marți, 22 octombrie 2013

Marea adunare a Motilor de la Campeni

 Cea mai de amploare manifestare de protest din Muntii Apuseni de dupa Revolutie !

"Nu voi ceda o palma de pamant din Rosia Montana. Noi nu ne putem trada, nici eu pe voi nici voi pe mine, pentru ca suntem legati unii de altii. Ori traim toti ori murim toti. Sa va fie clar!"
" Pe mine ma frapeaza doua lucruri: vine Basescu si ma face bolsevic ca nu vreau sa vand un metru patrat, vine Ponta si si el daca nu vreau sa-i dau pamantul meu ma face terorist, anarhist, fascist. Io ii transmit la Ponta, si, si voi trebe sa-i transmiteti, ca daca asta-i calea pe care trebe sa o urmam sa fim liberi, suntem toti fascisti"
"Poporul nu-i agentul nimanui, ei sunt agentii" 
"Daca proiectul asta, Rosia Montana se va face voi fi si eu vinovat si, si voi. Si cel care va fi rusinea natiunii va fi Avram Iancu pentru ca l-am tradat toti" 
"Tot se plange Ponta si smecheri lui ca dam un semnal prost investitorilor straini, pai eu le dau un semnal investitorilor straini de proasta calitate si corupti. Sa vina aceia seriosi. " 
" Oricine vine in tara asta trebuie sa vina cu gandul sa construiasca nu sa distruga si noi suntem obligati sa luptam pentru asta." Eugen DAVID la Adunarea Motilor de la Campeni"Noi, locuitorii Munţilor Apuseni, adunaţi astăzi, 19 octombrie 2013, la Câmpeni, ne afirmăm dreptul de a ne decide singuri soarta. În temeiul acestui deziderat legitim proclamăm:

Pământul, pădurile, păşunile, apa şi aerul Munţilor Apuseni aparţin celor care locuim aici, aşa cum ne-au fost lăsate moştenire de străbuni. Avem dreptul şi obligaţia să le transmitem în bună stare urmaşilor noştri, pentru ca şi ei să se poată bucura de ele. Locuitorii Apusenilor sunt cei îndreptăţiţi să decidă care e cel mai potrivit mod prin care bogăţiile cu care ne-au înzestrat natura şi bunul Dumnezeu vor fi valorificate în folosul comunităţii noastre şi al României!Viaţa în Munţii Apuseni nu e uşoară, dar avem păşuni pe care putem să ne creştem vitele, avem păduri din care, cu bună măsură, putem lua lemne pentru fabricile noastre de mobilă, încă mai avem ape curate, peisaje, monumente ale naturii şi o istorie care atrag zeci de mii de turişti în fiecare an. Sunt activităţi de pe urma cărora locuitorii Apusenilor trăiesc deja şi sunt oportunităţi de dezvoltare, care, valorificate cu înţelepciune, pot să ne asigure un trai bun atât nouă, cât şi copiilor şi nepoţilor noştri. Noi nu cerşim la uşile altora, alţii au venit la uşa noastră şi încearcă să ia şi să distrugă ceea ce ne aparţine!

Din aceste activităţi şi din dezvoltarea lor se pot colecta taxe şi impozite care să fie administrate în folosul nostru şi al cetăţenilor români. Cerem celor care ne reprezintă, în Consiliile Locale şi Judeţene, în Primării, în Parlament şi Guvern, să folosească cu responsabilitate deplină aceste taxe şi impozite, pentru a construi drumuri, şcoli şi spitale. Aceşti bani nu sunt pentru buzunarele lor, ci pentru a asigura dezvoltarea comunităţilor și o viaţă fericită pentru cei care contribuie la buget. Dacă se dovedeşte că, încălcându-ni-se voinţa, aceşti bani vor fi folosiţi împotriva noastră, ne asumăm dreptul de a nu-i mai recunoaşte ca reprezentanţi legitimi şi ne vom apăra aşa cum orice om e îndreptăţit să se apere împotriva celui care vrea să-i facă un rău!

Orice străin e binevenit în Munţii Apuseni atâta vreme cât ne respectă modul de viaţă şi nu întreprinde nimic în măsură să-l schimbe împotriva voinţei noastre. Ne păstrăm dreptul de a lupta împotriva tututor celor care prin viclenie, hoţie şi corupţie vin aici pentru a fura ce e al nostru ori pentru a distruge resursele naturale şi istorice de care depinde viaţa noastră. Fericirea şi bunăstarea nimănui nu se poate baza pe nefericirea şi sărăcirea semenilor săi!

În considerarea celor enunţate mai sus, le transmitem guvernanţilor şi politicienilor, în mod imperativ, următoarele revendicări punctuale:

Revendicările locuitorilor Ţării Moţilo
r"
.

Niciun comentariu: