VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Tineri pocaiti sau doar razvratiti!?

Un blog intitulat, "www.tineriromaniamericani.wordpress.com", în care de câţiva ani de zile sunt descrise problemele tinerilor româno-americani din bisericile evanghelice, care nu mai înţeleg bine româneşte şi care îşi doresc servicii religioase şi în limba engleză, critică atitudinea şi decizia recentă a pastorul Cristian Ionescu, de la biserica Elim din Chicago, de a reduce numărul de predici în engleză, dar şi pe pastorul de tineret Adrian Tise, că i-ar fi abandonat. Aceştia sunt totodată nemulţumiţi de faptul că pastorul Ionescu predică de zor despre "Anticrist şi răpirea"  fără să se sfiască însă ca apoi să treacă imediat după predică pe la caseria bisericii să verifice câţi bani s-au adunat din colectă.

".... biserica Elim din Chicago nu mai da predica si-n limba engleza in fiecare duminica, doar tot o data la doua luni, sau nici atat. Ca fapt concret va putem spune, ca ultima predica si-n limba engleza in biserica Elim, a avut loc la data de 2 martie anul curent. Anularea acestor mesaje foarte necesare tinerilor, desigur ca a starnit o tulburare destul de mare, in radul fratilor. O a doua schimbare care a podus o mare tulburare este, ca pastorul de tineret Adrian Tise, care de mai mult timp facea aceasta lucrare cu-o multa daruire, nu demult a fost avansat si dumnealui in functia de "pastor platit". Regretabil aflam, ca cele $5000.00 la luna salar, i-au schimbat si dansului, toata viziunea de viitor pentru generatia tanara. Pentru faptul ca sa constatat, ca cei 10 pastori romani ai biserici Elim, nu mai pot satisface in totul toate nevoile celor 5 frati batrani, care nu inteleg predicile-n engleza; la initiativa pastorului principal, fratele Adrian Tise a abandonat tinerii, iar acum se chinue ca sa predice si el in romaneste, fratilor batrani.


In ce-l priveste pe pastorul Cristian Ionescu, acest tata a zece copii nu mai are timp de tinerii. Din cate ne spun fratii, el se lupta din rasputeri ca sa-si convinga enoriasi, "ca Anticrist ar fi deja pe pamant si isi va-ncepe lucrarea-n curand". Cu strigate infioratore, dansul afirma cu tarie: ca lacrimi, tipete, durere, suferinta, martiraj si moarte, va aduce acest om cu el la sosire. In aceste momente de groaza, de unde nu este iesire, toti fratii de la Elim (cu exceptia tinerilor), sunt pregatiti pentru rapire. Unele familii, foarte inspaimantati de tipetele care vin din preajma amvonului, au luat-o deja la fuga parasind biserica Elim, de groaza pastorului. Dupa lansarea acestor "predici ingrozitoare" care par fara sfarsit, dansul trece pe la caserie pentru a cere lamurire, cati dolarii sau adunat si sunt gata de rapire. Din marturisirea pastorului aflam, ca mesajele de goaza dau randamente mari, "la prima predica s-au incasat, peste 30 000.00 de dolari". Tragic este faptul, ca-n timp ce slujitorii cu pungile pline stau gata de rapire; tinerii care n-au bani si nu stiu romaneste, sunt lasati pentru peire. "Sorry new generation, hell is waiting for you and there's nothing we could do". Privind aceste scene tragice din bisericile romane, adesea ajungem ca sa ne punem intrebarea: "oare cand vor intelege fratii romani, ca dolari dansilor daruiti pastorilor, in loc ca sa le garanteze mantuirea cum cred uni, ii va condamna in ziua judecati, pentru distrugerea in masa a generatiei tinere din bisericile romane (Ioan 10:12)"?
Pastorul de tineret Adrian Tise consideră că aceşti aşa zis tineri anonimi nemulţumiţi, care scriu mai mult în româneşte, nu prea ar fi cu adevărat vocea tinerilor din biserică, acesta concluzionând:  "Mă întorc de la un weekend pentru tineret pe care l-am petrecut în Florida la Biserica Elim unde în 3 zile am predicat cinci predici numai pentru tineri. Patru predici în Engleza şi doar una în româneşte.... Oare chiar am abandonat tinerii???

Comentarii

Unknown a spus…
O intrebare provocatoare incheie subiectul ;" Oare chiar am abandonat tinerii???"
Pentru unii este greu de inteles mesajul si totusi datorita unor nelamuriri asupra subiectului "Tinerii Romani Americani" explica cauza ;"...Citam: “Fratilorrrr!!!!!! aveti mare grijaaaa!!!!!! daca acesti tineri se vor ridica si vor fi promovati, noi ne vom pierde functiile si salarul. Pentru fapul ca noi nu putem predica si pe limba lor, acestia fiind multi isi vor aduce pastori care predica-n engleza, in felul acesta se va termina cu noi”. ...Si in urma subiectului apar si reactiile ;" .. Dupa publicarea acestei fraze pe blogul nostru, pastorul principal amintit mai sus, simtinduse cu musca pe caciula ne-a contactat.."
http://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/

Prea putini inteleg intelepciunea si abilitatea pastorului senior Cristian Ionescu .Si nici cei care-l inteleg nu pot sa ia decizii aparte.Deci fsasptul ca pastorul Adrian Tise nu mai predica in engleza de atita timp se datoreaza faptului ca Cristian Ionescu doreste sa tina situatia sub control si sa nu-si piarda pozitia si puterea de manipulare.Pastorul Adiran Tise are diploma teologica terminata la universitate si stie ca are un mare impact pentru tinerii de azi .In cei peste 10 ani de sacrificiu Adrian Tise ,dupa cum si tinerii explica si vedem chiar noi in Biserica are un impact foarte mare ,dar acum in ultimile luni a ajuns sabotat chiar de colegul de munca (slujire ) fiindca intelege ca pierde din teren si s-a gasit si pe paginile virtuale cat de contraversat este .Strigatul tinerilor apare prin acest subiect in urma actiunilor desfasurate in Biserica si s-a gasit adevarul de complot asupra lor si chiar a lui Adrian tise pentru ca sa dezbine tinerii si sa -si piarda din impactul pe care il are tot mai mare asupra tinerilor . Este surprinzator cum apar reactiile si speram ca tinerii sa aiba parte de programe in Biserica in fiecare seara de duminica cel putin dupa preferintele pe care le doresc si Adrian Tise le poate oferi !!!
Anonim a spus…
Vai vai vai. Ce vremuri train. Ionescu cu salariul lunar ridicat la $ 8000 plus asigurare de sanatate, normal .ca face burta mare cafeluta dimineata si sta toata ziua pe Bloguri sub 25 de nickname activeaza de for.oare enoriasi din Elim stiu ce face prea-luminatia sa Ionescu?