VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita la Chicago cu stil si eleganta


In ajun de sarbatoare,  romanii din  zona metropolei Chicago au celebrat Ziua Nationala a Romaniei. Evenimentul, gazduit de Consulatul General al Romaniei la Chicago cu sprijin financiar si logistic si din partea romanilor din comunitate, s-a desfasurat  in eleganta sala de la Chicago Cultural Center, din inima metropolei. La eveniment au participat peste 150 de romani, reprezentanti ai diverselor biserici romanesti din zona Chicago, oameni simpli sau cu o vasta pregatire academica precum: profesori universitari, doctori, ingineri, oameni de cultura, scriitori, artisti, etc.
In deschiderea evenimentului s-a cantat imnul national al Romaniei si Statelor Unite, in interpretarea mezzosopranei Aruna Serbanescu si The Romanian Chamber Choir.
Printre oaspetii invitati speciali la eveniment s-a numarat si ambasadorul Uniunii Europene in Statele Unite domnul Vale de Almeida. Acesta a salutat si felicitat pe romani de ziua lor nationala si a subliniat printre altele importanta Romaniei ca membru al Uniunii Europene. Din partea autoritatilor locale au fost prezenti si au luat cuvantul reprezentanti ai statului Illinois cat si ai primariei din Chicago, acestia transmitand mesaje de salut din partea guvernatorului Pat Quinn si a primarului Rahm Emanuel.
Cei prezenti au fost delectati de un excelent program muzical compus dintr-o suita de compozitii muzicale de opereta interpretate de: The Romanian Chamber Choir & Soloists, Paul Radulescu, Aruna Serbanescu, Ciprian Tarta, Leila Bowie, Bradley Schuller si Luciano Laurentiu.
In cadrul  ceremoniei a fost elogiat si maestru Nicolae Feraru care nu de mult a primit un important premiu pentru intreaga sa cariera muzicala din partea agentiei guvernamentale americane "National Endowment for the Arts".

La final a fost dezvelit un superb portret al poetului nostru national Mihai Eminescu, realizat prin maestria pictorului roman din Chicago Alexandru Darida . Portretul urmeaza sa fie expus din luna ianuarie la institutul Cultural Roman din New York cu ocazia zilei de nastere a poetului.



 Mini concert de opereta cu ocazia aniversarii Zilei Nationale a Romaniei la Chicago, 2013.

Comentarii