Protest spontan in interiorul consulatului din Chicago cu ocazia vizitei lui Victor Ponta in SUA

Un grup de protestatari reprezentanti ai comunitatii romanesti din Chicago, solidari cu miscarea de protest Rosia Montana, au participat azi la un protest spontan in cladire consulatului Romaniei din Chicago.

Acestia au inmanat pe aceasta cale si o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta aflat zilele acestea la Washington DC. Scrisoarea a fost inmanata personalului din consulat, domnul consul George Predescu fiind plecat si el la Washington DC la intalnirea cu premierul.

Aflat la Washington premierul Victor Ponta si-a facut timp sa joace baschet la clubul lui Ghita Muresan dar nu si pentru a se intalni cu comunitatea sau presa romaneasca din zona.
Chicago, 22 octombrie 2013

Domnule Premier Victor Ponta,

Vizita dumneavoastră în Statele Unite este menită să atragă investiții americane în România, prezentând oamenilor de afaceri și oficialilor americani o imagine a unei Românii "open for business". Această campanie de promovare are la bază o politică a profitului cu orice preț. Mineritul cu cianuri, exploatarea gazelor de șist, agricultura industrializată nu constituie o dezvoltare durabilă și nu reprezintă interesele României, ci interesele de profit dezinhibat, nestânjenit ale corporațiilor transnaționale.

Mișcările sociale din România oferă o altă viziune a dezvoltării, ca reacție la ceea ce se întamplă în țară de cel putin un deceniu: catastrofă ecologică, desproprietăriri, violență, abuz de putere, corupție, jaf și crimă organizată la nivelul clasei politice. Acum, în țară, oamenii de rând refuză să sacrifice totul pe altarul unei false "dezvoltări", și luptă pentru a-și apăra pădurile, munții, apa si demnitatea, împotriva otrăvii exploatărilor dezlănțuite. În acest moment de miză maximă pentru viitorul României, dumneavostră trimiteți jandarmii impotriva sătenilor pentru a reprima și delegitimiza protestele lor. Mai mult, veniți în Satele Unite pentru a-i asigura pe prietenii dumeanovastră de la Chevron și Exxon ca totul este sub control și că guvernul pe care îl conduceți "e decis sa continue toate explorările de gaze neconvenționale." Aceasta a fost declarația dumneavoastră la conferința de presă de la Washington. În numele cui promiteți dumneaavoastra că aceste proiecte vor continua? De când ați devenit premier la Chevron, domnule Ponta?

Denunțăm categoric campania de promovare pe care o duceți acum în Statele Unite. Denunțăm represaliile împotriva mișcarilor sociale “Uniți Salvăm” din țară, și vă acuzăm de trădare atât a intereselor țării cât și a cetățeanului român.

Organizația “Solidaritate cu România - Chicago”

Romanian Solidarity Chicago

Comentarii

Gheordunescu a spus…
BRAVO LOR,CINSTELOR,TRAIASCA ROMANIA UNITA.
Eli a spus…
Sunteti minunati,spiritul protestatarilor romani este viu, oriunde s-ar afla pe Terra!
Unknown a spus…
Felicitari! Este de laudat protestul vostru!!! Romanii din tara natala au de unde invata!