta de Vest a SUA ;

Ø Actualizarea permanentă a informaţiilor privind asociaţiile, bisericile şi comunităţile româneşti de pe pagina de internet a Consulatului General.

Menţionăm că, potrivit aprecierilor Consulatului General al României la Los Angeles, doamna Drăgotescu îşi îndeplineşte într-o manieră optimă sarcinile profesionale.

Cu respect,

Eugen Chivu

Consul General al Romaniei la Los Angeles"

 Dupa citirea raspunsului, in loc sa ne lamureasca el da nastere la si mai multe intrebari: 
Cate informatii noi pot aparea pe un site de ambasada sau consulat de e nevoie de "actualizare permanenta"?! Prestarile de servicii sunt doar pentru lunile august-septembrie?! Sa intelegem ca dupa aceea se termina activitatile consulatului, nu mai are comunitatea nevoie de informatii?! Se termina contractul doamnei Dragotescu luna aceasta pentru ca s-au speriat domnii din MAE ca ne-am pus cu gura pe ei sau chiar nu a fost niciodata nevoie de aceasta pozitie?!  Actualizarea permanenta a informatiilor despre biserici si organizatii?! Serios?!  Pai asta se face o data la cativa ani daca isi schimba sediul sau isi inceteaza ele activitatea! Participarea la evenimente si reflectarea lor pe site la consulat?! Asta o face oricum presa si organizatiile respective care ne trimit oricum comunicate de presa, iar lumea citeste stirile din presa nu de pe situl ambasadei/consulatului.
Chiar daca mesajul de final este unul laudativ si glorios (ca sa multumeasca probabil sefii de la centru, care spera sa inchida gura presei), la adresa muncii prestate de doamna Dragotescu, in realitate se pare ca aceasta a fost de fapt bagata fortat pe gatul celor de la consulatul din LA, de sefii mai mari de la Bucuresti. Daca s-a constatat nevoia de a avea postul acesta la Los Angeles, banuim ca unele similare ar trebui sa existe si la celelalte consulate si la ambasada, motiv pentru care am adresat consulatului de la Chicago cateva intrebari legate de o pozitie similara la consulatul de aici. Asteptam cu interes raspunsul dansilor. 

Comentarii

Anonim a spus…
Asta era aia cu Jos Basescu si il tot chema pe Becali in emisiune.CE PARSIVA!!!!Exact ca profesoara``grevista`` si platita de turnatorul Felix care odata ajunsa parlamentar a inceput cu nepotismele si o doare exact undeva ....de invatamant.Mai da cat strigau astia impotriva lui Base....tind sa cred,adica cred ca basescu a avut dreptate cand a numit o parte a jurnalistilor TONOMATE.Sunt mai rau ca tonomatele...