Misterioasa întâlnire a lui Victor Ponta cu Donald Trump

Adrian Anghel, Mircea Geoana, Titus Corlateanu sunt impotriva votului prin corespondenta- tara ne vrea prosti!


Iesirea, saptamana trecuta, de la guvernare a PNL-ului, prin ruperea de USL, a facut sa treaca aproape neobservata, in mass-media, respingerea proiectului de lege privind votul prin corespondenţă, destinat romanilor din afara granitelor. Acesta a fost respins de comisiile juridice şi  de cea pentru românii de pretutindeni de la Senat. Proiectul de lege initiat anul trecut  de senatorii Negrut Clement, Eugen Tomac, Stoica Mihaela si Vreme Valerian, a fost respins aproape in unanimitate, cu exceptia a trei senatori :Viorel Badea, Marinica Dincă şi Ioan Iovescu. Printre cei care au votat impotriva acestei legi se numara senatori precum  Mircea Geaoana, fost ambasador in SUA, sau Titus Corlateanu, ministru de externe.
Un alt senator, ce nu a agreat legea, este Adrian Anghel, cel care ne reprezinta si pe noi, in colegiul din care SUA si Canada fac parte.
Iata ce declara in luarea de cuvant senatorul PSD Adrian Anghel in sedinta Senatului din 25 februarie, 2014:


"Vreau să vă reamintesc un singur lucru apropo de aceşti votanţi. În Saint Louis, Statele Unite ale Americii, unde s-au consumat o grămadă de bani, au fost, din câteva zeci de mii de români prezenţi în acel oraş, 16 voturi.
În Chicago, din 200 000 de locuitori români, au fost prezenţi 300 de votanţi în patru secţii.

Vreau să vă mai spun un lucru. A te deplasa în Chicago, de la o secţie de votare la cealaltă, durează nu mai mult decât se face de la Otopeni până în centru." Adrian Anghel

De unde a scos senatorul fabuloasa cifra ca in Chicago sunt 200,000 de romani, cand oficial la recensamant au fost sub 100,000?!  In plus, cifra cu prezenta cea mai redusa la vot a dat-o probabil de la scrutinul de demitere a presedintelui, cand lumea a refuzat sa se prezinte la vot, in semn de protest. 

Este clar ca PSD-ul nu are nici cea mai mica intentie ca sa gaseasca metode prin care sa incurajeze prezenta la vot a alegatori din Statele Unite. 



Ce motive aduc insa domnii politicieni in favoarea respingerii legii?! Acestia afirma ca in Marea Britaniei sau Irlanda unde se practica acest tip de vot "se inregistreaza periodic, fraude electorale sanctionate judecatoresc, fapt care a creat un curent de opinie nefavorabil acestui sitem de vot". Acestia nu aduc insa in motivarea lor exemple de cifre concrete sau procente, care sa arate clar ca votul prin corespondenta ar fi ineficient. Ba mai mult uita sa dea exemplul Statelor Unite unde acest sistem functioneaza foarte bine, chiar unii romano-americani exercitandu-si acest drept de vor prin corespondenta, inclusiv din Romania. 
 Un alt motiv invocat ar fi posibilitatea ca serviciul postal sa intarzie livrarea la timp a buletinelor cu votul alegatorilor.
"Suprapunerea perioadei de desfasurare a campaniei electorale, cu intervalul in care se deruleaza procedura de votare prin corespondenta poate impieta asupra conturarii optiunii alegatorului, lipsind de finalitate, cel putin partial, campania electorala" ar fi un alt motiv. Ce mare grija au si ce mult le pasa politicienilor de alegatori din diaspora!
Un alt motiv ar fi faptul ca misiunile diplomatice nu ar putea verifica  faptul ca alegatorii ar detine documente prin care sa isi dovedeasca  cetatenia romana.
 Tara ne vrea prosti!
Partea de final este cat se poate de concludenta "metodele de votare alternativa nu sunt de natura sa determine cresterea participarii la vot fara a fi insotite de masuri suplimentare de educarea electoratului'. Cu alte cuvinte PSD & Co vrea si in continuare un electorat cat se poate de lipsit de educatie civica sau politica si cat mai dezinteresat in a vota!
Punctul de vedere final, cu respingerea legii votului prin corespondenta, poarta semnatura a  nimeni altuia decat Victor -Viorel Ponta!



Membrii din "Comisia Romanilor de Pretutindeni" care au votat respringerea proiectului: 
Presedintele comisiei:  Bujor Dumitru Marcel- Partidul Social Democrat (PSD)
Marin Nicolae - Partidul Social Democrat (PSD)
Mircea Geoana- Partidul Social Democrat (PSD)
Titus Corlateanu -Partidul Social Democrat (PSD)
Mocanu Victor -Partidul Social Democrat (PSD)
Mitu Augustin Constantin- Partidul Social Democrat (PSD)
Sorin Iliesiu - Partidul National Liberal (PNL)
Mariana Campeanu- PNL
Neculoiu Marius- PNL


Comentarii