VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Primarul capitalei americane Washington DC, doamna Muriel Bowser, a proclamat „Ziua Universală a iei” în Washington DC.

  O dovada ca daca se face lobby, lucrurile se intampla! Felicitari lui Bogdan Banu, comunitati romanesti din zona Washington D.C. si Ambasadei Romaniei pentru sprijinul acordat. 

Primarul capitalei americane Washington DC, doamna Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2015, drept „Ziua Universală a iei” în Washington DC.
"În proclamație se arată că doamna Muriel Bowser a luat această decizie întrucât ziua de 24 iunie este recunoscută și sărbătorită la nivel mondial, inclusiv de comunitatea românească din capitala SUA, iar bluza românească este un simbol internațional al culturii române, o piesă emblematică a costumului popular național și o sursă de inspirație pentru mari designeri .

 foto: Bogdan Banu
La 21 iunie 2015, comunitatea românească din Washington DC a celebrat Ziua Universală a iei, proiect inițiat de comunitatea online “La Blouse Roumaine” în 2013. Printre participanții la eveniment s-au aflat nu doar membri ai comunității românești, ci și cetățeni americani care iubesc și apreciază ia.
Ambasada României la Washington s-a implicat în promovarea evenimentului şi a susținut inițiativa comunității românești, reprezentată de domnul Bogdan Banu, de proclamare a zilei de 24 iunie ca „Ziua Universală a Iei” în Washington DC, sens în care au fost contactaţi reprezentanţi ai Primăriei capitalei americane şi au fost efectuate demersurile legale necesare.
“La Blouse Roumaine” este o mişcare dezvoltată în jurul imaginii şi semnificaţiei iei, bluza tradiţională românească. Pe lângă frumuseţea lor, aceste bluze sunt speciale ca venerabile artefacte antropologice, comunicând prin simbolurile manual brodate identitatea celor ce le poartă.
Ziua Universală a iei a fost celebrată, conform comunității “La Blouse Roumaine”, pe șase continente, în 48 de țări și 109 orașe, iei dedicându-i-se peste 140 de evenimente."

Comentarii