VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Minciuna fraudarii voturilor la Paris in 2009 folosita ca manipulare si la alegerile din 2014

O minciuna sfruntata a PSD-ului, invocata de curand de Victor Ponta,  care a devenit un fel de legenda urbana din 2009 incoace, fiind si in 2014 cat se poate de folosita, in a manipula lumea, este cea legata de fraudarea voturilor de la Paris. Din pacate cei care au acuzat de-a lungul anilor n-au avut curajul si profesionalismul jurnalistic sau politic sa prezinte si cifre oficiale concrete.
 Zilele astea un ziar de propaganda PSD-ista din Viena numit " Jurnalul Romanesc" lansat, culmea, tocmai luna trecuta, adica acum in ajunul alegerilor prezidentiale, a scris o serie de aberatii jigniri si minciuni la adresa diasporei, incercand sa-si manipuleze cititorii.
La lansarea ziarului in luna octombrie, redactorul sef spunea ca :" Jurnalul Românesc va fi expresia comunității române din Austria, fără simpatii politice explicite, ci doar o tribună de știri, informații și articole de interes public local, național și european. "
 Ziarul il are ca redactor sef pe Ionica Armanca. Conform Biroului Electoral Central din comisia de la secţia de vot din cadrul ICR Viena au făcut parte si Ionica Armanca, din partea PSD-UNPR-PC. Comentariile cred ca sunt de prisos.
Revenind insa la articolul din ziar si la aberatiile legate de zecile de mii de voturi fraudate la Paris in 2009, va invit sa vorbim cu date oficiale.

 Ca sa nu fiu cumva partinitor, si doar sa ma aflu in treaba, am consultat datele oficiale ale Biroului Electoral Central, institutia care pune la dispozitie datele finale ale alegerilor, fiind autoritatea publica  pe care oricine o poate consulta, dar pe care prea putini o fac.

Sa vedem ce spun aceste cifre?!

Conform Biroului Electoral Central, la secţiile de votare din 2009, in diaspora, s-au înregistrat in primul tur al alegerilor prezidentiale  94 383 de voturi valabil exprimate. In al doilea tur au fost 146 876 de voturi valabil exprimate.  Crestere de 56% de la un scrutin la altul.

Sectiile de votare in Franta  au fost in total in numar de  9, atat in 2009 cat si in 2014.

Numar total voturi valabil exprimate in  turul 1 in Franta: 4417. Turul al doile 6283 voturi valabil exprimate. Crestere de 70%.

 La sectia 52 din Paris au fost in primul tur  2340 de voturi valabil exprimate. In turul al doilea au fost 3747 de voturi valabil exprimate. Numărul de voturi a inregistrat o crestere de 62%. 

Sa vedem insa prin comparatie cum a fost in alte tari.

In SUA  au fost  5404 voturi valabil exprimate in primul tur si 8482 in turul 2. Crestere 57%

In Spania, au fost 20 748 de voturi în primul tur si 35 771 în al doilea. Crestere:72% 

In Italia, au fost 24 467 de voturi in primul tur si 42 509 în al doilea. Crestere:73% 

In concluzie numarul de alegatori a crescut in turul al doilea, fata de primul, nu doar la Paris ci si in alte parti. 

Iata ce spune insa sociologul Barbu Mateescu absolvent al University of Pennsylvania,  despre aceste rezultate din 2009:
"Secţia de votare nr. 52 de la Paris a fost într-adevăr specială: ea a fost, atât în primul tur cât şi în al doilea, secţia de votare din străinătate la care s-au înregistrat cele mai multe voturi. La această secţie Mircea Geoană a obţinut rezultate slabe în primul tur (222 de voturi, 9,4%). Dar, în turul doi, Mircea Geoană a obţinut la Paris mai multe voturi (632) decât la oricare altă secţie de votare din diaspora.
 A fost secţia de la Paris cea mai pro-Băsescu din lume? Nu. El a obţinut scoruri mai bune în 39 (treizeci şi nouă) de secţii de votare - dintr-un total de două sute nouăzeci şi patru. De altfel, Traian Băsescu a obţinut în capitala Franţei 83% faţă de 78% în întreaga diasporă, o diferenţă relativ mică pentru atâta tam-tam.

Pe de altă parte, există ceva ce poate părea ciudat la secţia de votare nr. 52, şi are de-a face cu voturile primite de Traian Băsescu în turul doi. Să mă explic. Cu două săptămâni mai devreme, ea fusese una din secţiile de votare "forte" ale preşedintelui, Traian Băsescu obţinând 62% din voturi. Ce mi se pare însă de-a dreptul fascinant este că numărul de voturi pentru Traian Băsescu în turul doi (3115) este mai mare decât numărul total de voturi din turul unu (2340), cu 33%.

M-am întrebat dacă acest fenomen se petrece însă şi în alte secţii de votare din străinătate. Am luat prin sondaj primele trei secţii din Italia şi ultimele trei din Spania. Şi să vezi surpriză...

Secţia de votare nr. optzeci şi doi (Italia): Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 998. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 1503... adică mai mult cu 50%. 

Secţia de votare nr. optzeci şi trei (Italia) Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 608. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 662... adică mai mult cu 8%.

Secţia de votare nr. optzeci şi patru (Italia): Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 651. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 1253... adică mai mult cu 92%.

Secţia de votare nr. două sute şaizeci şi trei (Spania): Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 236. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 317...adică mai mult cu 34%.

Secţia de votare nr. două sute şaizeci şi patru (Spania): Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 563. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 890...adică mai mult cu 58%.

Secţia de votare nr. două sute şaizeci şi cinci (Spania): Numărul total al voturilor exprimate în primul tur: 413. Voturi pentru Traian Băsescu în turul doi: 431... adică mai mult cu 4%."


 Sociologul Mateescu concluzioneaza: "Sociologia nu poate determina dacă a fost sau nu fraudă la Paris. Dar uneltele sociologice permit altă concluzie. Prin comparaţie cu rezultatele din alte secţii de votare, rezultatele din secţia de votare de la Paris nu sunt neobişnuite, decât dacă vorbim exclusiv de numărul total de votanţi.

Cine crede în teoria conspiraţiei e rugat(ă) să pună accentul pe "Prin comparaţie cu rezultatele din alte secţii de votare"... 
Cine crede că nu s-a fraudat va pune accentul pe restul frazei."


 Numar total de voturi valabil exprimate in  turul  2 
 Pe teritoriul  Frantei au fost  6283 de voturi valabil exprimate, din care la sectia din Paris un numar de  3747.

Rezultate finale BEC alegeri prezidentiale 2014 diapora
Franta 7677 voturi valabil exprimate.


In 2014, cand guvernul PSD-ist a luat toate masurile de precautie sa nu se mai "fraudeze voturile" ca in 2009, au fost inregistrate in acelasi numar(9) de sectii din Franta, 7677 de voturi valabil exprimate. Adica cu 1394 mai multi decat in turul doi din 2009, iar asta in conditiile in care multi romani n-au putut sa voteze.  Intamplator sa nu, Victor Ponta a obtinut in 2014 la Paris aproximativ acelasi numar de voturi(629) pe care le-a obtinut Mircea Geoana in 2009 (632).
Iata insa o  situatie a voturilor si a procentajului din diaspora care a votat cu ACL respectiv PSD in 2014.

Franta 2014
Klaus Iohannis - 3.993 voturi
Victor Ponta - 629 voturi
Germania
Klaus Iohannis - 5048 voturi
Victor Ponta - 506 voturi
Spania
Klaus Iohannis - 16.390 voturi
Victor Ponta - 4.768 voturi
Italia
Klaus Iohannis - 16.054 voturi
Victor Ponta - 6.107 voturi
Statele Unite ale Americii
Klaus Iohannis - 3.473 voturi
Victor Ponta - 559 voturi
Marea Britanie
Klaus Iohannis - 4.742 voturi
Victor Ponta - 735 voturi

Vot Diaspora  2014: Iohannis - 46,2%, Ponta - 15,9%


P.S. In luna septembrie 2014 Teodor Baconschi, care era ambasador la Paris in 2009, a castigat la tribunalul Bucuresti procesul intentat lui Bogdan Diaconu, membru PSD pana in luna august cand a trecut la Partidul Romania Unita, care il acuza de asa zisele fraude de la Paris. 

Comentarii