VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Senatorul PSD Adrian Anghel, pomenile electorale si intratul in normalitate

 Cu senatorul Adrian Anghel in emisiunea Fata in fata la RTN Chicago, noiembrie, 2014
 Update: Candidatura senatorul Adrian Anghel a fost respins de catre comisia de validare, acesta fiind inlocuit de PSD cu Angel Tîlvăr.

Senatorul nostru de diaspora Adrian Anghel se pare ca ar urma, conform presei de la Bucuresti, să îl înlocuiască pe Bogdan Stanoevici la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Mihai Tudose ar urma să preia ministerul Economiei, în timp ce partidul lui Tariceanu va prelua ministerul Energiei prin Andrei Gerea.

Activitatea senatorului Aghel in ceea ce priveste diaspora este aproape inexistenta. Ba nu, a votat impotriva votului prin corespondenta (click aici) si-a sustinut o declaratie in parlament impotriva intereselor romanilor din diaspora. In rest majoritatea proiectelor sale de lege nu au de-a face cu diaspora pe care ar trebui sa o reprezinte. De exemplu printre initiativele senatorului Anghel se numara: Propunere legislativă privind instituirea zilei de 28 iulie - Ziua Naţională a Ambulanţei din România sau Propunere legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Portului Tradiţional.
Intr-o emisiune, care a avut loc intre cele doua tururi prezidentiale,  la care am participat si eu luna trecuta aici la Chicago  alaturi de senator, acesta a facut niste declaratii incredibile. Intrebat in mod repetat despre pomenile electorale din perioada campaniei oferite de PSD acesta a spus ca nu doar ca i se par normale dar chiar firesti sa fie date. "Aceasta chestiune cu pomenile electorale mie imi convine. As vrea sa avem pomeni electorale in fiecare luna. " declara senatorul Adrian Anghel.
 Dansul uita insa probabil ca influentarea si coruperea alegatorilor prin oferirea de pomeni electorale este pedepsita de Art. 386 din Codul Penal.
In plus, pentru ca se plangea ca nu este contactat de catre alegatori, am incercat personal sa ii scriu prin posta electronica, atat la adresa de email oferita in timpul emisiunii, cat si pe adresa de email de la senat, Din pacate ambele incercari ale mele au fost sortite esecului.  Abordarea senatorului pe Facebook de catre grupul de romani din SUA a ramas si ea fara rezultate.


Codul Penal
Art. 386
Coruperea alegătorilor

(1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

Senatorul PSD Adrian Anghel, pomenile electorale si intratul in normalitate, la RTN Chicago

Comentarii