VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Romanii-americani cer demisia politicienilor responsabili pentru votul din "martea neagra" si sustin Ambasada Americana


Un grup reprezentativ al romanilor-americani i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta pe data de 17 decembrie prin care cer demisia politicienilor responsabili de votul din "martea neagra" si iau apararea pozitiei Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti care a condamnat acel vot.
Reactia romanilor-americani vine dupa ce, pe data de 10 decembrie, reprezentantii USL din Camera Deputatilor au votat un pachet de legi care ii protejeaza pe politicieni de a fi cercetati si acuzati de coruptie, dand astfel "liber la furat si la jaf".
In urma reactiei Ambasadei Statelor Unite care a condamnat acel vot, Premierul Victor Ponta a criticat Ambasada spunand ca aceasta nu are drept "sa atraga atentia niciodata la nimic".
In replica, romanii-americani au spus ca sustin pozitia Ambasadei Americane la Bucuresti deoarece ii reprezinta si pe ei, subscriind "total la criticile pe care le-a adus legilor votate pe data de 10 decembrie".
"Acuzatiile pe care le-ati adus Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, pentru ca a condamnat in termeni categorici acel vot din Parlament, va descalifica in fata partenerilor occidentali si aduce grave deservicii Romaniei", au spus romanii americani in scrisoarea lor.
"Speram ca realizati ca votul din 10 decembrie si afirmatiile dumneavoastra au afectat sansele Romaniei de a fi inclusa curand in programul Visa Waiver, astfel incat romanii sa poata calatori in Statele Unite fara viza", au continuat acestia in scrisoarea adresata premierului.
In concluzia scrisorii, romanii-americani i-au cerut premierului Ponta sa-i deminta pe toti liderii PSD din Camera Deputatilor care se fac vinovati de votul din "martea neagra", sa reia votul "in vederea ridicarii imunitatii tuturor parlamentarilor cercetati de DNA sau alte unitati de parchet" si sa respinga aceste proiecte legislative controversate.
"Pentru memoria si jertfa eroilor de la Revolutie aveti datoria sa restabiliti decenta politica in Parlament si sa corectati nedreptatea din 10 decembrie", si-au concluzionat romanii-americani scrisoarea adresata Premierului Victor Ponta.
Pentru informarea opiniei publice, prezentam in continuare textul integral al scrisorii adresate domnului prim-ministru.

17 decembrie 2013

Domnului Victor Ponta
Prim-ministru al Guvernului Romaniei si Presedinte PSD

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Va scriem in numele mai multor romani si asociatii de romani din Statele Unite ingrijorati de directia Romaniei si scandalizati de votul din 10 decembrie din Camera Deputatilor, cand deputatii USL si-au votat un set de legi care le da liber la furt fara sa poata fi trasi la raspundere.

Ambasadele din Romania, Comisia Europeana si Presedintele grupului socialist din Parlamentul European au condamnat pe buna dreptate acel vot, spunand ca Romania a facut un pas inapoi. Doar dupa mineriadele domnului Iliescu au mai fost astfel de reactii critice la adresa Romaniei.


Reactiile internationale trebuie sa va preocupe, deoarece Romania s-a angajat sa respecte un set de reguli specific statelor democratice, iar votul din Camera Deputatilor din 10 decembrie a fost o incalcare flagranta a acestor reguli.

Nimeni nu “contesta dreptul Parlamentului de a legifera”, cum ati afirmat ca raspuns la reactiile ambasadelor, insa toata lumea contesta legiferarea de catre Parlament a faradelegilor oamenilor politici. Prin votul din 10 decembrie, Parlamentul, institutia care ar trebui sa faca legi juste pentru toata lumea, a devenit o enclava a faradelegii si nelegiuitilor.

In timp ce reprezentantii PNL si-au exprimat regretul pentru acel vot, iar PDL-ul i-a suspendat pe cei trei deputati prezenti in Parlament care nu au votat impotriva acelor legi, nu am auzit nici un lider PSD care sa condamne acel vot care-i protejeaza pe coruptii din viata politica.

Mai mult, din pozitia in care sunteti ati acuzat Ambasada Statelor Unite, spunand: “I-am transmis insarcinatului cu afaceri ca nu trebuie sa atraga atentia niciodata la nimic, ca deocamdata nu este cazul sa ne atraga atentia. Este foarte bine sa ne consultam, dar de atras atentia nu ne mai atrage atentia nici Moscova, nici altcineva.”

Consultarile se fac intre parteneri, iar pentru legiferarea in Parlament a coruptiei oamenilor politici este greu de crezut ca Romania ar fi gasit o tara civilizata cu care sa se “consulte”.

Acuzatiile pe care le-ati adus Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, pentru ca a condamnat in termeni categorici acel vot din Parlament, va descalifica in fata partenerilor occidentali si aduce grave deservicii Romaniei.

Speram ca realizati ca votul din 10 decembrie si afirmatiile dumneavoastra au afectat sansele Romaniei de a fi inclusa curand in programul Visa Waiver, astfel incat romanii sa poata calatori in Statele Unite fara viza.
Includerea Romaniei in programul Visa Waiver se face de catre Congres, iar in lumina celor intamplate recent in Romania si a celor spuse de dumneavoastra este greu de crezut ca vor fi suficient de multi congresmeni americani care sa creada ca Romania isi va respecta angajamentele pentru a fi inclusa in acest program.

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti ne reprezinta si pe noi, romanii-americani, si pe aceasta cale subscriem total la criticile pe care le-a adus legilor votate pe data de 10 decembrie. Incurajam pe aceasta cale atat Ambasada Statelor Unite, cat si celelalte ambasade si reprezentanti ai societatii civile din Romania sa condamne public orice deviere de la statul de drept in Romania.

Speram ca reactia pe care ati avut-o de sustinere a acestor proiecte legislative a fost o scapare, iar din pozitia in care sunteti va veti implica in recredibilizarea pozitiei Romaniei in lume dupa votul fatidic din 10 decembrie. De aceea, va solicitam:
1. Demiterea sau demisia tuturor liderilor PSD din Camera Deputatilor care se fac vinovati de lipsa de transparenta in care legile din 10 decembrie au ajuns sa fie votate.
2. Reluarea votului in vederea ridicarii imunitatii tuturor parlamentarilor cercetati de DNA sau alte unitati de parchet. Este inadmisibil ca parlamentarii sa voteze pentru ca legea sa nu se aplice si in cazul lor, scapandu-se astfel unii pe altii.
3. Retragerea sustinerii pentru aceste proiecte legislative controversate si respingerea lor la vot.
Este regretabil ca la 24 de ani dupa ce romanii isi plangeau mortii ucisi de gloantele tiranului comunist pentru ca au dorit sa traiasca liberi, Romania sa fie confruntata cu initiativa unor politicieni care vor sa-si faca legi pentru a le da liber la furat si la jaf. Nu credem ca pentru un astfel de “ideal” au murit atatia oameni in 1989.
Pentru memoria si jertfa eroilor de la Revolutie aveti datoria sa restabiliti decenta politica in Parlament si sa corectati nedreptatea din 10 decembrie.
"Legile nedrepte sunt cea mai rea forma de tiranie." (Edmund Burke)

Pr. Chris Terhes -  Presedinte Romanian Greek-Catholic Association
              Misiunea Greco-Catolica “Sf. Ioan Botezatorul”, Tustin, California
Pr. Calin Tamiian – Biserica Greco-Catolica Sfanta Maria, Los Angeles
Pr. Dr. Petru Stinea – comunitatea greco-catolica Cleveland, Ohio
Pr. Gabriel Didita – Newburgh, Indiana
Dwight Luchian-Patton – Director Clipa Magazine, Anaheim, California
Vera Luchian-Patton – Clipa Magazine
Viorel Nicula – Director Ziarul “Miorita”, Sacramento, California
  Presedinte Asociatia Culturala “Miorita”, Sacramento, California
Simona Botezan – jurnalist, Washington, D.C.
Ady Simion – Organizatia “Romani in Los Angeles”
Dan Lupuleasa – Presedinte, Consiliul Roman American
Neculai Popa – Presedinte, Consiliul Mondial Roman
Prof. Dr. Nicolae Dima – Arizona
Avocat Andi Cristea – Downey, California

Vasile Bouleanu – Chicago, Illinois
Alin Buna – Anaheim California.
Demostene Buna – Anaheim California
Georgeta Buna – Anaheim California
Georgiana Coman - Houston, Texas
Lore Giurgiu – Laguna Hills, California
Georgeta Bostean – Los Angeles, California
Mircea Bodea – Villa Park California
Ioana Ciupe – Yorba Linda, California
Florin Mocan – Yorba Linda, California
Anca Longodor – Placentia, California
Ana Pop – Los Angeles, California
Nicolae Sirca – Reseda, California
Cristina Sirca -  Reseda, California
Elvira Opran - Anaheim, California
Delia Coman – Los Angeles, California
Doina Pintea – Los Angeles, California
Diana Deac – Orange, California
Iuliana C. – Los Angeles, California
Ruxandra Cartianu – San Diego, California
Mihai Jurcau – Denver, Colorado

http://www.rogca.org/a21-Romanii-americani-cer-demisia-politicienilor-responsabili-pentru-votul-martea-neagra-si-sustin-Ambasada-Americana-Scrisoare-deschisa-Ponta.aspx

Comentarii